Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Ceza Muhakemesi Hukuku (3 Cilt Takım)

Ceza Muhakemesi Hukuku (3 Cilt Takım)



Sayfa Sayısı
:  
2156
Kitap Ölçüleri
:  
16X24
Basım Yılı
:  
2019
ISBN NO
:  
9786053007456

1.548,00 TL









Kitabımızın bu en geniş baskısını, iki senedir yapamadık. Son iki baskıyı da öğrenci kitabı şeklinde yapmak durumunda kaldık. Bundaki temel neden, ceza muhakemesi alanındaki mevzuatı son iki yıldır takip etmekte çok güçlük çekmemiz oldu. Bu nedenle, bu ayrıntılı baskıyı yapmayı ertelemek durumunda kaldık ve öğrencilerimizin kitap ihtiyacını düşünerek, küçük baskı şeklinde yaptık.
Nihayet geçtiğimiz yaz aylarında, geniş kitap üzerinde çalışma imkânı bulabildik. Kitabımızın bu en geniş baskısıyla ceza muhakemesi hukuku alanında üç ayrı kapsamda kitabı okuyucularımızın istifadesine sunmuş bulunuyoruz. Ceza Muhakemesi Hukuku Temel Bilgiler kitabı ile hukuk dışı alandaki öğrencilere hitap eden kitabımızla (güncel 16. baskı) birlikte, elinizdeki kitabın bir önceki 14. baskısıyla öğrenci kitabı, bu baskıyla da uygulamacılara yönelik geniş bir baskı yapmış bulunuyoruz.
Bu baskıda hem gerekli güncellemeler yapılmış hem de öğrenciler için gereksiz gördüğümüz konular eklenmiş ya da daha geniş olarak ele alınmıştır. Kitapta yoğun bir biçimde Anayasa Mahkemesi, İHAM ve bazı yabancı ülke yargı organlarının kararları ile öğretideki farklı tespit ve görüşlere yer verdik.
Çok ayrıntılı hükümler içermesi, Avrupa Konseyi’ne üye ülkeler arasında en yeni ve en modern kanun olması itibarıyla Kosova CMK hükümlerine de mümkün olduğunca geniş yer verdik.
İlk defa bu baskıda uygulamada çok sıklıkla rastlanılan işlem örneklerini de kitabımıza aldık. Böylece gerek hâkim ve savcılar ve gerekse avukat meslektaşlarımızın bu örnekleri görme imkânı sağlanmıştır. Bunlar ikinci cildin sonunda yer almaktadır.
OHAL’in kaldırılmasından kaynaklanan boşluğu doldurmak üzere 3 yıl süre ile geçerli olmak üzere ceza muhakemesi alanında yapılan değişikliklere, geçici niteliği nedeniyle değinmedik. Bu değişiklikler için 25.7.2018 tarih ve 7145 sayılı Kanun hükümlerine bakılmalıdır. Bunlar kitabın sonunda ek olarak verilmektedir. Bu değişikliklere ilişkin kısa görüşlerimizi de orada ifade ettik.
Her üç ciltte ayrı ayrı kaynakçaya yer verilmemiş olup, kitabın tüm kaynakçası üçüncü cildin sonunda verilmiştir.