Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Yeni İş Mahkemeleri Kanunu ve Arabuluculuk Uygulaması Çerçevesinde İhtilafların Çözümüyle İşçi Alacakları ve Tazminatları ile Dava Yolları

Yeni İş Mahkemeleri Kanunu ve Arabuluculuk Uygulaması Çerçevesinde İhtilafların Çözümüyle İşçi Alacakları ve Tazminatları ile Dava Yolları



Sayfa Sayısı
:  
1007
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2019
ISBN NO
:  
9786058083004

1.992,00 TL









KİTAP HAKKINDA
Bu eserin ilk bölümünde "Ücret Alacakları" tüm yönleriyle Yargıtay kararları ışığında açıklanarak yer verilmiş. Kitabın diğer bölümlerinde ise fazla çalışma ve izin ücretleri ile diğer işçi alacakları, kıdem-ihbar-kötüniyet ve iş güvencesi tazminatları ile diğer alacaklar özelikle ihtilaf konularına yönelik çok sayıda yargı kararlarına da yer verilerek, ilgililerin aradıkları cevapların karşılanmasına çalışılmış.

Kitapta işçi alacakları, iş güvencesi tazminatı, kıdem, ihbar ve kötü niyet tazminatlarına hak kazanma şartlarından, hesaplanmasına; vergilendirilmeden SGK primi kesilip kesilmeyeceğine kadar birçok uygulama konusuna yer verilmiş. Ayrıca bu alacak ve tazminatların ibrasına ilişkin geçerli ibraname düzenlenmesi yeni Borçlar Kanunu çerçevesinde açıklanmış.

Öte yandan işçi alacak ve tazminatlarının yasal yollardan talebine yönelik, başvurulacak idari mercilere, nasıl ve ne şekilde başvurunun yapılacağı örneklerle izah edilmiş bu konuda gerekli form ve dilekçelere yer verilmiş. Ayrıca dava yollarına belirsiz alacak ve tespit dilekçe örneklerine ve bilirkişi rapor örneklerine yer verilerek okuyucuların işçi alacak ve tazminatlarıyla ilgili olarak tüm ihtiyaçları bir bütün olarak bu eserde giderilmeye çalışılmış.

Konu Başlıkları
    İşçinin Ücret Alacakları
    İşçinin Fazla Çalışma Ücreti Alacakları
    İşçinin İzin ve Tatil Ücretleri
    İşçinin Çalışma Sürelerine Bağlı Alacakları
    Kıdem Tazminatı Kavramı ve Hak Kazanabilme Şartları
    Kıdem Tazminatının Hesaplanması
    Kıdem Tazminatı İhtilaflarına İlişkin Yargı Kararları
    İhbar Tazminatı–Kötü Niyet Tazminatı ile Sendikal Tazminat Uygulamaları
    İş Güvencesinden Doğan Alacak ve Tazminatlar
    İşçilik Alacak ve Tazminat İhtilaflarının Çözümü