Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Yazılı Yanıt Soruları Bağlamında Avrupa Parlamentosu'ndaki Türkiye Karşıtı Yunan ve Rum Uğraşları - HALİS AYHAN

Yazılı Yanıt Soruları Bağlamında Avrupa Parlamentosu'ndaki Türkiye Karşıtı Yunan ve Rum Uğraşları - HALİS AYHAN



Sayfa Sayısı
:  
254
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2020
ISBN NO
:  
9786257088633

162,00 TL











Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği’nin doğrudan temsil vasfına sahip kurumudur. AB üyesi her ülke (ve halkı), AP’de ulusal kotası doğrultusunda temsil edilmektedir. Yunanistan’ın 21, Kıbrıs’ın da 6 (2’si Türk tarafına ait) milletvekili kotası vardır.


Türk-Yunan ilişkileri kırılganlığı yüksek bir ilişki türüdür. Çünkü ilişkiler daha çok zihnî boyutta cereyan eder. Bu nedenle sıradan bir olay, Türk-Yunan ilişkilerinde çabucak millî bir niteliğe, dolayısıyla da iki ülke/halk arasında bir soruna dönüşebilir.


Yunan ve Rum milletvekillerin AP’deki eylemleri ‘sü uyur düşman uyumaz’ atasözüne birebir uymaktadır. Onlar, Türkiye karşıtlıklarını, verdikleri Yazılı Yanıt Sorularında açıkça ortaya koymaktadırlar. Her olayı, AB’nin malî yardımı durdurma, üyelik müzakerelerini askıya alma-kesme, en azından Türkiye’yi kınayan bir açıklama yapmasını sağlamak suretiyle Türkiye’ye yaptırım uygulaması için kullanmaktadırlar. Ayrıca Yunan ve Rumlar gerek Yunanistan gerekse Kıbrıs konularında yekvücut davranmakta, sorularını AB çıkarlarından çok kendi ulusal çıkarları için bir araç olarak kullanmaktadırlar. Soruları incelendiğinde görülmüştür ki, Türkiye lehine olan hiçbir soru ve istek yoktur. Çünkü onlar için, Türk’ün varlığı kabahattır.


 


 


Milletvekillerin AB kurumlarına soru sorma hakkı vardır. Soruların ezici çoğunluğu Avrupa Komisyonu’a sorulur. Komisyon’un/AB’nin yanıtları ise daha genel ve nesneldir. Pek çok yanıtında, sorunun tam yanıtını vermek yerine, ‘barışçıl’ ve ‘iyi komşuluk’tan bahsetmektedir. Bu itibarla yanıtları çok kez tıpa tıp aynıdır. Elbetteki Türkiye’yi suçlayıcı yanıtları da fazladır.