Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (50)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Yargıtay Ceza Genel Kurulu İçtihatları Açıklamalı Rehberi

Yargıtay Ceza Genel Kurulu İçtihatları Açıklamalı Rehberi



Sayfa Sayısı
:  
1720
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2016
ISBN NO
:  
9786051469652

342,00 TL

Bu ürün şu anda stoklarımızda yok!
Yazarın diğer ürünlerine gözatmanızı tavsiye ederiz...









Ülkemizde 1926 tarihli 765 sayılı Türk Ceza Kanunu ve 1929 tarihli 1412 sayılı Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu ve yürürlük kanunları 80 yıla yaklaşan ve benimsenip yerleşen bir uygulamadan sonra 01. 06. 2005 tarihi itibariyle yerlerini 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu ve bir kısım yürürlük kanunlarına bırakmışlardır. Bu durum, gerek genel ve özel hükümler, gerekse de usul hükümleri ve özel ceza yasaları uygulamaları yönünden 80 yıllık içtihat birikiminin büyük çoğunluğunu geçersiz hale getirmiştir.
Bununla birlikte 01. 06. 2005 tarihinden önce işlenen suçlardan yargılaması devam edenler için lehe yasa karşılaştırması ve kesinleşmiş olanlar için uyarlama yargılaması yönünden 765 sayılı TCK ve henüz Bölge Adli Mahkemelerinin faaliyet geçmemiş olması nedeniyle 5320 sayılı Yasanın 8/1. maddesi hükmü gereğince 1412 sayılı CMUKnun 322. maddesinin 4. 5. 6. fıkraları hariç 305 ila 326. maddelerinin yürürlüğü halen devam etmektedir. Ancak bu sınırlı yürürlüğün hüküm ve sonuçları bile sayısız inceleme konusu olabilecek sorunlara yol açmıştır. Özetle ceza hukukumuz büyük bir değişim geçirmiştir.
01. 06. 2005 tarihinden itibaren hayatımızın bir parçası haline gelen Yeni Ceza Adalet Sistemi bugün itibariyle 12. yılı içerisinde bulunmaktadır. Bu da Türk Ceza Kanunu, özel ceza yasaları, usul yasaları, yürürlük yasaları, infaz yasaları ve eski hükümlerin uygulanması konularında çok sayıda içtihat üretildiğini göstermektedir.
Ceza Genel Kurulu kararlarının olaya özgü bağlayıcılığı dışında içtihat yönünden bağlayıcılığı bulunmamakta ise de çalışmamız sırasında, Yargıtay Özel Dairelerince genel olarak kabul gördüğü, hemen kabul görmeyen hususların ise bir iki yıl içinde çelişen iki görüşten biri lehine birleştiği tespit edilmiştir. Bu bakımdan Ceza Genel Kurulu içtihatlarının uygulamayı birleştirici özelliği yadsınamaz.
Ceza Genel Kurulu kararlarının 14 yıllık birikimini incelerken ikinci olarak dikkat çeken husus, aynı konunun hem aynı dönemde hem de 2-3 yıllık aralar ile itiraz veya direnme yoluyla Ceza Genel Kurulunun gündemine çok sayıda dava dosyasıyla getirilmiş olmasıdır. Aynı konudaki itirazlardan biri genel bir kabul ile çözüme kavuştuktan sonra diğer itirazların Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca geri alınması ve itirazların öncelikle özel daire tarafından incelenmesi konusunda CMK 308. maddesinde yapılan yasa değişikliği gibi kısmen etkili önlemler alınmıştır. Buna karşın Ceza Genel Kurulu kararlarının yerel mahkeme yargıç ve Cumhuriyet Savcıları ve avukatlar arasında bilinirliği konusunda büyük bir açık olduğu görülmüştür.
Bu çalışmada Yargıtay Ceza Genel Kurulunca 01. 01. 2002 tarihinden 31. 12. 2015 tarihine kadar verilen tüm kararlar tek tek incelenerek öncelikle içtihat özelliği olmayan suçların veya cezaya etki eden sebeplerin sübutuna ilişkin olan kararlar ayıklanmıştır. Kalan kararlar tek tek incelenerek içtihat sayılabilecek özü bulunarak birkaç satır içinde ifade edilecek açıklama yazılmıştır. Uygulayıcı yönünden daha pratik olması için karar metinlerinin tümü değil amaca uygun kısmı alınmıştır. Bazı kararlar içinde birden fazla hukuki görüş farklılığını çözen içtihatlar tespit edilmiş, kullanışlı olması için her biri ayrı bir içtihat olarak alınmıştır. Buna karşın, Ceza Genel Kurulunun o güne kadar ki içtihatlarını toparlayıcı ve yol gösterme amaçlı olarak örneğin tekerrür, lehe yasa karşılaştırması ve birçok konuda yaptığı gibi bir müesseseyi baştan sona açıklayan içtihatları ise mümkün olduğunca kısaltılmadan olduğu gibi aktarılmıştır.
Bu şekilde biriktirilen yüzlerce içtihat Ceza Hukuku Genel Hükümler, Ceza Hukuku Özel Hükümler, Usul Hükümleri ve Özel Ceza Yasaları başlıkları altında dört bölüme ayrılmıştır. Her bir bölüm uygulayıcının içtihata daha kolay erişmesi için önce ana başlıklara sonra alt başlıklara ayrılmıştır. Hemen hemen tüm içtihatların birden fazla yasa maddesiyle ilişkili olması nedeniyle ya mükerrerlik ya da maddelerden birini tercih etme gibi bir açmaza düşmemek için yasa maddelerinin altında dipnot olarak gösterme veya madde isim ve numaralarını başlık olarak kullanma yolu tercih edilmemiştir.
Buna rağmen, bir içtihadın genellikle başka bölümlerde ki bazen de aynı bölümdeki birden fazla başlıkla ilişkisi olması halinde, her iki başlıkta da yer vermek gerekmiştir. Ancak, bu tekrarların fazla olmadığını ve tamamen daha rahat ulaşımın hedeflendiğini belirtmek gerekmektedir.
Yargıtay Ceza Genel Kurulu kararlarının incelenmesi sırasında aynı konuda fazla sayıda içtihat tespit edildiğinde bir tanesinin özeti alınmış, kullanıcıların veya akademik çalışma yapacak kişilerin Ceza Genel Kurulunun ilgili konudaki istikrarlı uygulamasını görebilmeleri ve dönemler itibariyle karşılaştırma yapabilmeleri bakımından diğer kararların bilgilerine mümkün olduğunca yer verilmeye çalışılmıştır.
Kişisel bilgilerin yayılmaması için seçilen içtihatlar içinde yer alan isim, soy isim, görev vb bilgilerin kaldırılmasına ve kısaltılmasına azami özen gösterilmiştir.
Yeni Ceza Adalet Sisteminden önceki 01. 01. 2002 ila 01. 06. 2005 tarihleri arasındaki içtihatlar ise eski Yasaların uygulanmasının son dönemi olması bakımından zamanaşımının süresinin uzun olduğu suçlar veya uyarlama yargılamalarında halen geçerli olması, yeni dönemde de varlığını ve unsurlarını aynen koruyan suçlar bakımından halen geçerliliğini koruyup yol gösterici olmaları bakımından çalışmaya dahil edilmiştir.
14 yıllık süre içinde çok sayıda yasa değişikliği gerçekleşmiş olduğunun ve çalışmada yasa değişikliğinden önceki içtihatlara maddi ceza kurallarının yürürlük kuralları bakımından yer verildiğinin bilinmesi ile yorumlarken ve uygularken elinizdeki uyuşmazlığın suç tarihine, yasa değişiklik tarihine ve içtihat tarihine dikkat etmenizi rica ediyoruz.
Yararlanıcıların içtihatlara kolay erişebilmesi için bölümler içindeki ana başlıklar alfabetik olarak sıralanmış, ikincil derecedeki başlıkların sayısında dengesizlik bulunmadığından bunların özel olarak sıralanması gerekmemiştir. Her türlü aramada metin içerisindeki başlıklara göre sayfa çevirip göz atmak yerine çalışmanın bütünlüğünü tam olarak yansıtan içindekiler kısmından ilgili bölüme göre ana başlığın ve varsa alt başlığın sayfa numarası tespit edilip ilgili sayfaya gidilmesi tavsiye edilmektedir.
Seçilen içtihatların öncesine yazılan tek cümlelik birkaç satırdan ibaret açıklama ile içtihat metnine göz atmadan çok hızlı bir araştırma yapılmasına imkan tanınmasının yanında, aynı mahiyetteki diğer içtihatların da karar bilgilerine yer verilerek araştırmacılar için bir rehber özelliği bulunduğundan eserin isminin Yargıtay Ceza Genel Kurulu İçtihatları Açıklama Rehberi olması uygun görülmüştür.
Bölge Adliye Mahkemelerinin faaliyete geçme tarihinin de ilan edildiği ve başkan ve üyelerinin atandığı bu günlerde özellikle genel hükümler ve usul hükümleri yönünden Yargıtayın 14 yıllık birikimini sistemli ve pratik kullanıma uygun olarak yansıttığımızı düşünüyoruz.

    SUNUŞ/V
    İÇİNDEKİLER/IX
    KISALTMALAR LİSTESİ/XXIII
    BİRİNCİ BÖLÜM
    CEZA HUKUKU GENEL HÜKÜMLER
    -/BİLEŞİK SUÇ İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 42. MADDE)/1
    -/CEZA SORUMLULUĞUNU KALDIRAN VE AZALTAN NEDENLER/4
    -/Kanun Hükmü veya Amirin Emri ile İlgili İçtihatlar (TCK 24. Madde)/4
    -/Meşru Savunma ile İlgili İçtihatlar (TCK 25/1 Madde)/5
    -/Zorunluluk Hali ile İlgili İçtihatlar (TCK 25/2 Madde)/11
    -/Ceza Sorumluluğunu Kaldıran Nedenlerde Sınırın Taksirle Aşılması ile İlgili
    İçtihat (TCK 27/1. Madde)/14
    -/Meşru Savunmada Sınırın Mazur Görülecek Heyecan, Korku veya Telaşla Aşılması ile İlgili İçtihatlar (TCK 27/2 Madde)/19
    -/Rıza ile İlgili İçtihatlar (TCK 26. Madde)/33
    -/Hata ile İlgili İçtihatlar (TCK 30. Madde)/38
    -/Yaş Küçüklüğü ile İlgili İçtihatlar (TCK 31. Madde)/49
    -/Cezai Ehliyet ile İlgili İçtihatlar (TCK 32, 57. Maddeler)/52
    -/DOĞRUDAN KAST İLİŞKİN İÇTİHATLAR (TCK 21/1. MADDE)/61
    -/ERTELEME İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 51. MADDE)/70
    -/Ertelemede Genel Hususlara İlişkin İçtihatlar/70
    -/Ertelememe Gerekçesinin Yetersiz Bulunduğu İçtihatlar/78
    -/Ertelememe Gerekçesinin Yeterli Bulunduğu İçtihatlar/82
    -/647 sayılı Yasanın 6. Maddesi ve 765 sayılı TCK’nun 95/2. Maddesine Göre Aynen İnfaz ile İlgili İçtihatlar/86
    -/FARKLI NEVİDEN FİKRİ İÇTİMA İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 44. MADDE)/91
    -/GÖNÜLLÜ VAZGEÇME İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 36. MADDE)/106
    -/HAK YOKSUNLUKLARINA İLİŞKİN İÇTİHATLAR (TCK 53. MADDE)/114
    -/5237 sayılı TCK’nun 53. Maddesi ile İlgili İçtihatlar/114
    -/765 sayılı TCK’nun 31. ve 33. Maddeleriyle İlgili İçtihatlar/120
    -/HAKSIZ TAHRİK İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 29. MADDE)/124
    -/Haksız Tahrik Uygulama Şartları ile İlgili İçtihatlar/124
    -/Etki Tepki Dengesine İlişkin İçtihatlar/127
    -/Haksız Tahrik Kabul Edilecek Hususlara İlişkin İçtihatlar/129
    -/Haksız Tahrikin Derecesinin Belirlenmesine İlişkin İçtihatlar/134
    -/Haksız Tahrik Kabul Edilmeyecek Hususlara İlişkin İçtihatlar/140
    -/İLLİYET BAĞI İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/147
    -/MAHSUP İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 63. MADDE)/154
    -/MÜSADERE İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 54, 55. MADDELER)/162
    -/NETİCESİ SEBEBİYLE AĞIRLAŞAN SUÇ İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 23. MADDE)/170
    -/OLASI KAST İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 21/2. MADDE)/177
    -/ÖN ÖDEME İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 75. MADDE)/186
    -/SİLAH İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/192
    -/SEÇENEK YAPTIRIMLAR VE GÜN PARA CEZASI İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR
    (TCK 50, 52. MADDELER)/198
    -/Seçenek Yaptırımlarda Genel Hususlar ile İlgili İçtihatlar (TCK 50. Madde)/198
    -/Seçenek Yaptırım Uygulamasının Zorunlu Olduğu Hallere İlişkin İçtihatlar
    (TCK 50/3. Madde)/205
    -/Seçenek Yaptırım Konusunda Gerekçelendirme ile İlgili İçtihatlar/207
    -/Seçenek Yaptırımların Yerine Getirilmemesi ile İlgili İçtihatlar (TCK 50. Madde)/211
    -/Gün Para Cezası ile İlgili İçtihatlar (Tck 52. Madde)/220
    -/SUÇA İŞTİRAK VE FAİLLİK İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 37, 38, 39, 40. MADDELER)/222
    -/Faillik Hükmünün Uygulanması Gerektiği Belirtilen İçtihatlar (TCK 37. Madde)/222
    -/Yardım Etme Hükmünün Uygulanması Gerektiği Belirtilen İçtihatlar
    (TCK 39. Madde)/235
    -/Azmettirme Hükmünün Uygulanması Gerektiği Belirtilen İçtihatlar
    (TCK 38. Madde)/244
    -/TCK’nun 39. Maddesi Gereğince Yapılacak İndirimin Uygulaması ile İlgili İçtihat/246
    -/765 Sayılı TCK’nun 463. Maddesi ile İlgili İçtihat/247
    -/ŞİKAYET İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 73. MADDE)/248
    -/TAKSİR VE BİLİNÇLİ TAKSİRE İLİŞKİN İÇTİHATLAR (TCK 22. MADDE)/253
    -/Taksire İlişkin Genel Hususlar ile İlgili İçtihatlar/253
    -/Taksir Bulunmadığı Belirtilen İçtihatlar/258
    -/Taksir Kabul Edilen Hususlar ile İlgili İçtihatlar/260
    -/TCK’nun 22/6 Maddesi ile İlgili İçtihatlar/269
    -/Bilinçli Taksire İlişkin İçtihatlar (TCK 22/3 Madde)/276
    -/TAKDİRİ İNDİRİM İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 62. MADDE)/285
    -/TAKSİTLENDİRME İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 52/4. MADDE)/292
    -/TEKERRÜR İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 58. MADDE)/298
    -/Genel Husus ve Usullere İlişkin İçtihatlar/298
    -/Suçu Meslek Edinen Kişi ile İlgili İçtihat/311
    -/Tekerrüre Esas İlam ile İlgili Araştırma ve Hükümde Gösterilmesi ile İlgili İçtihatlar/312
    -/Tekerrüre Esas Olamayacak Mahkumiyetlere İlişkin İçtihatlar/317
    -/Tekerüre Esas Olabilecek Mahkumiyetlere İlişkin İçtihat/319
    -/İnfazdan Sonra Denetimli Serbestlik ile İlgili İçtihatlar/320
    -/TEMEL CEZANIN BELİRLENMESİ, CEZA TÜRLERİ VE ÖZELLİKLERİ, ARTIRIM VE İNDİRİMLER İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK45, 46, 47, 48, 49, 52, 61. MADDELER)/321
    -/Ceza Türleri ve Özellikleri ile İlgili İçtihatlar (TCK 45, 46, 47, 48, 49, 52. Maddeler)/321
    -/Temel Cezanın Belirlenmesinden Sonra Artırım ve İndirim Usulleri ile İlgili İçtihatlar/335
    -/Temel Cezanın Takdir Edilmesi Usulü ile İlgili İçtihatlar (TCK 61. Madde)/338
    -/Temel Cezanın Hakkaniyete Uygunluğuyla İlgili İçtihatlar (TCK 61. Madde)/342
    -/TEŞEBBÜS İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 35. MADDE)/348
    -/ZAMANAŞIMI İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 66 vd. MADDELER)/353
    -/Genel Hususlar ile İlgili İçtihatlar (TCK 66 vd. Maddeler)/353
    -/Zamanaşımında Esas Alınacak Suç Tarihine İlişkin İçtihatlar/361
    -/Zamanaşımının Durması ile İlgili İçtihatlar (TCK 67. Madde)/364
    -/Zamanaşımının Kesilmesi ile İlgili İçtihatlar (TCK 67. Madde)/366
    -/ZİNCİRLEME SUÇ İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 43. MADDE)/369
    -/Genel Hususlara İlişkin İçtihatlar/369
    -/Tek Suç Kabul Edilen Hallere İlişkin İçtihatlar/370
    -/Tek Suç Olup TCK 43/1 Maddesinin Uygulanması Gerektiği Belirtilen
    Hususlara İlişkin İçtihatlar/378
    -/Birden Fazla Suç Oluştuğu Belirtilen Olaylara İlişkin İçtihatlar/390
    -/TCK 43/2 ile İlgili İçtihatlar/398
    İKİNCİ BÖLÜM
    CEZA HUKUKU ÖZEL HÜKÜMLER
    -/ADLİYEYE KARŞI SUÇLARLA İLGİLİ İÇTİHATLAR/403
    -/Yalan Tanıklık ile İlgili İçtihat (TCK 272. Madde)/403
    -/İftira Suçu ile İlgili İçtihatlar (Tck 267. Madde)/404
    -/Yargı Görevini Yapanı Etkileme Suçu ile İlgili İçtihatlar (TCK 277. Madde)/408
    -/Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs Suçu ile İlgili İçtihat (TCK 288/1. Madde)/414
    -/Suç Üstlenme Suçu ile İlgili İçtihat (Tck 270/1. Madde)/415
    -/Başkasına Ait Kimlik veya Kimlik Bilgilerini Kullanma Suçu ile İlgili İçtihatlar
    (TCK 268/1. Madde)/416
    -/BEDELSİZ SENEDİ KULLANMA SUÇU İLE İLGİLİ İÇTİHAT (TCK 156/1. MADDE)/418
    -/BİLİŞİM ALANINDAKİ SUÇLARLA İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 243, 244, 245, 235. MADDELER)/419
    -/Sistemi Engelleme, Bozma, Verileri Yok Etme veya Değiştirme Suçları ile İlgili İçtihatlar (TCK 244. Madde)/419
    -/Banka veya Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması ile İlgili İçtihatlar
    (TCK 245. Madde)/419
    -/CİNSEL SUÇLARLARLA İLGİLİ İÇTİHATLAR/425
    -/Cinsel Taciz Suçu ile İlgili İçtihat (TCK 105. Madde)/425
    -/Cinsel Saldırı ile İlgili İçtihatlar (TCK 102. Madde)/425
    -/Cinsel Saldırı Sonucu Mağdurun Beden ve Ruh Sağlığının Bozulması ile İlgili İçtihatlar (TCK 102. Maddesinin Mülga 5. Fıkrası)/431
    -/Çocuğun Cinsel İstismarı ile İlgili İçtihatlar (TCK 103. Madde)/432
    -/Cinsel İstismar Sonucu Çocuğun Beden ve Ruh Sağlığının Bozulması ile İlgili İçtihatlar (TCK’nun 103. maddesinin Değişiklikten Öncesi 6. fıkrası)/436
    -/ÇOCUĞUN SOYBAĞINI DEĞİŞTİRME SUÇU İLİ İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 231. MADDE)/448
    -/DEVLETİN BİRLİĞİNİ VE ÜLKE BÜTÜNLÜĞÜNÜ BOZMA SUÇU İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 302. MADDE)/455
    -/DOLANDIRICILIK İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 157, 158. MADDELER)/458
    -/Dolandırıcılık Suçuyla İlgili Genel Hususlara İlişkin İçtihatlar/458
    -/Basit Dolandırıcılık Suçu ile İlgili İçtihatlar (TCK 157. madde)/467
    -/Nitelikli Dolandırıcılık Suçu ile İlgili İçtihatlar (TCK 158. madde)/472
    -/Dolandırıcılık Kabul Edilmeyen Eylemlere İlişkin İçtihatlar/484
    -/ETKİN PİŞMANLIK (MALVARLIĞINA KARŞI SUÇLARDA) İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR
    (TCK 168. MADDE)/489
    -/Genel Hususlara İlişkin İçtihatlar/489
    -/Etkin Pişmanlık Hükümlerinin Uygulanabileceği Olaylara İlişkin İçtihatlar/497
    -/Etkin Pişmanlık Hükümlerinin Uygulanamayacağı Olaylara İlişkin İçtihatlar/504
    -/Kısmi İade ile İlgili İçtihatlar/508
    -/FUHUŞ SUÇU İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 227. MADDE)/513
    -/GENEL GÜVENLİĞİ KASTEN TEHLİKEYE SOKMA SUÇU İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR
    (TCK 170/1. MADDE)/515
    -/GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 79. MADDE)/519
    -/GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 257. MADDE)/521
    -/Genel Hususlara İlişkin İçtihatlar/521
    -/Yargı Mensuplarının TCK’nun 257/1. Maddesine Uyduğu Kabul Edilen
    Eylemleri ile İlgili İçtihatlar/522
    -/Üst Düzey Kamu Görevlilerinin TCK’nun 257/1. maddesine Uyduğu Kabul Edilen Eylemleri ile İlgili İçtihatlar/533
    -/Diğer Kamu Görevlilerinin TCK’nun 257/1. Maddesine Uyduğu Kabul Edilen Eylemleri ile İlgili İçtihatlar/545
    -/Yargı Mensuplarının Görevi Kötüye Kullanma Suçunun (TCK’nun 257/1. maddesindeki) Oluşmadığı Kabul Edilen Eylemleri ile İlgili İçtihatlar/550
    -/Üst Düzey Kamu Görevlilerinin Görevi Kötüye Kullanma Suçunun (TCK’nun 257/1. maddesindeki) Oluşmadığı Kabul Edilen Eylemleri ile İlgili İçtihatlar/557
    -/Yargı Mensuplarının TCK’nun 257/2. Maddesine Uyduğu Kabul Edilen
    Eylemleri ile İlgili İçtihatlar/566
    -/Diğer Kamu Görevlilerinin TCK’nun 257/2. Maddesine Uyduğu Kabul Edilen Eylemleri ile İlgili İçtihatlar/574
    -/Yargı Mensuplarının Görevi Kötüye Kullanma Suçunun (TCK’nun 257/2. Maddesindeki) Oluşmadığı Kabul Edilen Eylemleri ile İlgili İçtihatlar/576
    -/Üst Düzey ve Diğer Kamu Görevlilerinin Görevi Kötüye Kullanma Suçunun (TCK’nun 257/2. Maddesindeki) Oluşmadığı Kabul Edilen Eylemleri ile İlgili İçtihatlar/580
    -/GÖREVİ YAPTIRMAMAK İÇİN DİRENME İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 265. MADDE)/582
    -/GÜVENİ KÖTÜYE KULLANMA SUÇU İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 155. MADDE)/584
    -/HAKARET SUÇU İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/591
    -/Cumhurbaşkanına Hakaret Suçu ile İlgili İçtihat (TCK 299. madde)/601
    -/Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyetini ve Devletini Kurum ve Organlarını Aşağılama Suçu ile İlgili İçtihat (TCK 301. madde)/601
    -/HIRSIZLIK SUÇU İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/603
    -/Genel Hususlara İlişkin İçtihatlar/603
    -/Hırsızlığa Teşebbüs ile İlgili İçtihatlar/607
    -/Basit Hırsızlık Suçları ile İlgili İçtihatlar (TCK 141. madde)/609
    -/Kilitlenmek Suretiyle veya Bina ve Eklentilerinde Muhafaza Altına Alınan Eşya Hakkında Hırsızlık Suçları ile İlgili İçtihatlar (TCK 142/1. maddesinin Mülga
    B bendi)/611
    -/Adet veya Kullanım Gereği Açıkta Bırakılan Eşya Hakkında Hırsızlık Suçları ile
    İlgili İçtihatlar (TCK 142/1-E madde)/614
    -/Elektrik Enerjisi Hakkında Hısızlık Suçu ile İlgili İçtihatlar (TCK 142/1. maddesinin Mülga F bendi)/615
    -/Haksız Yere Elde Bulundurulan Anahtarla Hısızlık Suçu ile İlgili İçtihatlar
    (TCK 142/2-D madde)/618
    -/Bilişim Sistemlerini Kullanarak Hırsızlık Suçu ile İlgili İçtihatlar(TCK 142/2-E madde)/621
    -/Kişinin Malını Koruyamayacak Durumda Olmasından veya Ölmesinden Yararlanarak Hırsızlık Suçu ile İlgili İçtihatlar (TCK 142/2-A madde)/624
    -/Çekip Almak Suretiyle ve Özel Beceriyle Hırsızlık Suçu ile İlgili İçtihatlar
    (TCK 142/2-B madde)/627
    -/Büyük ve Küçükbaş Hayvanlar Hakkında Hırsızlık Suçu ile İlgili İçtihat
    (TCK 142/2-G madde)/631
    -/TCK 143. Maddesi ile İlgili İçtihat/632
    -/TCK 145. Maddesi ile İlgili İçtihatlar/633
    -/TCK 146. Maddesi ile İlgili İçtihat/641
    -/İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA SUÇU İLE İLGİLİ İÇTİHAT (TCK 235. MADDE)/642
    -/İMAR KİRLİLİĞİNE NEDEN OLMA İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 184. MADDE)/642
    -/KASTEN YARALAMA İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 86, 87. MADDELER)/650
    -/KAVGA VE KAVGADA SİLAH ÇEKME VE BOŞALTMA SUÇLARI İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (765 SAYILI TCK 464, 466. MADDELER)/654
    -/KİŞİYİ HÜRRİYETİNDEN YOKSUN KILMA İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 109. MADDE)/656
    -/Etkin Pişmanlık ile İlgili İçtihatlar (TCK 110. madde)/671
    -/KONUT DOKUNULMAZLIĞINI İHLAL İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 116, 119. MADDELER)/675
    -/MALA ZARAR VERME İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 151, 152. MADDELER)/680
    -/MÜHÜR BOZMA SUÇU İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 203. MADDE)/684
    -/MÜSTEHCENLİK SUÇU İLE İLGİLİ İÇTİHAT (TCK 226. MADDE)/687
    -/ÖLDÜRME SUÇLARI İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/689
    -/Kasten Öldürme Suçu ile İlgili İçtihatlar (TCK 81. madde)/689
    -/Kasten Öldürmeye Teşebbüs Suçunda Cezanın Belirlenmesi ile İlgili İçtihat
    (TCK 81, 35. maddeler)/692
    -/Kasten Öldürmeye Teşebbüs-Kasten Yaralama Ayrımında Kasten Öldürmeye Teşebbüs Kabul Edilen Olaylara İlişkin İçtihatlar/693
    -/Kasten Öldürmeye Teşebbüs-Kasten Yaralama Ayrımında Kasten Yaralama
    Kabul Edilen Olaylara İlişkin İçtihatlar/703
    -/Tasarlayarak Öldürme Kabul Edilen Olaylara İlişkin İçtihatlar (TCK 82/1-A madde)/710
    -/Tasarlama Şartlarının Oluşmadığı Kabul Edilen Olaylara İlişkin İçtihatlar
    (TCK 81. madde)/715
    -/Canavarca Hisle Öldürme ile İlgili İçtihat (TCK 82/1-B madde)/718
    -/Bir Suçu İşleyememekten Duyduğu İnfial Nedeniyle Öldürme Suçuna İlişkin İçtihat (TCK 82/1-İ madde)/720
    -/Kan Gütme Saikiyle Öldürme Suçuna İlişkin İçtihatlar (TCK 82/1-J madde)/721
    -/Töre Saikiyle Öldürme Kabul Edilen Olaylara İlişkin İçtihatlar (TCK 82/1-K madde)/724
    -/Töre Saiki Kabul Edilmeyen Olaylara İlişkin İçtihatlar (TCK 81. madde)/727
    -/Çocuğu ve Beden ve Ruh Bakımından Kendisini Savunmayacak Durumdaki
    Kişiyi Öldürme ile İlgili İçtihatlar (TCK 82/1-E Madde)/732
    -/Bir Suçu Gizlemek, Delillerini Ortadan Kaldırmak veya İşlenmesini Kolaylaştırmak Ya Da Yakalanmamak Amacıyla Öldürme Suçu ile İlgili İçtihatlar (TCK 82/1-H madde)/733
    -/İhmali Davranışla Kasten Öldürme Suçu ile İlgili İçtihat (TCK 83. madde)/735
    -/Kasten Yaralama Sonucu Ölüme Neden Olma ile İlgili İçtihatlar (TCK 87/4. madde)/740
    -/ÖRGÜT (DEVLETİN GÜVENLİĞİNE VE ANAYASAL DÜZENE KARŞI SİLAHLI ÖRGÜT) SUÇLARI İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/753
    -/Örgüte Üye Olma Suçu ile İlgili İçtihat/753
    -/Örgüte Yardım Suçu ile İlgili İçtihatlar/754
    -/örgüte Silah Sağlama Suçu ile İlgili İçtihat (TCK 315. madde)/759
    -/3419 Sayılı Yasa ile İlgili İçtihat/761
    -/4959 Sayılı Topluma Kazandırma Yasası ile İlgili İçtihatlar/762
    -/ÖZEL HAYATA VE HAYATIN GİZLİ ALANINA İLİŞKİN SUÇLAR İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 134. VD MADDELER)/767
    -/Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Suçu ile İlgili İçtihat (TCK 134. madde)/767
    -/Kişisel Verilerin Kaydedilmesi ve Verilerin Hukuka Aykırı Olarak Verme veya
    Ele Geçirme Suçları ile İlgili İçtihatlar (TCK 135 ve 136. maddeler)/768
    -/RESMİ BELGENİN DÜZENLENMESİNDE YALAN BEYAN İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR
    (TCK 206/1. MADDE)/775
    -/RÜŞVET, İRTİKAP VE NÜFUZ TİCARETİ İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 250 İLA
    255. MADDELER)/781
    -/Rüşvet Suçu ile İlgili İçtihatlar (TCK 252. madde)/781
    -/İrtikap Suçu ile İlgili İçtihatlar (TCK 250. madde)/787
    -/Nüfuz Ticareti Suçu ile İlgili İçtihatlar (TCK 255. madde)/790
    -/SAHTECİLİK İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 204 İLA 212. MADDELER)/792
    -/Genel Hususlara İlişkin İçtihatlar/792
    -/Resmi ve Özel Belgede Sahtecilik ile İlgili İçtihatlar (TCK 204, 205, 207. maddeler)/799
    -/Sahtecilik Suçlarında Daha Az Cezayı Gerektiren Hallere İlişkin (TCK 211. madde)/810
    -/Sahte Belgenin Başka Bir Suç İşlenmesinde Kullanılması (İçtima) ile İlgili İçtihatlar (TCK 212. madde)/812
    -/SUÇ İŞLEMEK AMACIYLA ÖRGÜT KURMA SUÇU İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR
    (TCK 220. MADDE)/814
    -/Etkin Pişmanlık (TCK’nun 221. maddesi) ile İlgili İçtihat/822
    -/SUÇTAN KAYNAKLANAN MALVARLIĞI DEĞERLERİNİ AKLAMA SUÇU İLGİLİ
    İÇTİHAT (TCK 282. MADDE)/823
    -/SUÇU ÖVME, HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK SUÇLARI İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 215, 216, 312. MADDELER)/826
    -/TAKSİRLE ÖLÜME NEDEN OLMA SUÇUNA İLİŞKİN İÇTİHATLAR (TCK 85. MADDE)/830
    -/TEHDİT SUÇU İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 106. MADDE)/832
    -/TEFECİLİK SUÇU İLE İLGİLİ İÇTİHAT (TCK 241. MADDE)/838
    -/TERK SUÇU İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 97. MADDE)/840
    -/TRAFİK GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE SOKMA SUÇU İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR
    (TCK 179. MADDE)/842
    -/UYUŞTURUCU MADDELER İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 188 İLA 192. MADDELER)/848
    -/Genel Hususlara İlişkin İçtihat/848
    -/Uyuşturucu Madde Kullanma ve Kullanmak İçin Bulundurma Suçları ile
    İlgili İçtihatlar (TCK 191. madde)/849
    -/Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti ile İlgili İçtihatlar (TCK 188. madde)/857
    -/Etkin Pişmanlık (Uyuşturucu Suçlarında) ile İlgili İçtihatlar (TCK 192. madde)/866
    -/YAĞMA SUÇU İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 148, 149. MADDE)/871
    -/Yağmada Genel Hususlara İlişkin İçtihatlar/871
    -/Yağma Suçunun Kabul Edilmediği İçtihatlar/885
    -/TCK 150/1 maddesi ile İlgili İçtihatlar/890
    -/TCK 150/2 maddesi ile İlgili İçtihatlar/894
    -/ZİMMET İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 247. MADDE)/897
    -/Etkin Pişmanlık (Zimmet Suçunda) ile İlgili İçtihatlar (TCK 248. madde)/901
    ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
    USUL HÜKÜMLERİ
    -/ADLİ TATİL İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (CMK 331. MADDE)/903
    -/ALENİYET İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (CMK 185)/905
    -/ARAMA İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (CMK 119. MADDE)/908
    -/BİLİRKİŞİLİK İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (CMK 63. MADDE)/912
    -/BİRLEŞTİRME VE DAVALARIN BİRLİKTE GÖRÜLMESİYLE İLGİLİ İÇTİHATLAR
    (CMK 8. MADDE)/915
    -/BOZMA KARARI VERİLMESİ GEREKEN HALLER (CMUK 308, 321. MADDELER)/921
    -/Genel Hususlara İlişkin İçtihatlar/921
    -/Duruşmanın Aleniliğiyle İlgili Bozma Kararı Verilmesi Gereken Hususlara
    İlişkin İçtihatlar/926
    -/Duruşma Tutanağı ve Gerekçeli Kararla İlgili Bozma Nedenlerine İlişkin İçtihatlar/928
    -/DİĞER BOZMA NEDENLERİNE İLİŞKİN İÇTİHATLAR/935
    -/BOZMA NEDENİ OLARAK KABUL EDİLMEYEN HUSUSLARA İLİŞKİN İÇTİHATLAR/942
    -/BOZMANIN SİRAYETİ İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (CMUK 325. MADDE)/949
    -/BOZMANIN SONRASI İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (CMUK 326. MADDE)/953
    -/CEZA GENEL KURULU İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/961
    -/DAVAYA KATILMA İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (CMK 233 İLA 243. MADDELER)/975
    -/Davaya Katılma Hakkı ile İlgili İçtihatlar/975
    -/Davaya Katılma Hakkı Olmayanlarla İlgili İçtihatlar/984
    -/Davaya Katılma Usulü ile İlgili İçtihatlar/991
    -/Davaya Katılmaya Yargıtayca Karar Verilmesiyle İlgili İçtihatlar/1005
    -/DELİLLERİN SIHHATİ İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/1007
    -/Genel Hususlara İlişkin İçtihatlar/1007
    -/Arama ve El Koyma Delillerinin Sıhhati ile İlgili İçtihatlar/1022
    -/İletişim Tespiti Delillerinin Sıhhati ile İlgili İçtihatlar/1026
    -/Belgelerin Onaylı Olması Gerekliliği ile İlgili İçtihatlar/1038
    -/DİRENME İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (CMUK 326/3)/1041
    -/Genel Hususlara İlişkin İçtihatlar/1041
    -/Direnme Kararının Yargıtayda İncelenmesi ile İlgili İçtihatlar/1045
    -/Direnilemeyecek Hususlara İlişkin İçtihatlar/1050
    -/DURUŞMA ZORUNLULUĞU VE DURUŞMA İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/1053
    -/DURUŞMA TUTANAĞI VE OYLAMA İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (CMK 219 İLA
    222. MADDELER)/1055
    -/DÜZELTEREK ONAMA VE NİHAİ KARAR VERME YETKİSİ İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/1068
    -/EKSİK ARAŞTIRMAYLA İLGİLİ İÇTİHATLAR/1081
    -/ESKİ HALE GETİRME İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (CMK 40 İLA 42. , CMUK 311. MADDELER)/1089
    -/GEREKÇE VE GEREKÇELİ KARAR İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (CMK 230, 232. MADDELER)/1091
    -/GÖREV KONUSUNDAKİ İÇTİHATLAR (CMK 6. MADDE)/1101
    -/HAKİMİN DAVAYA BAKAMAMASI VE REDDİ İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (CMK 22 İLA
    32. MADDELER)/1116
    -/HÜKMÜN AÇIKLANMASININ GERİ BIRAKILMASI İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (CMK 231. MADDESİNİN 5. İLA 14. FIKRALARI)/1121
    -/Genel Hususlara İlişkin İçtihatlar (CMK 231/5. madde)/1121
    -/Suça Türüne ve Ceza Miktarına İlişkin İçtihatlar (CMK 231/5. madde)/1132
    -/Zararın Giderilmesi Koşuluna İlişkin İçtihatlar (CMK 231/6-C maddesi)/1139
    -/Kasıtlı Suçtan Mahkum Olmama Şartı ile İlgili İçtihatlar (CMK 231/6-A maddesi)/1148
    -/Sanığın Yeniden Suç İşlemeyeceği Konusundaki Kanaat ile İlgili İçtihatlar
    (CMK 231/6-B maddesi)/1153
    -/Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması Kararına Karşı Yasa Yollarına İlişkin İçtihatlar (CMK 231/11. madde)/1157
    -/Yargıtay’ın Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması Hususunun Değerlendirilmesi Yönünden Hareket Tarzı ile İlgili İçtihatlar/1162
    -/Açıklanması Geri Bırakılan Hükümlerin Açıklanması ile İlgili İçtihatlar/1166
    -/HÜKÜM ÇEŞİTLERİ İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (CMK 223. MADDE)/1169
    -/HÜKÜM VERİLMESİ, TEFHİMİ, TEBLİĞİ VE YASA YOLU BİLDİRİMİ İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (CMK 223, 231, 232. MADDELER)/1187
    -/Hüküm Verilmesi ile İlgili İçtihatlar (CMK 223. madde)/1187
    -/Yasa Yolu Bildirimindeki Usulsüzlüklerin Eski Hale Getirme Nedeni
    Sayıldığı İçtihatlar/1190
    -/Yasa Yolu Bildirimindeki Usulsüzlüklerin Eski Hale Getirme Nedeni Kabul Edilmediği İçtihatlar/1197
    -/Hükümlerin Tebliği ile İlgili İçtihatlar (CMK 35. madde)/1204
    -/İDDİANAMENİN KAPSAMI VE EK SAVUNMA İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (CMK 225 VE
    226. MADDELER)/1214
    -/İddianamede Gösterilen Fiil ve Fail ile Bağlılığa İlişkin İçtihatlar (CMK 225)/1214
    -/Ek Savunma ile İlgili İçtihatlar (CMK 226. madde)/1220
    -/İÇTİMA İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/1226
    -/İNFAZ İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/1238
    -/İTİRAZ MÜESSESİ İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/1250
    -/KANUN YARARINA BOZMA İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (CMK 309. MADDE)/1258
    -/Kanun Yararına Bozma Başvurusuna Konu Edilebilecek Hususlara İlişkin
    İçtihatlar/1258
    -/Kanun Yararına Bozma Başvurusuna Konu Edilemeyecek Hususlara İlişkin İçtihatlar/1267
    -/Kanun Yararına Bozma Başvurusunda Usule İlişkin İçtihatlar/1281
    -/Kanun Yararına Bozma Kararının Davanın Esasını Çözmeyen Bir Karara İlişkin Olması Nedeniyle Yerel Mahkemece Yeniden Hüküm Kurulması Gereken Hususlara İlişkin İçtihatlar (CMK 309/4-A)/1293
    -/Kanun Yararına Bozma Kararının Mahkumiyet Hükmünün Esası Çözmeyen Yönüne veya Savunma Hakkını Kısıtlayan Usul İşlemlerine İlişkin Olması Nedeniyle Yerel Mahkemece Aleyhe Sonuç Doğurmamak Üzere Yeniden Hüküm Kurulması Gereken Hususlara İlişkin İçtihatlar (CMK 309/4-B)/1300
    -/Kanun Yararına Bozma Kararının Mahkumiyet Dışında Davanın Esasına Çözen Bir Hükme Yönelik Olması Nedeniyle Sadece Aleyhe Sonuç Doğurmamak Üzere Bozma Kararı Verilecek ve Yeniden Yargılama Yapılmayacak Hususlara İlişkin İçtihatlar (CMK 309/4-C)/1308
    -/Kanun Yararına Kararının Cezanın Kaldırılmasını veya Daha Haifif Ceza Gerektirmesi ve Yeniden Yargılama Yasağı Nedeniyle Hükmün Yargıtay Tarafından Kurulması Gereken Hususlara İlişkin İçtihatlar (CMK 309/4-D)/1311
    -/KARAR DÜZELTME İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (5320 SK 8. MADDE)/1322
    -/KAZANILMIŞ HAK VE ALEYHE DEĞİŞTİRME İLE İLGİLİ İCTİHATLAR (CMUK 326/SON MADDESİ)/1324
    -/Genel Olarak Kazanılmış Hak ve Aleyhe Değiştirme Yasağı ile İlgili İçtihatlar/1324
    -/Kazanılmış Hak Sayılan ve Aleyhe Bozma Yasağına Konu Olabilecek Hususlara İlşkin İçtihatlar/1328
    -/Kazanılmış Hak Sayılmayan ve Aleyhe Bozma Yasağına Konu Olmayan
    Hususlara İlişkin Açıklamalar/1332
    -/KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA İLİŞKİN KARAR İLE İLGİLİ İÇTİHAT
    (CMK 172, 173. MADDELER)/1341
    -/LEHE YASA KARŞILAŞTIRMASI İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (TCK 7, 5252 SK 9. MADDELER)/1343
    -/MADDİ HATA VE HESAP HATASI İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/1353
    -/MÜTAALA İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (CMK 216. MADDE)/1356
    -/MÜDAFİİLİK İLE İLİGİLİ İÇTİHATLAR (CMK 150. VD MADDELER)/1360
    -/Zorunlu Müdafiilik ile İlgili İçtihatlar/1364
    -/Seçilmiş Müdafii ile İlgili İçtihatlar/1373
    -/Menfaat Çatışması ile İlgili İçtihatlar/1376
    -/MÜRAFA İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (CMUK 318, 319. MADDELER)/1378
    -/NÜFUS KAYDI DÜZELTİLMESİ İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (CMK 218. MADDE)/1379
    -/NÜFUS VE SABIKA KAYITLARI İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (CMK 209. MADDE)/1384
    -/ÖZEL YARGILAMA USULLERİ İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/1387
    -/CMK 250. Maddesi ile İlgili İçtihatlar/1387
    -/4483 sayılı Yasa ile İlgili İçtihatlar/1388
    -/Yasama Dokunulmazlığı ile İlgili İçtihat/1395
    -/Hakim ve Cumhuriyet Savcılarının Yargılanması ile İlgili İçtihatlar/1396
    -/Askeri Suçlar ile İlgili İçtihatlar/1398
    -/İzinsiz Hint Keneviri Ekme Suçunun Yargılanması ile İlgili İçtihat/1400
    -/SAVUNMA HAKKI İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/1401
    -/Duruşmadan Bağışık Tutulma ile İlgili İçtihatlar (CMK 196. madde)/1401
    -/Son Söz ile İlgili İçtihatlar (CMK 216/3. madde)/1407
    -/Müdafii Yönünden Savunma Hakkını Kısıtlayan ve Kısıtlamadığı Kabul Edilen Hususlara İlişkin İçtihatlar/1414
    -/Savunma Hakkını Kısıtlayan Diğer Usulsüzlüklere İlişkin İçtihatlar
    (CMUK 308. madde)/1417
    -/Savunma Hakkının Kısıtlanmadığını Kabul Eden İçtihatlar/1423
    -/SÜRELER İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR(CMK 39, 331. MADDELER)/1426
    -/ŞAHSİ HAK TALEPLERİ İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (CMUK 365)/1427
    -/TAZMİNAT İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/1429
    -/466 sayılı Yasayla İlgili İçtihatlar/1431
    -/5271 sayılı CMK’nun 141-144 Maddeleri ile İlgili İçtihatlar/1442
    -/TEBLİĞNAME İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (CMUK 316. MADDE)/1453
    -/TEMYİZ İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/1459
    -/Temyiz Edilebilirliğe İlişkin İçtihatlar (CMUK 305. madde)/1459
    -/Temyiz Dilekçesi ile İlgili İçtihatlar/1492
    -/Temyiz Süresi ile İlgili İçtihatlar (CMUK 310. madde)/1496
    -/Temyizin Kapsamı ile İlgili İçtihatlar (CMUK 310 ila 314. maddeler)/1508
    -/Temyizin Reddiyle İlgili İçtihatlar (CMUK 305, 317. maddeler)/1518
    -/Temyiz İncelemesi ile İlgili İçtihatlar/1531
    -/Tevdi Kararı Verilmesi Gereken Hususlarla İlgili İçtihatlar/1535
    -/TUTUKLULUK İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (CMK 100 VD MADDELER)/1535
    -/USUL KURALLARININ ZAMAN BAKIMINDAN UYGULANMASI İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/1537
    -/UYARLAMA İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (5252 SK 9. MADDE)/1537
    -/Uyarlamada Duruşma Zorunluluğu ve Duruşma Usulü ile İlgili İçtihatlar/1537
    -/Uyarlama Yargılamasında Müdafiilik ile İlgili İçtihatlar/1545
    -/Uyarlamanın Genel Kuralları ile İlgili İçtihatlar/1549
    -/Uyarlama Konusunda Yasa Yolları ile İlgili İçtihatlar/1564
    -/UZLAŞMA İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (CMK 253. 254. MADDELER)/1569
    -/VEKALET ÜCRETİ İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (CMK 324. MADDE)/1578
    -/YARGILAMA GİDERİ İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (CMK 324 VD MADDELER)/1586
    -/YARGITAY CUMHURİYET 6352 SAYILI YASANIN GEÇİCİ 2. MADDESİ GEREĞİNCE
    İADE İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/1590
    -/YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞININ 5320 SAYILI YASANIN İPTAL EDİLEN
    8/2. MADDESİ GEREĞİNCE İADE İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/1593
    -/YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞININ İTİRAZ İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR (CMK 308. MADDE)/1595
    -/İtiraz Hakkı ile İlgili İçtihatlar/1595
    -/İtiraz Süresi ile İlgili İçtihatlar/1602
    -/İtirazı İnceleme Usulü ile İlgili İçtihatlar/1607
    -/YETKİ KURALLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR (CMK 12 İLA 21. MADDELER)/1610
    -/ZAMAN BAKIMINDAN UYGULAMA İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/1611
    DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
    ÖZEL CEZA YASALARI
    -/KAÇAKÇILIK SUÇLARI İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/1617
    -/5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ile İlgili İçtihatlar/1617
    -/4926 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ile İlgili İçtihatlar/1622
    -/1918 sayılı Kaçakçılığın Men ve Takibine Dair Kanun ile İlgili İçtihatlar/1623
    -/5326 SAYILI KABAHATLAR KANUNU İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/1625
    -/6136 SAYILI ATEŞLİ SİLAHLAR VE BIÇAKLAR İLE DİĞE ALETLER HAKKINDA KANUN İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/1628
    -/6136 sayılı Yasanın 12. maddesi ile İlgili İçtihatlar/1629
    -/6136 sayılı Yasanın 13. maddesi ile İlgili İçtihatlar/1632
    -/6831 SAYILI YASA İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/1639
    -/İCRA İFLAS KANUNU İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/1647
    -/Yargılama Usulüne ve Genel Hususlara İlişkin İçtihatlar/1647
    -/Disiplin Hapsi ve Hapsen Tazyik ile İlgili İçtihatlar/1651
    -/Çocuk Teslimi Emrine Muhalfet Suçu ile İlgili İçitihat/1654
    -/Gerçeğe Aykırı Mal Beyanı Suçu ile İlgili İçitihatlar/1655
    -/Nafaka Yükümlülüğünü İhlal Suçu ile İlgili İçtihatlar/1658
    -/Taahhüdü İhlal Suçu ile İlgili İçtihatlar/1660
    -/Ticareti Terk Suçu ile İlgili İçtihatlar/1663
    -/Şartları Oluştuğu Halde Sermaye Şirketinin İflasını İstememe Suçu ile İlgili İçtihatlar/1666
    -/213 SAYILI VERGİ USUL KANUNU İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/1669
    -/TEBLİGAT KANUNU İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/1676
    -/5352 ve 3682 SAYILI ADLİ SİCİL KANUNLARI İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/1681
    -/2863 SAYILI YASA İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/1686
    -/5411 SAYILI BANKACILIK KANUNU İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/1691
    -/3628 SAYILI YASA İLE İLGİLİ İÇTİHAT/1699
    -/3713 SAYILI TERÖRLE MÜCADELE KANUNU İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/1700
    -/4320 SAYILI YASA İLE İLGİLİ İÇTİHAT/1701
    -/1632 SAYILI ASKERİ CEZA KANUNU İLE İLGİLİ İÇTİHAT/1703
    -/298 SAYILI SEÇİMLERİN TEMEL HÜKÜMLERİ VE SEÇMEN KÜTÜKLERİ HAKKINDA KANUN İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/1707
    -/MÜLGA 3167 SAYILI ÇEKLE ÖDEMELERİN DÜZENLENEMESİ VE ÇEK HAMİLLERİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUNU İLE İLGİLİ İÇTİHAT/1708
    -/5187 VE 5680 SAYILI BASIN KANUNU İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/1709
    -/5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU VE 556 SAYILI KHK İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/1712
    -/2911 SAYILI YASA İLE İLGİLİ İÇTİHAT/1716
    -/6352 SAYILI YASA İLE İLGİLİ İÇTİHATLAR/1718