Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Vergi Kaçakçılığı Kapsamında Defter ve Belgeleri İbraz Etmeme Suçu

Vergi Kaçakçılığı Kapsamında Defter ve Belgeleri İbraz Etmeme Suçu



Sayfa Sayısı
:  
400
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2016
ISBN NO
:  
9789750237423

1.440,00 TL









  Hâkim; insana, tabiata, gerçeğe, olağana sırt çevirmeden ve katı kalpler içinde sıkışıp kalmadan uyuşmazlığa insan kokusu taşıyan bir çözüm getirmelidir. Adalet sistemimizde en çok ceza mahkemeleri insan kokar. Zira suçluyu kazıdığınızda, altından mutlaka insan çıkar. Bu eser, vergi kaçakçılığı kapsamında işlenen ibraz etmeme suçu ile ilgili insan kokan meselelere temas etme iddiası ve kaygısı içinde kaleme alınmıştır.

Eserde; ibraz etmeme suçunun hukuki konusunu teşkil eden defter ve belge düzeni ile kayıt nizamı, vergi usul hukuku ve ticaret hukuku yönünden mukayeseli olarak açıklanmaya ve klâsik suç teorisine uygun olarak vergi ceza hukuku kapsamında ibraz etmeme suçunun unsurlarının tespitine çalışılmış, kanunilik unsuru (tipiklik), maddi unsur (tipik fiil), hukuka aykırılık unsuru ve manevi unsur (kusurlu irade) ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmiş, teşebbüs, zincirleme suç ve suçların içtimaı başlıkları altında suçun özel beliriş şekilleri incelenmiş, muhtemel ceza muhakemesi meseleleri kapsamında cezai müeyyide ve lehe kanun uygulaması, görevli mahkeme, suç tarihi, vergisel arama, mütalâa ve susma hakkı değerlendirilmiştir.

İbraz etmeme suçu incelenirken; öğretideki kıymetli görüşlerden, Yargıtay, Danıştay ve AİHM kararlarından, vergi idaresinin uygulamalarından ve mukayeseli hukuktan yararlanılmış, sistemin aksayan yönleri tespit edilmeye çalışılarak çeşitli çözüm önerileri getirilmiştir.

Konu Başlıkları
    Vergi Usul Hukuku Boyutu
    Vergi Ceza Hukuku Boyutu
    Özellik Arz Eden Durumlar