Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (43)      Mart (140)      Åžubat (116)      Ocak (138)

Vergi - Ä°cra Hukuku

Vergi - Ä°cra Hukuku



Sayfa Sayısı
:  
384
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2018
ISBN NO
:  
9789750247880

495,00 TL











Devlet, egemenlik hakkını kullanırken bir yandan da bu hakkın kullanımı için kendisine tevdi edilen görev ve sorumlulukların yerine getirilmesi güvencesini sunar. Devlet olmanın bir sonucu olarak halkına saÄŸlık, güvenlik, eÅŸitlik gibi temel görevlerin ifası için bir maliyete ihtiyaç duyar ve bu ihtiyacın kaynaklarının sınırlarını anayasa ve yasalarla çizer. Bu kaynaklar, kitabımızın esas konusunu oluÅŸturan ve devlete gelir kaynağı yaratan vergilerdir.


 


Vergi, Türkiye Cumhuriyeti 1982 anayasasının 73. maddesi ile alınan vergileme yetkisi ile alınmaktadır. Vergi gelirlerinin güvenle tahsil edilmesi, tahsil edilmemesi halinde uygulanacak usul ve esaslar da kanunla belirlenmiÅŸtir. Bu kanunlardan bir tanesi genel icra hukuku ile kamu icra hukukudur. 


 


Kitabımızın esas konusunu oluÅŸturan temel kanun kamu icra hukuku olarak da anılan 6183 sayılı kanundur. Kitapta, kamu icra hukukunun sınırlarının çizilmesi ile bu sınırlar çerçevesinde yetkilerin nasıl kullanılacağı açıklanmaktadır. 


 


Kitapta, 6183 sayılı kanun kapsamında takip ve tahsil edilecek kamu gelirleri, kamu alacağının güvenceye alınması için öngörülen güvenlik tedbirleri, ihtiyati haciz ve sonuçları, hükümsüz tasarruflar ile iptal usul ve esasları, kamu alacaklarında rüçhan hakkının kullanılması, kanuni temsilciler ile tüzel kiÅŸi ortaklarının sorumluluk halleri, mirasçıların sorumlulukları, borçlunun zor durumda olması halinde tecil ve taksitlendirme, gecikme zammı uygulanması ve uygulanmaması gereken koÅŸulların sınırları, cebri icra ÅŸartlarının varlığı halinde ödeme emri, itiraz ve dava ÅŸartları ile usul ve esasları, tarh tebliÄŸ ile tahakkuk usul ve esasları, menkul ve gayrimenkul malların haczi, satışı, deÄŸerlemesi, zamanaşımı ve sonuçlar ile ilgili detaylı açıklamalara yer verilmektedir. 


 


Konu Başlıkları


Vergi İcra Hukuku Konusu ve Amacı


Mirasçıların SorumluluÄŸu


Kanuni Temsilcilerin SorumluluÄŸu


Limited Şirket Ortaklarının Sorumlulukları


Ä°htiyati Haciz ve Cebri Ä°cra Ä°ÅŸlemleri


Menkul ve Gayrimenkul Malların Satışı


İstihkak İddiası


Hükümsüz Tasarruflar


Zamanaşımı ve Terkin


Gecikme Zammının Uygulama Esasları


Anayasa Mahkemesinin 19.03.2015 Tarihli Karar Analizi


Yargıtay Hukuk Genel Kurulu 16.09.2015 tarih, 2015–417 E. 2015–1755 K. Sayılı Karar Analizi