Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Uygulamadan Yazışma Örnekleri ile Koşullu Salıverilme ve Denetimli Serbestlikle Tahliye

Uygulamadan Yazışma Örnekleri ile Koşullu Salıverilme ve Denetimli Serbestlikle Tahliye



Sayfa Sayısı
:  
647
Kitap Ölçüleri
:  
16x24
Basım Yılı
:  
2020
ISBN NO
:  
9786257802215

640,00 TL











Koşullu salıverilme, kesinleşen hapis cezasını cezaevinde çeken hükümlünün, kanunla belirlenen bir süreyi cezaevinde iyi halli geçirdikten sonra infazı henüz tamamlanmadan belirli şartlar dâhilinde tahliye olması işlemidir. Koşullu salıverilme ile hükümlünün cezası esasen son bulmamakta, hükümlü cezasının kalan kısmını dışarıda -gerekirse belirli yükümlülüklerle- çekmeye devam etmektedir.


Koşullu salıverilme ile hükümlünün gereğinden fazla cezaevinde kalmaması amaçlanmıştır. Buna göre, belli suç türlerinde ve belli hallerde cezaevinde kalınması gereken süreler tespit edilmiştir. Koşullu salıverilme tarihinin belirlenmesi, Türk İnfaz Hukuku uygulaması içerisinde hükümlünün açık ceza infaz kurumlarına ayrılması ve denetimli serbestlikle tahliye olması gibi infaz rejimi açısından önemli konuları etkilemektedir. Bu nedenle kitapta, koşullu salıverilme kurumuyla bağlantılı bulunan denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezaların infazı, adli para cezalarının infazı, açık ceza infaz kurumlarına ayrılma gibi konuların üzerinde ayrıntılı bir şekilde durulmuştur. Ayrıca infaza kayıt işlemleri, infazda duraksama, içtima, mahsup, tekerrür ve özel infaz usulleri konuları da detaylı bir şekilde anlatılmıştır.


 


 


15.04.2020 tarihinde resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7242 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile, 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ve 4675 sayılı İnfaz Hâkimliği Kanunu’nda koşullu salıverilme oranlarında, infaz hâkimliğinin görev ve yetkilerinde, hükümlülerin iyi hallerinin belirlenmesinde, özel infaz usullerinde ve kitapta ilgili kısımlarda anlatılmış olan pek çok konuda değişiklik yapılmıştır. İlgili bölümler ve başlıklar altında özellikle uygulayıcılar tarafından uygulamada tereddüt edilen konular, yazışma örnekleriyle birlikte kitapta ayrıntılarıyla incelenmiştir.