Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mayıs (38)      Nisan (73)      Mart (139)      Şubat (116)

ÜCRET ve KORUNMASI

ÜCRET ve KORUNMASI



Sayfa Sayısı
:  
291
Kitap Ölçüleri
:  
16x23 cm
Basım Yılı
:  
2013
ISBN NO
:  
9786055593810

325,00 TL











ÖNSÖZ


Bu çalışma, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk (İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku) Anabilim Dalı Doktora Programı kapsamında, doktora tezi olarak hazırlanmış ve Prof. Dr. Sarper SÜZEK (Başkan ve Danış­man), Prof. Dr. Hamdi MOLLAMAHMUTOĞLU, Prof. Dr. Adnan TUĞ, Doç. Dr. Levent AKIN ve Yrd. Doç. Dr. M. Ali ŞUGLE'den oluşan jüri tarafından başarılı bulunarak kabul edilmiştir.


Çalışmanın kitap olarak baskıya hazırlanması aşamasında, jürinin eleştiri­leri doğrultusunda elden geçirme çalışmaları sırasında önee yeni Türk Borçlar Kanunu, daha sonra yedek subay olarak ifa ettiğim askerlik ödevi, sonrasında ise birçok mevzuat değişikliği ile yeni bir kısım mevzuatın kabulü dolayısıyla süreç uzamış ve çalışma nihayet tüm yasal değişiklikleri ve yeni yargısal içtihat­ları içerir şekilde tamamlanmıştır.


Ücret, işçi için yaşamsaldır. Ücretini hiç veya gereği gibi alamayan işçinin yaşadığı sıkıntılar yalnızca maddi değil, aynı zamanda manevidir. Dolayısıyla konunun ekonomik, sosyal ve kültürel boyutları vardır. Bu itibarla ücretin ko­runması çerçevesinde çeşitli kanunlarda yer alan hükümler yorumlanmalı, eleş-tirilmeli, daha iyi bir korumanın nasıl sağlanabileceği sorularına cevap aranma­lıdır. Çalışmanın özü budur. Bu konuyu seçmemde bana yol gösteren, çalışma­mın danışmanlığını yapan, lisans, yüksek lisans ve doktora aşamalarında yetiş­memde büyük pay sahibi olan saygıdeğer hocam Prof. Dr. Sarper SÜZEK'e teşekkür ve şükranlarımı sunarım.


Tez jürimde bulunan, bilimsel ve manevi desteklerini esirgemeyen, bana sürekli vakit ayıran ve birlikte çalışma onurunu yaşadığım değerli hocalarım Prof. Dr. Haindi MOLLAMAHMUTOĞLU ve Prof. Dr. Adnan TUĞ'a ayrıca teşekkür ederim. Yol göstericiliğinin yanında hep bir "ağabey" de olan Doç. Dr. Levent AKIN'a da teşekkürlerimi sunmak isterim.


Destekleri ve emekleri dolayısıyla Doç. Dr. Süleyman BAŞTHRZİ ve Yrd. Doç. Dr. M. Ali ŞUĞLE'ye, değerli dostlarım ve meslektaşlarım Yrd. Doç. Dr. Gaye Burcu ve Av. Ulaş YILDIZ çiftine ayrıca teşekkür ederim.