Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (50)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

TÜRK MEDENİ HUKUKU Temel Bilgiler ( Türkçe - Almanca Hukuk Terimleri Sözlüğü Ek Olarak )

TÜRK MEDENİ HUKUKU Temel Bilgiler ( Türkçe - Almanca Hukuk Terimleri Sözlüğü Ek Olarak )



Sayfa Sayısı
:  
669
Kitap Ölçüleri
:  
16x23 cm
Basım Yılı
:  
2013
ISBN NO
:  
9789754647532

300,00 TL











ÖNSÖZ


Türkiye - Almanya bağlantılı kişisel ve ticarî ilişkilerin yoğun olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Dolayısıyla her iki ülke hukukun bilinmesi büyük bir ehemmiyet arzetmektedir. Bu bağlamda Alman ve Türk hukuku ile ilgili gerek bilimsel alanda gerek şirket temsilcisi veya hukukçusu gerekse de avukat olarak çalışabilmek için her iki ülkenin diline ve temel hukuk bilgile­rine hâkim olmak faydalıdır. Bu açıdan Türkiye'de hukuk eğitimini gerçek­leştiren ve Almanya bağlantılı çalışmak isteyen kişilere bu eser Türk Medenî Hukuku ve önemli hukuk terimlerinin Almanca çevirileri hakkında temel bilgiler verecektir. Aynı zamanda Almanya'da Türk vatandaşlarına veya Türk şirketlerine hitap eden hukukçu olarak yine bu eserdeki hukuk bilgileri ve Almanca çevirileri düzgün bilgilendirme amacıyla önemli olacaktır. Al­manca çevirilerde yardımcı olmak amacıyla kitapta bold harflerle yazılı Türkçe kelimlerinin Almanca karşılığı, ek sözlük olarak kitabın arkasında yer almaktadır.


Kitap aynı zamanda Türk öğrencilerine de hitap etmektedir. Onlara Türk Medenî Hukukunun temel bilgilerini verme amacı da çalışmamızın kaleme alınmasında hareket noktası olmuştur. Kitapta sadece teorik değil; uygula­maya yönelik de bilgiler verilmiştir. Türk yargı kararları, Anayasa Mahke­mesi veya Yargıtay'ın resmi web sitesi ile www.kazanci.com.tr adresinden edinilmiştir.


Bu vesile ile kitabın hazırlanmasında teşvik ve desteklerini benden esir­gemeyen Hocam Prof. Dr. Mathias Rohe'ye en derin şükranlarımı arz ede­rim.


Kitabı yazabilmem için Türk Medenî Hukuku ile ilgili istediğim kaynak­ları temin eden Friedrich-Alexander Üniversitesi Erlangen-Nürnberg'e ve kitabın tashihlerinde önemli destekleri olan değerli arkadaşlarım Prof. Dr. Kemal Şenocak ve Mehmet Arslan'a minettarım.


Şekillerin ve kitap kapağının tasarlanmasında değerli yardımlarım esir­gemeyen sevgili arkadaşım Hakan Başanr'a teşekkürlerimi ifade etmeyi bir borç bilirim.

Çalışmalarımı daima destekleyen ve zaman ayıramadığımda hoşgörü ve anlayışla karşılayan manevi katkısı sabrını ifade etmekte kelimelerin kifayet­siz kaldığı sevgili eşim Tülay Yarayan ile biricik evlatlarım Deniz ve Devin Yarayan'a bu çalışmamı ithaf ediyorum.


Erlangen/Nürnberg, 31 Mart 2013