Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar


Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Kasım (49)      Ekim (124)      Eylül (80)      Ağustos (71)

Türk Hukukunda Yabancı Bankaların Durumu ile Bankaların Kuruluş, Faaliyet ve Sona Ermesi

Türk Hukukunda Yabancı Bankaların Durumu ile Bankaların Kuruluş, Faaliyet ve Sona Ermesi



Sayfa Sayısı
:  
238
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2015
ISBN NO
:  
9789754649178

250,00 TL









                           

SUNUŞ

 
Ali ÖNAL'ın bu kitabı, yüksek lisans tezi çalışmasının bir ürünüdür. Ça¬lışma, jürisi tarafından oybirliğiyle başarılı bir tez olarak değerlendirilmiştir. Ali'yle birlikte yüksek lisans tez konusunu belirleme aşamasında, geçmişe yönelik zihinsel bir yolculuğa çıktım. Yüksek lisans tezimi yabancılar huku¬ku çerçevesinde yabancı sigorta şirketleri üzerine yazmıştım. Ancak, sigor¬tacılığa nazaran toplum üzerinde sosyo-ekonomik etkileri daha yoğun olan bankacılık sektöründe, yabancı  bankaların faaliyette bulunmasına ilişkin kapsamlı bir çalışmanın yapılmaması içimde ukde olarak kalmıştı. Kendisiy¬le bu fikrimi paylaştığımda, Ali'nin gözlerinde beliren ışıltıyı unutmam mümkün değildir. Keza, hemen yerli-yabancı kaynak taraması yapıldı; ilk okumalar neticesinde out-line şekillendi, yol haritası hazırdı artık, bu aşama¬dan sonra Ali'yi tutabilene aşk olsun...
Bu çalışma, sadece yabancılar hukuku disiplini açısından değil, aynı za¬manda bankacılık hukuku, ticaret hukuku ve tâbiiyet hukuku disiplinlerinden de izler taşımaktadır. Özellikle bankaların tâbiiyeti konusunda gerçekçi bir analiz yapılmış; merkez yeri sistemi ile yabancı yatırımın korunmasında esas alınan sermayeyi kontrol sistemi ilk defa birlikte ele alınmıştır. Bankaların kurulmasından, sona ermesine kadar, özellikle faaliyet aşamasında, devletin müdahalesi hayati önem taşımaktadır. Türkiye'de 1980'li yılların ikinci yarı¬sından itibaren izlenen ekonominin serbestleştirilmesi politikasının bankacı¬lık sektörü dâhil pek çok sektörde büyüme sağladığı şüphesizdir. Ancak si¬yasi istikrarsızlıklar, enflasyonist baskı, küresel gelişmeler gibi pek çok fak¬tör maalesef, 1994, 1998-1999 ve 2001 ekonomik krizlerini beraberinde ge¬tirmiştir. Özellikle 2001 yılında yaşanan ekonomik krizin bankacılık sektörü üzerindeki etkileri o kadar yoğun olmuştur ki, bankacılık mevzuatı adeta ye¬niden şekillenmiştir. Yazar çalışmasında bankacılığa ilişkin tüm bu yönleri detaylı olarak ele almıştır.
Ali ÖNAL"ın ""Türk Hukukunda Yabancı Bankaların Durumu ile Banka¬ların Kuruluş. Faaliyet ve Sona Ermesi" konulu eseri, ele almış tarzıyla ilk olma özelliği taşıması; ilgili alanda önemli bir boşluğu doldurması bakımın¬dan da Türk hukukuna önemli bir katkı sunması nedeniyle oldukça faydalı bir başvuru kaynağı olmuştur. Konuyla her düzeyde ilgilenenlerin bu eseri muhakkak okumalarını öneririm.
 
Ocak 2015
 
Yrd. Doç. Dr. Mesut AYGÜN        

Kitabın Konu Başlıkları


    Genel Olarak Türkiye’de Bankalar ve Tâbiiyet Hukuku Kapsamında Yabancı Bankaların Durumu
    Türk Hukukunda ve Mukayeseli Hukukta Bankaların Kuruluşu
    Türk Hukukunda Türk ve Yabancı Bankaların Faaliyet Göstermesi ve Sona Ermesi