Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Türk Anayasa Hukuku

Türk Anayasa Hukuku



Sayfa Sayısı
:  
440
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2019
ISBN NO
:  
9789750256714

60,00 TL











Kitapta, hukuk fakülteleri programlarında yer verilen anayasa hukuku derslerinin önemli bir kısmını oluşturan Türk Anayasa Hukukuna ilişkin konular incelenmektedir. Konular açıklanırken örneklere, mahkeme kararlarına, doktrindeki görüşlere de yer verilmiş ve tartışmalı sorunlar hakkında çözüm önerileri sunulmuştur.


Bilindiği üzere Anayasada 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan halk oylamasıyla kabul edilen çok önemli ve kapsamlı değişiklikler yapılmıştır. Bu Anayasa değişiklikleri, esas itibariyle mevcut parlamenter sistemden başkanlık (Cumhurbaşkanlığı) sistemine geçişi sağlayan hükümlerden oluşmakla birlikte, seçilme hakkı, hukuk devleti ve yargıyla ilgili de önemli yenilikler getirmektedir. Başkanlık sistemine ilişkin değişikliklerin yürürlüğe girmesi, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan seçimle belirlenen Cumhurbaşkanının göreve başlaması ile gerçekleşmiştir.


Türk Anayasa Hukuku kitabında yer alan konular bu Anayasa değişikliklerine göre tümüyle güncellenmiştir. Bu güncellemede başkanlık sistemine uyum sürecinde çıkarılan önemli kanun ve TBMM İçtüzüğü değişiklikleri ile Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle getirilen düzenlemeler de dikkate alınmıştır. Kitap, yayıma hazırlandığı tarih itibariyle en güncel bilgileri ve yeni sistemin kritik sorunlarına yönelik özgün değerlendirmeleri içermektedir.


Türk Anayasa Hukuku kitabı, temelde hukuk fakültelerinde öğrenim gören lisans öğrencilerine yönelik olarak hazırlanmış olmakla birlikte; eserin, özellikle Cumhurbaşkanlığı sisteminin anlaşılması bakımından yasama, yürütme ve yargı mensuplarına; hakim ve savcılık ve kaymakam adaylığı sınavları gibi meslek sınavlarına hazırlananlara ve Türkiye'nin temel anayasal sorunları hakkında bilgi sahibi olmak isteyen diğer okuyuculara katkı sağlayacağı düşünülmektedir.


Konu Başlıkları


Türkiye'de Anayasal Gelişmeler


1982 Anayasasının Yapılması ve Anayasanın Özellikleri


Devletin Temel Nitelikleri


Temel Hak ve Hürriyetler


Hükûmet Sistemi


Devletin Hukuki Fonksiyonları


Yasama


Yürütme


Yargı


Olağanüstü Hâl Yönetimi


Anayasa ve Milletlerarası Hukuk


Anayasanın Değiştirilmesi