Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (43)      Mart (140)      Åžubat (116)      Ocak (138)

Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun Kapsamında Satıcının Ayıba Karşı Tekeffülden Doğan Sorumluluğu

Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun Kapsamında Satıcının Ayıba Karşı Tekeffülden Doğan Sorumluluğu



Sayfa Sayısı
:  
240
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2019
ISBN NO
:  
9789750252389

350,00 TL










TKHK ücretsiz onarım veya ayıpsız misli ile deÄŸiÅŸtirilmesini haklarını seçmesi durumunda bu talebin yerine getirileceÄŸi azami bir süre ve bu sürede talebin yerine getirilmemesi halinde tüketicinin diÄŸer seçimlik haklarını kullanabileceÄŸi öngörülmüÅŸtür. Tüketicinin yalnızca ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile deÄŸiÅŸtirilme haklarını satıcı yanında üretici ve ithalatçıya karşı kullanabileceÄŸi hükme baÄŸlanmıştır. Üretici veya ithalatçının bu konudaki sorumluluÄŸu malın kendisi tarafından piyasaya sürülmesi esnasında mevcut ayıplarla sınırlandırılmasıyla birlikte üreticinin sorumluluÄŸuna iliÅŸkin düzenlemeler Ürün GüvenliÄŸi ve Teknik Düzenlemeler Kanun Taslağı incelenmiÅŸ, yeni düzenleme olan zorunlu garanti kurumu Garanti Belgesi YönetmeliÄŸi'n de düzenlenmektedir.


Kitapta; 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda satıcının ayıba karşı tekeffülden doÄŸan sorumluluÄŸuna iliÅŸkin hükümleri Türk Borçlar Kanunu, Ä°lgili Yönetmelikler ve yeri geldikçe AB Yönergeleri ve Ä°lgili Uluslararası SözleÅŸmeler ile birlikte deÄŸerlendirilmektedir.


Ayıp ihbar süresinin kaldırılması, geç teslimde satıcının sorumluluÄŸu, hatalı montaj ve montaj talimatı gibi yeni düzenlemeler, satıcının ayıba karşı tekeffülden doÄŸan sorumluluÄŸunun genel iÅŸlem koÅŸulları, haksız ticari uygulamalar ve haksız rekabet iliÅŸkisi de incelenmektedir.