Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (102)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Sağlık Hizmetlerinden Kaynaklanan Zararlarda İdarenin Sorumluluğunu Azaltan veya Ortadan Kaldıran Haller

Sağlık Hizmetlerinden Kaynaklanan Zararlarda İdarenin Sorumluluğunu Azaltan veya Ortadan Kaldıran Haller



Sayfa Sayısı
:  
159
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2020
ISBN NO
:  
9786257802260

203,00 TL











İdare hukukunun temel ilkeleri, pozitif hukuk ve öğreti temel alınarak hazırlanmış olan bu çalışmanın amacı, sağlık hizmetlerinden kaynaklanan zararlarda idarenin sorumluluğunu azaltan veya ortadan kaldıran halleri sistematik olarak irdelemek ve Türk idari yargı içtihatlarında nasıl şekillendiğini ortaya koymaktır. Bu sebeple bu çalışma yapılırken bu konuyla ilgili çok sayıda yargı kararı incelenmiştir.


İçtihadi bir hukuk dalı olma özelliği taşıyan idare hukukunun kuralları büyük ölçüde yasa koyucu tarafından konulmamış, idari yargı organlarının uzun bir zaman boyunca somut olaylarda verdikleri kararlarla oluşmuştur. Mevzuatta idare hukuku alanında birçok kanun olmakla beraber, bu hukuk dalının temel kavram, ilke ve teorilerini ve bu tez çalışmasının ana konusunu oluşturan idarenin sorumluluk hallerini belirleyen genel kanun metinleri bulunmamaktadır. Bunlar mahkeme içtihatlarıyla oluşturulmuştur. Bu konularda idari yargı yerleri, içtihatlara dayanarak karar vermektedirler.


 


 


Sağlık hizmetlerinin sunulmasından kaynaklanan zararlarda idarenin sorumluluğunu azaltan veya ortadan kaldıran hallerin anlatıldığı bu tez ile, Türk İdare Hukukunda bu hallerin içtihatlarla nasıl şekillendiği, idari yargı yerlerince verilmiş kararların isabetli olup olmadığı izaha çalışılmakta, eleştiri ve öneriler getirilmektedir.