Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (50)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Prof.Dr.Erhan ADAL a Armağan

Prof.Dr.Erhan ADAL a Armağan



Sayfa Sayısı
:  
1114
Kitap Ölçüleri
:  
16x23 cm
Basım Yılı
:  
2012
ISBN NO
:  
13034650

120,00 TL









Prof. Dr. Erhan Adalın Özgeçmişi




1934 doğumlu Erhan ADAL, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini 1956 Haziran döneminde, Fakülte Lisans Eğitimini dört yılda bitiren beş kişi arasında yer almış, avukatlık stajını yaparak, 1957 tarihinde İstanbul Baro¬su\′na kaydolmuştur.




Erhan ADAL, Fakültenin Doktora İhtisas ve Lisans Eğitimlerini ta¬mamladıktan sonra, 1957-1958 yılında I. No.lu Medenî Hukuk ve Mukaye¬seli Medenî Hukuk kürsüsü\′ne Asistan olarak girmiş ve 1963 yılında \"Tra¬fik kazalarında akit dışı hukukî sorumluluk\" adlı teziyle \"Hukuk Doktoru\" unvanını almıştır.




1961\′de misafir olarak gittiği New York, Columbia Üniversitesi\′ndç (Master of Comparative Law) ve 1964\′de Strasbourg Mukayeseli Hukuk Enstitüsünden de (Mukayeseli Hukuk Doktoru, Kısım -I) derecelerini kazan¬mıştır. Columbia Üniversitesi Parker School of Foreign Law Enstitüsünde, Amerikalı öğrencilere, \"Türk Hukukunda Haksız Fiiller\" konulu dersi vermiş, Columbia üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı da başarılı çalışması nedeniyle Erhan Adal\′ a 15.01.1962 tarihinde \"Başarı ve Takdir Belgesini vermiştir.





Kendisi 1968-1978 yılları arasında Türk Sevk ve İdare Derneği\′nde Per¬sonel Yönetimi ve Beşerî İlişkiler Müşavir Uzmanı olarak çalışmış olup, 1969\′da İngiltere\′de Urwick Orr Management Center ve 1972\′de Amerika\′nın Harvard Üniversitesi\′nde 4\′er aylık (Yönetici Geliştirme Eğitimlerine)-(PMD) katılmış ve bu programdan mezun olmuştur. 1974\′de Fransa\′da, Fontainebleau, (INSEAD) Enstitüsü\′nün çalışmalarına katılarak \"Uluslara¬rası Yönetici Öğretim Üyeliği\"(ITP) diplomasını almıştır.




Ülkemizde ilk defa organize edilen Duyarlık Eğitimi laboratuvar çalış¬malarını (T- Grubu), öğretim görevlisi merhum Sadi Gencer ile birlikte ve tek başına yönetmiştir.




1978-1980 yılında İstanbul, Sheraton Oteli\′nde \"Eğitim ve Geliştirme Müdürü\" olarak çalışmıştır.




1980 yılında \"Sözleşme öncesi Sorumluluk (Culpa in Contrahendo)\" adlı teziyle \"Hukuk Doçenti\" unvanını kazanmıştır.




1986-1988 yılları arasında Pullman Etap Otellerinin \"Eğitim Müşavirli¬ği\" görevini de üstlenmiştir.




1988 yılında Profesörlüğe yükseltilmiş olup ilmî yayınları arasında se¬kiz kitap ve otuz üç monografi eseri bulunmaktadır.




1988 yılından beri Avrupa Topluluğu Enstitüsü\′nde, İngilizce (Comparative Law) ve 1998\′den başlayarak Marmara Üniversitesi Almanca İşletme Hukuku Bölümünde (Borçlar Hukuku) derslerini vermiştir.




1995 ve 1996 yıllarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Girne kentin¬deki International American University, İşletme ve Hukuk Fakültelerinin Dekanı olarak görevlendirilmiştir.




Ocak 2001 tarihine kadar, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilim¬ler Fakültesi, İngilizce İşletme Bölümü, İşletme Hukuku Anabilim Dalı Baş¬kanlığı görevini yürütmüş, Medenî Hukuk ve Borçlar Hukuku derslerini (İn¬gilizce ve Türkçe) vermiş ve Human Resources Management Anabilim Da¬lında Lisans ve Doktora çalışmalarını üstlenmiştir.




29 Ocak 2001 tarihinde yaş haddini doldurup Marmara Üniversite-si\′nden emekli olmuş ve 1 Nisan 2001 den itibaren Yeditepe Üniversitesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, İngilizce İşletme bölümünde İşletme Huku¬ku, Anabilim Dalı Başkanı olarak göreve başlamıştır.




2 Ocak 2004 tarihinde aynı Üniversitenin Hukuk Fakültesine Dekan Yardımcısı olarak atanmış ve Üniversite Senatosuna üye seçilmiş ve Ocak 2012 tarihinde ayrılmıştır.




Evli, iki çocuk babası ve iki kız torunu olan Prof Dr. Erhan Adal, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.







Prof. Dr. Erhan Adala Armağanı Sunarken




Uzun yıllar İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi\′nde görev yaptıktan sonra Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi\′nde akademik yaşamını sürdüren Prof. Dr. Erhan Adal\′a armağan fikri daha önce de arzu ettiğimiz, ancak ger¬çekleştiremediğimiz bir proje idi.




2010 yılında Prof. Dr. Ali Rıza Okur\′un önerisi üzerine projeyi hayata geçirdik. Bir buçuk yıllık yoğun 1bir çabadan sonra mutlu sona ulaşmış bulunu¬yoruz. Emeği geçenlere ve katkıda bulunanlara Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi adına en içten teşekkürlerimi sunarım.




Bu ilk armağanı diğerlerinin de izleyeceğini umarım.




Armağanlar, çevrelerinin hocalarına bir hediyesi, bir vefa göstergesidir. Hocalara olan saygı ve sevginin bir ürünü olan armağanların bir amacı da bi¬limsel çalışmaların yanında, anılarla da armağanlara renk katmaktır. Armağan¬lar başlangıçta hocalar vefat ettikten sonra çıkarılırdı. Artık emekli olduktan sonra çıkarılıyor. Böylece bu vefa ve sevgi selini, yaşarken de duyup tatma zevkini hocalarımıza sunmuş oluyoruz.





Armağan hazırlığı diğer akademik çalışmalardan oldukça farklıdır. Her şeyden önce ortak bir üründür. Önce bir grup öncü, armağan fikrini benimseyip olgunlaştırmakta, gerekli izin ve temaslardan sonra çalışmalar başlatılmaktadır. En zor aşama armağanın duyurulması ve katkıda bulunmak isteyenlerden yazı¬ların toplanmasıdır. Armağanı oluşturacak olan da bu aşamadır.





Armağanlar üniversitelerde asıl çalışma birimi olan fakültelerin bir ürünü olmalıdır. Nasıl aile toplumun temeli ise, fakülteler de üniversitelerin temelidir. Bu nedenle armağanların fakülteler tarafından, dergilerin özel sayısı olarak çıkarılması, hem fakültenin tanıtılması, hem de ilgili hocaya sadece çevresinin değil fakültesinin de bir teşekkürü olarak algılanacaktır.





Yazılarıyla, çabalarıyla bu Armağan\′a katkıda bulunan meslektaşlarıma, Armağan\′m baskısını gerçekleştiren Mor Ajans\′a teşekkürlerimi sunuyorum.




Değerli Hocamız Prof. Dr. Erhan Adal\′a Fakültemize olan katkılarından dolayı şükran duygularımı yinelerken, bundan sonraki armağanlı yaşamında yakın çevresiyle birlikte sağlıklı, uzun ve mutlu bir ömür diliyorum.




Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu

Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı









İÇİNDEKİLER


SİGORTA HUKUKUNDA TÜKETİCİNİN KORUNMASI
Prof. Dr. Rayegan KENDER 1
Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Deniz Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi
e-posta: rkender@yeditepe.edu.tr




YENİ HMK DÜZENLEMESİNİN KISMİ DAVA KONUSUNDA GETİRDİĞİ KURAL
Prof. Dr. Bilge UMAR 28
Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Medeni Usul Hukuku ve İcra - İflas Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi
e-posta: bumar(a:yeditepe.edu.tr




OTTOMAN-GERMAN RELATIONS DURING THE SECOND CONSTITUTIONAL
PERIOD
(İKİNCİ MEŞRUTİYET DÖNEMİNDE OSMANLI-ALMANYA İLİŞKİLERİ)
Prof. Dr. Feroz AHMAD 35
Yeditepe Üniversitesi Fen - Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi
e-posta: ahmad.feroz@gmail.com




ANAYASA MAHKEMESİ\′NİN MK m. 289\′a İLİŞKİN E. 2008/30, K. 2009/96 SAYILI
KARARININ İRDELENMESİ
Prof. Dr. Mustafa DURAL / Araş. Gör. Ahmet AYAR 57
TC. Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Medenî Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi / TC. Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Medenî Hukuk Anabilim Dalı
e-posta: mdural(S;khas.edu.tr / e-posta: ahmet.ayar@khas.edu.tr





AİLE İÇİ ŞİDDETE İLİŞKİN CEZA KANUNU ÇERÇEVESİNDE GENEL BİR
İNCELEME
Prof. Dr. Koksal BAYRAKTAR / Araş. Gör. Fulya EROĞLU 63
Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ceza ve Ceza Usul Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi / Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ceza ve Ceza Usul Hukuku Anabilim Dalı e-posta: info@bayraktarhukuk.com / e-posta: falyaeroglu@gmail.com






GÜVENLİK KÜLTÜRÜ
Prof. Dr. Sarman GENÇAY
Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Yarı Zamanlı Öğretim Üyesi
e-posta: sarman@gencay.net




SAĞLIK HİZMETLERİ VE REKLAM YASAĞI
Prof. Dr. Ali Rıza OKUR/ Araş. Gör. İpek KOCAGİL 119
Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi / Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı e-posta: aliriza.okur@yahoo.com / e-posta: ipek.kocagil@yeditepe.edu.tr





TURİZM HUKUKUNDA SORUMLULUK
Prof. Dr. Hasan NERAD 223
Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İngilizce İşletme Bölümü, Ticaret ve Turizm Hukuku Öğretim Üyesi e-posta: benal.nerad@hotmail.com





DER STRAFTATBESTAND DER FOLTER
(İŞKENCE SUÇUNUN UNSURLARI (TCK MADDE 94, 95))
Prof. Dr. Mehmet Emin ARTUK 233
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ceza ve Ceza Usul Hukuku Anabilim Dalı Öğretim
Üyesi
e-posta: memin.artuk@marmara.edu.tr





LA POLITIQUE ENERGETIQUE DE LA TURQUIE A TRAVERS SA GEOSTRATEGIE ET L\′UNION EUROPEENNE
(JEOSTRATEJİK BİR YAKLAŞIMLA TÜRKİYE\′NİN ENERJİ POLİTİKASI VE AVRUPA BİRLİĞİ)
Prof. Dr. Jale CİVELEK 271
Yeditepe Üniversitesi Fransızca Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi e-posta: jcivelek@yeditepe.edu.tr





KAT MALİKLERİ KURULUNU YÖNETMEKLE GÖREVLİ DİVANA TOPLANTI
TUTANAĞINI İMZALAMA YETKİSİ VERİLMESİNE DAİR YAYGIN
UYGULAMANIN HUKUKA UYGUNLUĞU SORUNU
Prof. Dr. Abdülkadir ARPACI 291
Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Medeni Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi e-posta: arpaci@europe.com





WEST AND EAST İN THE EUROPEAN INTEGRATION PROCESS
(AVRUPA BÜTÜNLEŞME SÜRECİNCE BATI VE DOĞU)
Prof. Dr. Manuel Bermejo CASTRILLO 297 j
Madrid Kral Carlos III Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Sosyal Bilimler ve Hukuk Fakültesi De- ]
Kanı
e-posta: mbermejo@der-pu.uc3m.es





MEDENİ KANUNUN KADININ SOYADINA İLİŞKİN HÜKMÜNÜN AIHS,
ANAYASA, CEDAVV VE MÖHUK KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ
Prof. Dr. Nuray EKŞİ 311
İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı Öğre¬tim Üyesi e-posta: nurayeksi@gmail.com






YENİ TÜRK TİCARET KANUNU\′NA GÖRE ANONİM ŞİRKET GENEL KURULUNUN FİZİKEN YAPILMASI
Prof. Dr. Mehmet BAHTİYAR / Dr. Esra HAMAMCIOĞLU 333
Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi / Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi
e-posta: mbahtiyar@;hotmail.com / e-posta: hamamcioglue@graail.com





HUKUK FELSEFESİNİN REKABET VE DENETİM İKİLEMİNE İLİŞKİN BİR
DEĞERLENDİRME: TÜRK BANKACILIK SİSTEMİNİN YAPISI ÜZERİNE İKİ
DENEME YAZISI
Prof. Dr. Abdülgaffar AĞAOĞLU 383
Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü Öğretim Üyesi e-posta: agaoglu@yeditepe.edu.tr






MÜFLİSİN TARAF OLDUĞU DAVALARDA TEBLİGATIN KİME YAPILACAĞI
Prof. Dr. Ali Cem BUDAK 403
Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Medeni Usul Hukuku ve İcra - İflas Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi
e-posta: abudak@yeditepe.edu.tr





HEKİM MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI
Prof. Dr. Mustafa ÇEKER 411
Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi
e-posta: mceker@cu.edu.tr





AVRUPA KONSEYİNDE SİYASİ PARTİLERİN FİNANSMANI
Doç. Dr. Sultan TAHMAZOĞLU ÜZELTÜRK 423
Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi
e-posta: suzelturk@superonline.com





6098 SAYILI TÜRK BORÇLAR KANUNU\′NUN AKDİ ONALIM HAKKINA İLİŞKİN
HÜKÜMLERİNİN (TBK m. 237/III, 238, 239 ve 240 - 242) DEĞERLENDİRİLMESİ
Doç. Dr. Mustafa Alper GÜMÜŞ 435
Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Medeni Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi
e-posta: malpergumus@hotmail.com






TREASURE TROVE İN ROMAN LAW
(ROMA HUKUKUNDA DEFİNE)
..455
Doç. Dr. H. Gökçe TÜRKOĞLU
Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Roma Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi c-posta: halide.turkoglu@yasar.edu.tr





DEĞİŞİK ORTAMLARDA YAPILAN YÜK TAŞIMALAR (KARMA TAŞIMALAR) VE TAŞIYANIN SORUMLULUĞU İLE İLGİLİ BAZI MESELELER (ROTTERDAM
KURALLARI VE YENİ TİCARET KANUNU\′NUN HÜKÜMLERİ İLE
KARŞILAŞTIRMALI OLARAK)
Yard. Doç. Dr. Bülent SÖZER 465
Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Deniz Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi
e-posta: bsozer@superonline.com






TUZAK PAZARLAMA
Yard. Doç. Dr. Yusuf Can ERDEM 505
Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü Öğretim Üyesi e-posta: canerdem@yeditepe.edu.tr





TÜRK-İSRAİL İLİŞKİLERİ VE ORTADOĞU\′DA YENİ TEHDİTLER
Yard. Doç. Dr. Mahmut Deniz TANSİ 525
Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim
Üyesi
e-posta: dtansi@gmail.com





KARŞILAŞTIRMALI OLARAK 818 SAYILI BORÇLAR KANUNU İLE 6098 SAYILI
TÜRK BORÇLAR KANUNUNA GÖRE FAİZ UYGULAMASI
Yard. Doç. Dr. Melek Bilgin YÜCE 537
Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Medeni Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi e-posta: melekyuce@hotmail.com





MİLLETLERARASI ÖZEL HUKUK HAKKANİYETİNİN
5718 SAYILI MÖHUK KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ
Yard. Doç. Dr. Faruk Kerem GİRAY 555
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı Öğretim
Üyesi
e-posta: fkerem@istanbul.edu.tr





ACCOUNTING UNDER A HOLISTIC FOCUS WITH REGARD TO PHILOSOPHY, ETHICS AND LAW - A CRITIQUE ON THE CONVERGENCE PROCESS FROM RULES-BASED TO PRINCIPLES-BASED ACCOUNTING
(HUKUK, KÜLTÜR, ETİK VE FELSEFE AÇISINDAN MUHASEBE BİLİMİNE BÜTÜNSEL YAKLAŞIM - KURAL-TEMELLİ MUHASEBE VE İLKE-TEMELLİ MUHASEBE SİSTEMİNİN YAKINLAŞMASINA ELEŞTİREL BAKIŞ)
Yard. Doç. Dr. Can Tansel KAYA 579
Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü Öğretim Üyesi
e-posta: can.kaya@yeditepe.edu.tr





ADAVANTAGES AND DISADVANTAGES OF INTERNATIONAL ARBITRATION, DRAFTING CONSIDERATIONS, AND RECOGNITION AND ENFORCEMENT OF ARBITRAL AVVARDS (MİLLETLERARASI TAHKİMİN FAYDALARI VE SAKINCALARI, HAKEM
KARARLARININ HAZIRLANMASI, TANINMASI VE TENFİZİ)
Yard. Doç. Dr. Carson CLEMENTS 593
Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi
e-posta: carson.clements@yeditepe.edu.tr





ACCESSION OF THE EUROPEAN UNION TO THE EUROPEAN CONVENTION ON HUM AN RIGHTS: WHERE ARE WE NOW?
(AVRUPA BİRLİĞİ\′NİN AVRUPA İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİNE KATILIMI: HANGİ AŞAMADAYIZ?)
Yard. Doç. Dr. Ozan TURHAN /Yard. Doç. Dr. Margerite TURHAN 619
Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Devletler Özel Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi / Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Devletler Genel Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi
e-posta: ozan.rurhan@yeditepe.edu.tr / e-posta: margerite.turhan@yeditepe.edu.tr





THE ESSENTIAL FACILITIES DOCTRINE: THE OSCAR BRONNER CASE
(ZORUNLU UNSUR DOKTRİNİ: OSCAR BRONNER KARARI)
Yard. Doç. Dr. Efe DIRENİSA 633
Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Medeni Usul Hukuku ve İcra - İflas Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi
e-posta: efe.direnisa@yeditepe.edu.tr





ALMAN HUKUKUNDA ÜZERİNDE FİYAT ETİKETİ İLE VİTRİNDE MAL
TEŞHİRİ
Dr. h.c. Murat Uğur AKSOY. 645
Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Alman Hukuku ve Terminolojisi Öğretim Görevlisi, Düsseldorf ve İstanbul Barosu Üyesi e-posta: aksoymurarugur@gmail.com





THE EFFECTS OF FINANCIAL AND ECONOMIC CRISES ON THE DEMOCRATIZATION AND PEACE PROCEŞS OF THE WORLD (FİNANSAL VE EKONOMİK KRİZLERİN DÜNYA DEMOKRATİKLEŞME VE BARIŞ SÜRECİNE ETKİSİ)
Dr. Mehmet Nuri ÖNORTAÇ 653
Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü Öğretim Görevlisi e-posta: nonortac@yeditepe.edu.tr





6102 SAYILI TÜRK TİCARET KANUNU\′NUN ANONİM ŞİRKET GENEL
KURULUNA ÖZGÜ DÜZENLEMELERİ
Dr. Seniha DAL 661
Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İngilizce İşletme Bölümü, İşletme Hukuku Anabilim Dalı
e-posta: seniha.dal@superonline.com





6102 SAYILI YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNUN LİMİTED ŞİRKETLERE
İLİŞKİN GETİRDİĞİ YENİLİKLER
Dr. Ferah TÜRKOGLU UTKU 695
Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İngilizce İşletme Bölümü, İşletme Hukuku Anabilim Dalı
e-posta: ferahturkoglu@hotmail.com





ANA HATLARIYLA AVUSTURYA İHTAR PROSEDÜRÜ
Araş. Gör. Dr. Cenk AKİL 719
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Medeni Usul ve İcra - İflas Hukuku Anabilim Dalı e-posta: akilcenk@yahoo.com





TÜRK HUKUKUNDA ANNE VE BABASI EVLİ OLAN ÇOCUĞUN SOYADI VE UYGULAMADA ORTAYA ÇIKAN SORUNLAR
Araş. Gör. Dr. Arzu GENÇ ARIDEMİR 731
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Medeni Hukuk Anabilim Dalı e-posta: arzuaridemir@hotmail.com





TEK SATICILIK SÖZLEŞMESİ İLE FRANCHISE SÖZLEŞMESİNİN
KARŞILAŞTIRILMASI
Araş. Gör. Caner BULUR 755
Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Medeni Hukuk Anabilim Dalı e-posta: cbulur@yeditepe.edu.tr




6100 SAYILI HUKUK MUHAKEMELERİ KANUNU HÜKÜMLERİ UYARINCA
E-İSPAT
Uzman Alper BULUR. 779
Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Medeni Usul Hukuku ve İcra - İflas Hukuku Anabi¬lim Dalı e-posta: alperbulur@hacettepe.edu.tr





ANAYASA MAHKEMESİ KARARLARI IŞIĞINDA VERGİLENDİRMEDE SOSYAL
DEVLET İLKESİ
Araş. Gör. Bahar KONUK 799
Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Anayasa Hukuku Anabilim Dalı
e-posta: baharjconuk@hotmail.com





TÜRK ANAYASA HUKUKU ÇERÇEVESİNDE ÇEVRE HAKKI
Araş. Gör. Tevfık Sönmez KÜÇÜK 835
Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Anayasa Hukuku Anabilim Dalı
e-posta: sonmezk83@hotmail.com





HEKİM İLE HASTA İLİŞKİSİNİN VEKÂLET SÖZLEŞMESİ HÜKÜMLERİ ÇER¬
ÇEVESİNDE DEĞERLENDİRİLMESİ
Araş. Gör. Tuğçe TEKBEN 859
Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Medeni Hukuk Anabilim Dalı
e-posta: tugce.tekben@yeditepe.edu.tr





REAL EFFECT OF BILL OF LADING
(KONİŞMENTONUN AYNİ ETKİSİ)
Araş. Gör. Aksoy YAVAŞ 907
Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ticaret Hukuku Anabilim Dalı
e-posta: aksoyyavas@hotmail.com





yasal mal rejiminde BORCUN MUACCELİYETİ VE İFASI
Araş. Gör. Tuğçe TUZCUOĞLU / Av. Serenat BAYTAN 925
Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Medeni Hukuk Ana Bilim Dalı / İstanbul Barosu Avukat¬larından
e-posta: tugce.tuzcuoglu@yasar.edu.tr / e-posta: serenatbaytan@yahoo.com





EFFICIENY ANALYSIS OF MUTUAL FUNDS İN TURKEY
(TÜRKİYE\′DEKİ YATIRIM FONLARININ VERİMLİLİK ANALİZİ)
Araş. Gör. Ahmet ÖZCAJV 963
Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü
e-posta: ahmet.ozcan@yeditepe.edu.tr





SULH SÖZLEŞMELERİ
Araş. Gör. Banu ULUSAN 975
Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Medeni Usul Hukuku ve İcra - İflas Hukuku Anabilim Dalı
e-posta: banulusan@gmail.com





ANAYASA MADDE 73, FIKRA 2\′NİN BAĞLAYICILIĞI
Araş. Gör. Sema AY ATAR KIZILY AR. 995
Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İdare Hukuku Anabilim Dalı
e-posta: semaayatar@hotmail.com




6098 SAYILI TÜRK BORÇLAR KANUNU\′NUN KİRA BEDELİNİN BELİRLENME¬SİNE İLİŞKİN HÜKÜMLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ VE 6100 SAYILI HUKUK MUHAKEMELERİ KANUNU HÜKÜMLERİNE GÖRE KİRA TESPİT DAVASININ NİTELİĞİ
Araş. Gör. Tülay ÖZER. 1013
Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Medeni Usul Hukuku ve İcra - İflas Hukuku Anabilim Dalı
e-posta: tulay.ozer@yeditepe.edu.tr






KAT MALİKELERİ VE DENETÇİ VEYA DENETİM KURULU ARASINDAKİ HU¬
KUKİ İLİŞKİ
Araş. Gör. Eda ERDEM 1035
Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Medeni Hukuk Anabilim Dalı e-posta: eda.erdem@yeditepe.edu.tr





HMK\′NIN TAHKİM HAKKINDAKİ HÜKÜMLERİ
Araş. Gör. Mehmet Oğuz VURALOĞLU 1055
Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Medeni Hukuk Anabilim Dalı e-posta: oguz.vuraloglu@yeditepe.edu.tr





5411 SAYILI BANKACILIK KANUNUNDA ÖNGÖRÜLEN ZAMANAŞIMI
SÜRESİNİN UYGULANMASINA İLİŞKİN SORUNLAR
Araş. Gör. Tuğba SEMERCİ 1069
Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı e-posta: tugba.semerci@yeditepe.edu.tr





GAYRİMENKUL MÜLKİYETİNİN, SATIŞ VAADİNİN İFA EDİLMEMESİ
SEBEBİYLE MAHKEME KARARI İLE KAZANILMASI
Av. Ahmet Murat ARPACI 1081
İstanbul Barosu Avukatlarından
e-posta: murat@arpaci-erdogan.av.tr





SIĞINMA TALEBİ İLE İNSANİ KORUMA TALEBİNİN REDDİ KARARLARININ
BİRLİKTE TEMYİZ EDİLMESİNE İLİŞKİN BİRLEŞİK KRALLIK
YÜKSEK ADALET MAHKEMESİ TEMYİZ (HUKUK DAİRESİ) KARARI
Çeviren: Av. Emrah EKŞİ 1089
İstanbul Barosu Avukatlarından e-posta: emraheksi53@hotmail.com





AVRUPA TOPLULUĞU ADALET DİVANI KARAR ANALİZİ -
\"SEDA KÜÇÜKDEVECİ v SWEDEX GmbH & Co. KG.\"
Av. Ferhat YILDIRIM
İstanbul Barosu Avukatlarından e-posta: yildirim8