Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mayıs (0)      Nisan (73)      Mart (140)      Şubat (116)

Pratik Siyaset Rehberi ( Adaylıktan Siyasetçiliğe )

Pratik Siyaset Rehberi ( Adaylıktan Siyasetçiliğe )



Sayfa Sayısı
:  
198
Kitap Ölçüleri
:  
16x23 cm
Basım Yılı
:  
2013
ISBN NO
:  
9786054798452

500,00 TL









DAVUT ATEŞ

Yazar 1972 Mersin I Gülnar doğumludur. 1995 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası ilişkiler Bölümü'nden mezun olmuştur. Aynı Bölüm'den 1998 yılında "Ekonomik Liberalleşme ve Radikal Hareketlerdeki Değişim: Mısır'da Müslüman Kardeşler Örgütü" başlıklı teziy­le Yüksek Lisans derecesi almıştır. Yine aynı Bölüm'den 2004 yılında "Ulus Devletin Siyasal Meşruiyeti: Küresel Ortamın Getirdikleri" başlıklı teziyle Doktora derecesi almıştır.  Yapmış olduğu akademik çalışmalar neticesinde

  1. yılında Üniversiteler Arası Kurul tarafından Doçentlik unvanı verilmiş­
    tir. 1996-2007 yılları arasında Dış Ticaret Müsteşarlığında Uzman, 2007-
    2010 yılları arasında T.C. Sana Büyükelçiliği'nde (Yemen) Ticaret Müşaviri
    olarak diplomatik görevde bulunmuştur. 2010-2011 Öğretim yılında Eskişehir
    Osmangazi  Üniversitesi  Uluslararası  İlişkiler Bölümünde geçici öğretim
    görevlisi olarak dersler vermiştir. 2011 Genel Seçimlerinde aday adayı olmuş,
    reel siyasetin içinde yer almıştır. 2011 yılından beri Selçuk Üniversitesi Ulus­
    lararası ilişkiler Bölümü'nde Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Ulus­
    lararası Politika, Türk Dış Politikası, Uluslararası Örgütler, Avrupa Birliği
    dersleri vermektedir. Uluslararası ilişkiler kuramları, devlet ve siyaset, küresel­
    leşme, Türk dış politikası, Orta Doğu politikaları gibi alanlarda uluslararası ve
    ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır.
  2. yılında "Uluslararası Örgütler: Devletlerin Örgütlenme Mantığı", ve
    "Toplumsal Hesaplaşmaya Giriş", 2013 yılında "Uluslararası Politika: Dün­
    yayı Anlamak ve Anlatmak" başlıklı kitapları yayınlanmıştır, ingilizce ve
    Arapça bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.
 

ÖNSÖZ

Elinizdeki kitapta günümüz Türkiye'sinde pratik siyasetin hangi zeminde oynandığını okuyacaksınız. Siyasetin teorik boyu­tunda 25 yılda öğrenemediğim, söyleseler de inanmayacağım çar­pıcı noktaları 2 aylık fiili siyaset deneyimimde öğrendim. Hayatta hiçbir şey öyle dışardan göründüğü kadar basit değildir. Sizi te­min ederim ki kitabı okuyup bitirdiğinizde, çok şaşıracak, sokaktaki siyasete bir başka gözle bakma ihtiyacı hissedeceksiniz. Hele siya­setçi olmaya niyetiniz varsa, naçizane tavsiyem burada anlatılan­ları okumadan sakın yola çıkmayın. Sonradan duyacağınız piş­manlık kitabın yazarını mutlu etmeyecektir.

Ülkemizde üniversitelerin ilgili bölümlerinde siyasetin teorik nitelikleriyle ilgili dersler verilir. Bu dersler siyasetin ne olduğu, kimler tarafından ve ne için yapıldığı, demokrasiyle arasındaki ilişkinin yapısı, siyasal partilerin işlevleri, liderliğin rolü, örgüt­lenme gibi pek çok konuyu kapsar. Teorik siyasetin ötesinde ülke­mizde siyasetin nasıl icra edildiği konusuna ise derslerde çok fazla değinilmez veya sadece ideal siyasete uymayan çok bilindik bir kısım pratikler incelenerek geçiştirilir. Siyaset pratiğiyle ilgili ko­nuların derslere dahil edilememesinin iki önemli nedeni vardır. Birincisi dersi veren hocalarımızın pratik siyasetle yakından ilgili olmamaları ve bu konuda tecrübelerinin bulunmamasıdır. Elbette bazı hocalarımız bu konuda istisna teşkil edebilir, ancak istisnalar kaideyi bozmuyor, ikincisi ise pratik siyasete ilişkin yazılı eser kıtlığıdır. Hocaların bu alanda eser verebilmesi için saha çalışmalan yapılması, bunun için yeterli kaynak sağlanması gerekir. An­cak hem hepimiz ucundan kıyısından reel siyaseti bildiğimizi zan­nettiğimiz, hem pratikle ilgili toplanan bir kısım bilgilerin mahrem kabul edildiği için bu alanda çalışma yapmak gereksizleşir. Eser kıtlığının diğer bir nedeni ise siyasilerin hatıralarını düzgünce ve dürüstçe kaleme alma konusundaki tembellikleri ve çekingenlikle­ridir. Reel siyasetin ne olduğunun bilinmesinin en güvenilir yolu aslında yerel ölçekten başlayarak ulusal ölçeğe kadar çeşitli kade­melerde uzun yıllar siyasal hayatın içinde olmuş tecrübeli siyaset­çilerimizin yaşadıklarını olduğu gibi yazılı hale getirmeleridir. Maalesef siyasetçilerimiz yine birkaç istisna olmak üzere böyle bir çalışmaya girişme zahmetine katlanmıyor. Böylece sosyal bilimler alanında yüksek eğitim almış, ucundan kıyısından bir şekilde siya­setle ilgili dersler görmüş üniversite mezunlarımızın ülkemizdeki pratik siyasete ilişkin derli toplu bir bakış açıları yoktur.

Buna paralel biçimde siyasete girmeyi düşünen kişilerin veya önüne gelen aday siyasetçiler arasından seçim yapacak olan sıra­dan vatandaşların zihninde yer edinen ve şehir efsanesi diyebilece­ğimiz ön kabuller vardır. Hem siyasetçi adayları hem vatandaşlar tercihlerini, hedeflerini ve hareketlerini belirlerken büyük oranda toplumdaki bu genel kabuller doğrultusunda davranma eğilimin­dedir. Teşkilatla, vatandaşla, genel merkezle, medyayla ilişkiler bu eksende inşa edilerek mevcut siyasal alışkanlıklar mütemadiyen devam ettirilir. Siyasetçi ve seçmen arasında oluşan karşılıklı algı­lar böylece ülkemizdeki siyasetin niteliğinin yükseltilmesi yönün­de değil, sürekli biçimde kendini yineleme kurgusu üzerine bina edilir. Zaten bunun bir sonucu olarak koltuğa oturanlar değişse de, siyasal pratiklerin dönüşümü konusunda yol kat edilmez. He­pimiz en kestirme yoldan hareket ederek, bildiğimiz ancak açıkça ifşa etmediğimiz ve özeleştiriye tabi tutmadığımız ön kabuller doğrultusunda siyasal pratiklerimizi gerçekleştiririz. Bu çalışmada, 25 yıllık siyaset öğrenciliği ve öğreticiliği, 22 yıllık bürokrasi birikimi, 3 yıllık yurtdışı deneyimi ve 2 aylık pra­tik siyaset tecrübesinin kullanılmasıyla Türkiye'de reel siyasetin oturduğu zeminin aydınlatılması girişimini bulacaksanız. Kitabın temel amacı, ülkemizde icra edilen reel siyasetin adaylar ve seç­menler bazında kişiler, örgütler, partiler, şirketler ve devlet bağla­mında kurumsal, ayrıca yerel ve ulusal ölçeklerde hangi zemin, ilkeler, talepler ve pratikler doğrultusunda yürütüldüğünün derli toplu biçimde okuyucuya sumılmasıdır. Çalışma, siyasetin pratik yönlen konusundaki yazılı eser kıtlığı sorununun giderilmesine bir nebze olsun katkı sağlayacaktır diye inanıyorum. Böylece mev­cut siyaset pratiklerimizi bir özeleştiriye tabi tutma ve daha iyi ve doğru yönde dönüştürme konusunda üzerinde düşünme fırsatı yakalayabiliriz.
Kitap, siyasetle ilgilenenlere taktiksel yol ve yöntemler verme ve reklam stratejileri sunma kaygısı taşımamaktadır. Çünkü bu tür hizmetler zaten danışmanlık şirketleri tarafından profesyonelce verilmektedir. Kitabın önceliği hem adaylara hem seçmenlere mev­cut siyaset pratiklerimizi hatırlatarak, bunları daha doğru biçimde uygulayabilmeleri ve daha iyiyi yakalama fırsatı elde etmelerine yardımcı olmaktır. İyi ve doğru siyasetçi arayışı kadar, iyi ve doğ­ru seçmenin varlığı da önemlidir. Çünkü siyasetçilerimiz seçmen­den bağımsız kendilerine münhasır bir alanda oynamazlar. Seç­menlerin talepleri siyasetçilerin hareketlerini belirlemektedir. Si­yasetçileri kolayca suçlamak yerine, okun ucunu biraz da seçmene çevirmekte yarar var. Diğer yandan sürüye uymak yerine, "örnek olma" sorumlulukları çerçevesinde mevcut siyaset pratiklerinin dönüştürülmesi konusunda siyasetçilerden daha fazla çaba gös­termelerini beklemek herkesin hakkıdır.

Bu çerçevede zamanım, parasını ve enerjisini akıllıca kullan­mak ve yanlışlara sapmadan doğru siyaset yapılabileceğini görmek isteyen siyasetçi adayları; kendisini siyasetçinin yerine koymak ve taleplerini bu çerçevede daha doğru ve etkin biçimde dile getirmek isteyen seçmenler; Türkiye'de reel siyasetin hangi zeminde yürü­düğünü derli toplu biçimde görmek isteyen herkes bu kitapta anla­tılanlara mutlaka kulak vermelidir. Hepimiz siyasetin pek de temiz olmayan pratik yönlerini bildiğimizi sanırız, ancak bunların nasıl iyileştirilebileceği konusunda ya kaygımız yoktur veya kafamız karışıktır. Elinizdeki çalışma, bu konuda kaygı taşımayanları kaygılandırmayı, kafası karışık olanlara okyanusta damla misali de olsa yol göstermeyi, sonuçta maddi olarak gelişen ve zenginleşen ülkemizin siyasetçi ve seçmen kalitesinin yükseltilmesine katkı sağlamayı hedeflemektedir. Okuyan herkese, özellikle siyasete gir­meyi düşünen adaylara faydalı olmasını dilerim.

 

Ankara, 2013

Davut Ateş  

 

İÇİNDEKİLER

ÖNSÖZ

GİRİŞ.................................................................................................. 1

1.  BÖLÜM: SİYASETLE İLGİLİ
KABULLERİMİZ........................................................................ 17

  1. "Siyaset Yalandır"................................................................. ..17
  2. "Siyaset Maddi Çıkar İçindir"................................................ 19
  3. "Siyaset Çevredir"................................................................... 20
  4. "Siyaset İş Bitirmektir"............................................................ 22
  5. "Siyaset Reklam ve Tanıtımdır"............................................. 24
  6. "Siyaset Halkı Kandırma Becerisidir"................................... 26
  7. "Siyaset İkiyüzlülüktür".......................................................... 27
  8. "Siyaset Hizmet Yarışıdır"...................................................... 29
  9. "Siyaset Zenginin Yapacağı İştir"......................................... 31
  10. "Siyaset Toplu Deşarj Yoludur".......................................... 33
  11. "Siyaset Günah Keçisi Tayin Etmektir".............................. 35
2.  BÖLÜM: NEDEN SİYASET?................................................... 41
  1. "Neden Siyaset?"in Somut Ama Gizli Yüzü......................... 43
  2. "Neden Siyaset?"in Soyut Ama Açık Yüzü......................... 47
3.  BÖLÜM: SİYASETÇİLİĞİN AŞAMALARI.......................... 53
  1. Hazırlık Dönemi........................................................................ 53
  2. Siyasete İlk Adım..................................................................... 56
  3. Adaylık Dönemi....................................................................... 69
  4. Olgun Siyasetçilik Dönemi..................................................... 74
  5. Emeklilik Dönemi...................................................................... 80
4.  BÖLÜM: ADAY TİPLEMELERİ............................................. 85 4.1. Meslekten Siyasetçiler............................................................ 85
  1. Şöhretler.................................................................................... 87
  2. İşadamları.................................................................................. 88
  3. Esnaf.......................................................................................... 90
  4. Emekliler.................................................................................... 91
  5. Kamu Görevlileri....................................................................... 93
  6. Serbest Meslek Sahipleri........................................................ 95
  7. Genç İdealistler......................................................................... 96
  8. Özel İlişkili Adaylar................................................................. 98

4.10 Sivil Toplum Adayları........................................................... 100

5.  BÖLÜM: ADAYDAN BEKLENTİLER................................. 105

  1. Aile.......................................................................................... 106
  2. Arkadaşlar............................................................................... 115
  3. Siyaset Çevresi....................................................................... 117
  4. İş Dünyası............................................................................... 124
  5. Seçmen Kitlesi........................................................................ 126
  6. Kimlik Dayanışması............................................................... 127

6.  BÖLÜM: ADAYLIĞIN FATURASI...................................... 131

  1. Ayakbastı Ücreti.................................................................... 133
  2. Propaganda Malzemeleri...................................................... 135
  3. Tanıtım ve Reklam Giderleri.................................................. 136
  4. Yerel Teşkilat Beklentileri..................................................... 139
  5. Destek Hizmetleri ve Sosyal Harcamalar............................ 142
  6. Görünmeyen Giderler............................................................ 144
  7. Profesyonellerle Çalışmak.................................................... 149
  8. Sıfır Fatura İmkanı.................................................................. 151
  9. Manevi Bedel......................................................................... 155

7.  BÖLÜM: İDEAL SİYASETÇİ KİMDİR?............................. 161

  1. Erdemleri.................................................................................. 163
  2. Yetenekleri.............................................................................. 174
  3. İlkeleri...................................................................................... 183

SONUÇ......................................................................................... 191