Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (43)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Medeni Usul Hukukunda Avukatın Delil Toplaması

Medeni Usul Hukukunda Avukatın Delil Toplaması



Sayfa Sayısı
:  
512
Kitap Ölçüleri
:  
16x23 cm
Basım Yılı
:  
2014
ISBN NO
:  
9789750227448

1.880,00 TL









KİTAP HAKKINDA  
 
3. basımı gerçekleşen yazarın bu güncel kitabında, hukuk yargılamasında avukatın taraf adına delil toplama imkanlarını, hukuk sistemimiz bakımından bazı sonuçlara da ulaşabilmek üzere, batı hukukunun taşıyıcısı olan bazı hukuk sistemlerindeki benzer araçlar ile avukatın hukuk sistemindeki yeri ve rolüyle birlikte karşılaştırmalı olarak araştırıyor.

Bu açıdan, elinizdeki kitapta, hukuk bilim alanındaki akademik çalışmalarda başlıca yöntem olarak kullanılan literatür araştırmasının yanı sıra, özellikle incelenen konulara ilişkin değerlendirmelerde daha belirgin olarak, mesleki bir tecrübenin de gözönünde bulundurulduğu görülecektir.

Yazar, araştırmasında, Kıta Avrupa’sı ve Anglo–Amerikan yargılama sistemlerinin karması bir özelliğe sahip olan Japon sisteminde de mevcut olduğunu belirlediği ve temelde Anglo–Amerikan discovery kurumunun bir versiyonu olan, yargılama öncesinde ve sırasında kullanılabilecek bazı taraf/avukat delil toplama araçları ile mahkeme yönetim ve denetiminde bir discovery uygulamasının, Kıta Avrupası yargılama sistemi özelliklerini taşımasına karşın, hukuk sistemimizde de kabul edilebileceği sonucuna ulaşmaktadır.

Bu delil toplama araçlarına tarafın ancak avukat marifetiyle başvurabileceğine inanmakla birlikte, yazar, bu usuli hakkın tarafa aidiyetini belirlemekte ve bunun vurgulanmasının avukatların bu araçlara başvurmasını teşvik edip etkinleştireceğini düşünmektedir.  
Konu Başlıkları
Avukatlık Kurumunun Hukuk Sistemi ve Yargılamadaki Yeri
Batı Hukuku Yargılama Sistem ve Modelleri
A.B.D, İngiltere ve Japonya Medeni Usul Hukuklarında Taraf – Avukat Marifetiyle Delil Toplama Yöntem ve Araçları
Avrupa Medeni Usul Kodu Taslağı ve ALI–Unidroit "Ulusötesi Medeni Usul İlke ve Kuralları" Delil Toplama Yöntem ve Araçları
HMK Yargılama Modeli ve Delil Toplama Süreci
Türk Hukukunda Avukatın Bilgi–Belge Toplama Yetkisi
Türk Hukukunda Avukata Delil Toplama Yetkisi Verilmesi