Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (43)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Kriminoloji

Kriminoloji



Sayfa Sayısı
:  
478
Kitap Ölçüleri
:  
16x24
Basım Yılı
:  
2018
ISBN NO
:  
9786053006015

690,00 TL

Bu ürün şu anda stoklarımızda yok!
Yazarın diğer ürünlerine gözatmanızı tavsiye ederiz...











Kriminoloji, kesin, değişmez kuralları olan bir bilim olmayıp, toplumsal ve ahlâki bir bilimdir. Diğer taraftan kriminoloji, birden çok bilim dalını kapsayan sosyal, ampirik (deneysel) bir bilimdir. Bu nedenle, multidisipliner bir yapıya sahip olan kriminoloji, hukukçuların, tıpçıların, sosyologların ve istatistikçilerin hizmetlerinden yararlanmaktadır. 


Kriminoloji 19. Yüzyılın ikinci yarısından itibaren bağımsız bir bilim dalı olarak ortaya çıkmış ve günümüzde gelişmesini sürdürmeye devam etmiştir. 


Kavram olarak yeni olmakla birlikte, suçun sebepleri, asırlar önce yazarların ve felsefecilerin dikkatini çekmiştir. Hatta M. Ö. 427-347 yılları arasında yaşamış olan Platon, -Kanunlar- adlı eserinde suçu ruhun bir hastalığı olarak kabul


etmiştir. 


Çalışmamız yedi bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, kriminolojinin tarihi gelişimi, kriminolojinin bölümleri ve kriminoloji eğitimi, öğretimi konularına yer verilmiştir. İkinci bölümde, kriminolojide araştırma yöntemleri ve suçta siyah sayılar anlatılmıştır. Üçüncü bölümde, kriminolojide teoriler, dördüncü bölümde, beden tipleri ve suç ilişkisi, beşinci bölümde suçlu tipleri, altıncı bölümde suça etki eden nedenler ve son bölümde ise, dünya genelinde bilinen bir kısım seri katiller incelenmiştir. 


Çalışmamızda yeri geldikçe, Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanmakta olan Adalet İstatistiklerine yer verilmiştir. Ancak ifade etmeliyiz ki, ülkemizde polis istatistiklerinin yayınlanmıyor olması, kriminoloji alanında yapılan çalışmalar bakımından büyük bir eksikliktir. 


Kriminoloji kitaplarında genellikle yer almayan seri katiller bölümü, seri katillerin anormal davranma nedenlerini ve davranış özelliklerini ortaya koymak adına çalışmamıza konulmuştur.