Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (68)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Kamulaştırma Davaları Adli Yargı Süreci

Kamulaştırma Davaları Adli Yargı Süreci



Sayfa Sayısı
:  
572
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2020
ISBN NO
:  
9789750259395

680,00 TL











Kamulaştırma, idari bir kararla başlayan, yargı süreci ile devam eden ve nihayetinde yine bir takım idari işlemlerle sonuçlanan aşamalardan oluşur. Hiç şüphesiz bu aşamaların en önemli olanı, idari süreçte meydana gelen bazı eksiklik ve aksaklıkların ya da hukuka aykırılıkların giderileceği idari ve adli yargı aşamalarıdır.


 


Kitapta adli yargı görev alanına giren bedel tespiti ve tescil davasının açılması, kamulaştırma bedelinin tespiti, kısmen kamulaştırma, mal sahibinin dava hakkı, mülkiyeti ihtilaflı taşınmazların kamulaştırılması gibi konuları kapsayan 10-19. maddeler sırasıyla ele alınmıştır. Bu arada 4650 sayılı yasa ile yürürlükten kaldırılmasına rağmen, aynı yasanın geçici 1. maddesi uyarınca değişiklik öncesi yapılmış ama tamamlanamamış kamulaştırma işlemlerine karşı açılan bedel artırılması ya da kamulaştırmasız el atma davaları açısından halen varlığını sürdüren 2942 sayılı yasanın "Tebligat (13), Acele İşlerde El koyma ve Tescil (16) ve Tapulu Taşınmaz Mallarda Tescil (17)" başlıklı maddelere ilişkin açıklamalar ve bunlarla ilgili yüksek yargı kararları da kitapta yer almıştır.


 


Kitap, kamulaştırmanın adli yargı süreci, idari yargı süreci ve kamulaştırmasız el koyma konusunun ele alınacağı üç kitaplık bir çalışmasının ilki olup, yıllardır yazarın bizzat içinde bulunduğu davalarda edindiği tecrübe, karşılaştığı hukuki meseleler ve çözümleri ile elbette doktrin ve yüksek yargı kararları dikkate alınarak, bilimsel bir çalışma olmaktan daha çok uygulamaya ve uygulamacılara faydalı olabilmesi ümidiyle kaleme alınmıştır.


 


Konu Başlıkları


Mülkiyet Kavramı


Kamulaştırma Bedelinin Mahkemece Tespiti ve Taşınmaz Malın İdare Adına Tescili


Kamulaştırma Bedelinin Tespiti Esasları


Kısmen Kamulaştırma


Tebligat


Dava Hakkı


Bilirkişiler


Acele İşlerde Tescil ve El Koyma


Tapulu Taşınmaz Mallarda Tescil


Aynın İhtilaflı Bulunması


 


Tapuda Kayıtlı Olmayan Taşınmaz Malların Tescili ve Zilyedin Hakları