Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (50)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Kamu Hukuku Açısından MÜLTECİLER (Modern Devletin Bir Anomalisi)

Kamu Hukuku Açısından MÜLTECİLER (Modern Devletin Bir Anomalisi)



Sayfa Sayısı
:  
198
Kitap Ölçüleri
:  
16x24
Basım Yılı
:  
2020
ISBN NO
:  
9786050506112

300,00 TL










Mültecilerle ilgili bir çalışma yapma düşüncesi doktora tez çalışmasına başladığım dönemden beridir aklımda yer etmişti ve kanaatimce iyi bir alternatif konuydu. 2000’li yılların ortasında bu düşüncenin olgunlaşmasını sağlayacak bir alan mevcuttu. Ancak doktora çalışmasında siyasal haklar üzerine çalıştım. Mülteci konusu ise aklımın bir köşesinde beni rahatsız etmeye devam etti. Suriye İç Savaşı’nın patlak vermesiyle birlikte ülkemiz büyük bir sığınmacı akınına maruz kaldı. Bu durum hukuk literatüründe mülteci ve sığınmacı konularına ilişkin çalışmaları da tetikledi. Düşünsel temeli doktora dönemine dayanan bu çalışma, 2014 yılında planlanmıştı. Araya giren pek çok şey kitabın yazımını ötelememe sebep oldu. En nihayetinde 2018’de kitap olarak yayınlanabildi.


Hiçbir eser tam ve kusursuz değildir. Bu çalışmanın ilk baskısında olduğu gibi bu baskısında da eksiklikler vardır. Önceki baskılarla ilgili olarak getirilen yapıcı eleştiriler dikkate alınarak çalışma yeniden gözden geçirilmiş ve özellikle ikinci ve üçüncü bölümler neredeyse yeniden yazılmıştır. Bu değişiklikler neticesinde kitabın ismini de değiştirmeyi uygun gördük. Fakat elbette yinelemek pahasına söyleyelim ki bu baskıda da gözden kaçan noktaların olması mümkündür.


Önceki baskılarda birinci bölümün sonunda Şebnem Ferah’a ait bir şarkı sözüne yer vermiştik. Bu kez onu önsöze almayı uygun gördük. Şimdi ricamız bu kitabı okumaya başlamadan önce bir kez daha o sözlere kulak vermenizdir.


 


Ben bir mülteciyim


Kendi yüreğimden başka


Sığınacak yerim yok yurdum yok


Ben bir mülteciyim


Yüreğimde yaşıyorum


Esir değil kul hiç değil


Kendimde yaşıyorum


Ben bir mülteciyim


Burda aslında sınır yok


 


 


Kazanmak kaybetmek yok