Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (50)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Kambiyo Senetlerinde Teminat Kaydı (Teminat Senetleri)

Kambiyo Senetlerinde Teminat Kaydı (Teminat Senetleri)



Sayfa Sayısı
:  
270
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2020
ISBN NO
:  
9789750260377

375,00 TL










6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu'nun 133. maddesi gereği, kambiyo senedinin aksi kararlaştırılmadıkça ifa uğruna düzenlendiği kabul edilmektedir. Uygulamada ise teminat amacıyla düzenlenen bazı kambiyo senetlerinin, teminat senedi olarak adlandırıldığı, bu noktada doğrudan ifa uğruna düzenlenen kambiyo senedinin dar ve teknik anlamda teminat ilişkisi kurmak üzere düzenlenen kambiyo senedi ile karıştırıldığı görülmekte; dar ve teknik anlamda teminat amacıyla düzenlenen kambiyo senedi ile ilgili olarak, hem kıymetli evrak hem de medeni usûl ve icra - iflâs hukuku alanlarında farklı görüşlere rastlanılmaktadır.


 


Çalışmanın amacı; temel ilişki ile kambiyo senedi arasında dar ve teknik anlamda teminat ilişkisi kuran kambiyo senedi olarak tanımladığımız teminat senedinin çeşitlerinin tasnif edilmesi, her bir teminat senedi çeşidinin kambiyo senedi niteliği ve def'iler bakımından değerlendirilmesi ve teminat senedi ile ilgili delillerin hangi koşullarda ileri sürülebileceğinin doktrindeki farklı görüşler ve Yargı kararları bağlamında değerlendirilmesidir.


 


Kitabın güncellenmiş ve genişletilmiş ikinci baskısında; ilk baskıdan bu yana teminat senetleri hususunda doktrinde ve İstanbul Bölge Adliye Mahkemesinin kararları da dahil olmak üzere yargı kararlarındaki yeni görüşler derlenmiş; kitabın uygulayıcılara yatkınlığını sağlamak adına yargı kararları daha sistematik bir şekilde yansıtılmıştır.


 


Konu Başlıkları


Teminat Senedinin Hukuki Niteliği


Teminat Senedinin İcraya ve Davaya Konu Olması


Teminat Senedi ve Bağlantılı İddia ve Savunmaların İncelenmesi ve İspatı (Delillerin Değerlendirilmesi)