Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

İslâm Ceza Hukukunda Suç-Ceza Dengesi

İslâm Ceza Hukukunda Suç-Ceza Dengesi



Sayfa Sayısı
:  
273
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2019
ISBN NO
:  
9786059623780

49,00 TL

Bu ürün şu anda stoklarımızda yok!
Yazarın diğer ürünlerine gözatmanızı tavsiye ederiz...










Suç-ceza dengesini ele alan bu araştırmamız, bir giriş ve üç ana bölümden oluşmuş, giriş bölümünde; araştırmanın ismi, konusu, amacı, metodu ve kaynakları ile İslâm ceza hukukunun kısaca tanımı, mahiyeti ve felsefesi işlenmiştir.


 


Birinci bölümdesuç-ceza dengesiyle yakından ilişkisi olması ve konunun daha iyi anlaşılabilmesi için suç ve ceza kavramlarının tanımı, mahiyeti, çeşitleri ve nitelikleri hakkında öz bilgiler verilmiştir.


 


İkinci bölümdesuç-ceza dengesi prensibinin tanımı ve mahiyeti, denge kavramıyla aynı anlama gelen terimler, denge kavramının tarihî arka planı, hukûkî dayanağı ve suç-ceza dengesini belirleyen faktörler ele alınmıştır.

 


Üçüncü bölümde ise konunun ana gövdesini oluşturan ve suçlara öngörülen had, kısas, ta'zîr, mâlî ve keffâret cezalarındaki denge konusu müstakil ve ayrıntılı bir şekilde gerekçeleriyle ele alınmıştır. Söz konusu cezaların her bir bölümünün sonunda genel değerlendirme yapılmış, ulaşılan sonuçlar beyan edilmiştir. Çalışma sonucunda elde edilen bulgulara ve önerilere de sonuç kısmında yer verilmiştir.