Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Åžubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

İpin Ucu Yaşanmış Yargılanmış İş Kazaları İş Sağlığı ve Güvenliği

İpin Ucu Yaşanmış Yargılanmış İş Kazaları İş Sağlığı ve Güvenliği



Sayfa Sayısı
:  
565
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2017
ISBN NO
:  
9786059092913

125,00 TL

Bu ürün şu anda stoklarımızda yok!
Yazarın diğer ürünlerine gözatmanızı tavsiye ederiz...











Ä°çindekiler


 


Ä°ncelenen Yargıtay Kararları Özet Tablosu -1


 


İncelenen Yargıtay Kararları -3


 


Acil Durum-Yangın -33


Asansör -50


Bakım Onarım -68


Elektrik Akımı -85


Maden -174


Makine -211


Yapı -268


Ä°ÅŸyeri Tespit Öneri Defteri (Onaylı Defter) Bildirim Örnekleri -457


 


İndeks (Karar İnceleme Sıra Numaralı) -533


 


 


 


  Kitap; deÄŸiÅŸik iÅŸkollarında ve iÅŸyerlerinde yaÅŸanmış iÅŸ kazalarına iliÅŸkin Yargıtay 12. Ceza Dairesi tarafından karara baÄŸlanmış 368 karar ile 1 Yargıtay Ceza Genel Kurul Kararı, 7 Yargıtay Hukuk Genel Kurul Kararı ve 1 Danıştay 1. Dairesine ait kararın yaÅŸanan olaya odaklanmış analizi ile yayımlanmış Yargıtay 12. Ceza Dairesine ait tam karar metinlerini, Ä°SG Uzmanı ve Ä°ÅŸyeri Hekimi tarafından öngörülerek Ä°ÅŸyeri onaylı defterine yazılması gereken bazı önlem bildirimlerine iliÅŸkin ÇSGB Ä°SGGM belgeleri esas alınarak hazırlanmış iÅŸyeri koÅŸullarına göre tamamlanabilecek ( iÅŸverene bildirilmiÅŸ sayılacak ) yarım bırakılmış örnek ifadeleri içermektedir.


 


Fen bilimlerinde formüller ve deney sonuçları, sosyal bilimlerde ise tanımlar, yaÅŸanmış olaylar ve kabuller vardır. Bilimsel olarak doÄŸru-yanlış vargı veya yargıları, bu doÄŸrultuda oluÅŸturulmaktadır. Her türlü geliÅŸmenin ortak doÄŸrularla saÄŸlandığı ve bu doÄŸruların herkes tarafından kabul edilerek uygulanması halinde bir takım olmanın mümkün olabileceÄŸi kabul edilmektedir. YaÅŸanan ortak acıların büyük bir beraberlik duygusu oluÅŸturduÄŸu, yaparak yaÅŸayarak yapılan eÄŸitimin de en etkili eÄŸitim yöntemi olduÄŸu tartışılmaz bir gerçektir. Üretimin yaÅŸanmış deneyimlerden yola çıkılarak mal ve can kaybedilmeden yapılması gerektiÄŸi ise bir diÄŸer gerçektir. Bu gerçeklerden yola çıkılarak, Yargıtay Kararları incelenmiÅŸ, kararlara inceleme sıra numarası verilerek önce yargılama konusu olaya odaklanılarak olay özetlenmiÅŸ, sonra olayın maddi gerçekleri teknik ipucu olarak deÄŸerlendirilmiÅŸ, sonra ulaşılan hukuki ipucu (yargılama sonucu), en sonunda da genel bir ip ucu elde edilerek okuyucunun deÄŸerlendirmesine sunulmuÅŸtur.


 


Kitapta, yaÅŸanmış olaya iliÅŸkin Yargıtay Kararına inceleme sıra numarası verilmiÅŸtir. Bu sıra esas alınarak Yargıtay Kararlarının esas ve karar numaraları ile yargılama konusuna iliÅŸkin kısa bilgi içeren özet tablosu bulunmaktadır.


 


Ayrıca kararlar içerisinde arama kolaylığı saÄŸlama açısından alfabetik bir indeks hazırlanmıştır. Ä°ndekste aramaya esas tutulacak unsurun yanında ilgili kararın özet tablosu ile kitaptaki inceleme sıra numarası bulunmaktadır.


 


Ä°ÅŸ SaÄŸlığı ve GüvenliÄŸi disiplini açısından Yargıtay ve Ä°stinaf Mahkemesi kararlarının emsal niteliÄŸi taşıyabilmesi için, kararların, yaÅŸanan olayların bütün detayları, ilgililerinin iliÅŸkileri ve görev tanımları ile birlikte kolay anlaşılabilir biçimde belirtilerek hazırlanması gerekmektedir. Bu ÅŸekilde hazırlanmış ve kesinleÅŸmiÅŸ olan bütün Yüksek Mahkeme (Yargıtay, Danıştay vb.), Üst Derece (Ä°stinaf) Mahkemeleri ve Ä°lk Derece (Yerel) Mahkeme kararlarının yayımlanması halinde, uygulama birliÄŸinin saÄŸlanması mümkün olacaktır.


 


.... 


 


 


Av. Hüseyin Numan Bilir