Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (50)      Mart (140)      Åžubat (116)      Ocak (138)

Internatıonal Constructıon Law

Internatıonal Constructıon Law



Sayfa Sayısı
:  
396
Kitap Ölçüleri
:  
16x23 cm
Basım Yılı
:  
2013
ISBN NO
:  
9786051460680

160,00 TL









KÖKSAL, Dr.Jur. Tunay
Öğretim Üyesi


Ass. Professor of International Trade & Logistics Law


( Uluslararası Ticaret ve Lojistik Hukuku Öğretim Üyesi )


Ankara’da doğan KÖKSAL, üniversite öncesi tahsilini de bu şehirde tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden birincilik derecesi ile mezun olduktan sonra avukatlık stajını yaparak Ankara Barosuna -Avukat- olarak kaydoldu. İş hayatının yanısıra devam ettiği Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden de mezun olarak, ikinci lisans eğitimini tamamladı.


Yüksek lisansını (LLM derecesini), -European Trade Law-(Avrupa Ticaret Hukuku) alanında University of Kent , Kent Law School’da distinction (üstün başarı) belgesi alarak tamamladı. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden -Avrupa Birliği Hukuku- alanında -Hukuk Doktoru- akademik ünvanını kazandı. Doçentlik çalışmaları kapsamında İngiltere’de -International Trade Law-(Uluslararası Ticaret Hukuku) alanında Post-LLD(Post-Doktora) çalışması yaptı. Yurtdışındaki akademik çalışmaları çerçevesinde İngiltere, Japonya, Gabon ve Ukrayna gibi değişik ülkelerdeki üniversitelerde -Visiting Lecturer- (Misafir Öğretim Üyesi) olarak -International Trade Law- dersleri verdi.


1999 yılında Japonya Dışişleri Bakanlığı’nın davetlisi olarak, Japonya’da düzenlenen -Genç Türk Liderleri Programı-na katılan KÖKSAL, geçmişte bir dönem Dış Ticaretten ve Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetlerinden Sorumlu Devlet Bakanının Danışmanlığı görevini de üstlendi. Bakan Danışmanlığı görevi kapsamında OECD Uluslararası Ticaret Komisyonu toplantılarına ve 1999 yılında Seattle(ABD)’de ve 2001 yılında Doha(Katar)’da düzenlenen Dünya Ticaret Örgütü(WTO) Bakanlar Konferanslarına, Türkiye Cumhuriyetini temsil eden heyetin delegesi olarak katıldı. Çeşitli inşaat, dış ticaret ve lojistik firmalarında -Dış İlişkiler Müdürlüğü-, -Yurtdışı İş Geliştirme Koordinatörlüğü-, -Genel Müdür Yardımcılığı-, -Hukuk Müşavirliği- ve -Yönetim Kurulu Danışmanlığı- gibi görevler yapmış olan KÖKSAL, halihazırda -Hukuk Akademisyeni- ve -Hukuk Danışmanı- olarak çalışmakta olup; -European Search Consulting- isimli uluslararası hukuk ve dış ticaret danışmanlık kuruluşunun -Ankara Temsilciliği- görevini de yürütmektedir.


Danışmanlık faaliyetleri çerçevesinde KÖKSAL; Rusya, Ukrayna, Beyaz Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Kosova, Cezayir, Fas, Tunus, Libya, Gabon, Afganistan, Pakistan, Malezya, Çin, Lübnan, Suriye, Irak, İran, Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn gibi değişik ülkelerde çeşitli inşaat firmalarımıza, dış ticaret firmalarımıza ve lojistik firmalarımıza; yurtdışı iş geliştirme, iş müzakerelerini yürütme, inşaat sözleşmelerinin, iş ortaklığı sözleşmelerinin, dış ticaret sözleşmelerinin ve uluslararası taşımacılık sözleşmelerinin hazırlanması, ortak şirket kurma gibi konularda hukuk danışmanlığı ve sözleşme avukatlığı (contract lawyer) hizmetlerini sunmaktadır.


Öğretim Üyesi KÖKSAL, akademik faaliyetleri çerçevesinde ise çeşitli üniversitelerde, enstitülerde ve özel sertifika programı kurslarında -Dış Ticaret Hukuku-, -Uluslararası Ticari Akitler ve Uluslararası Tahkim-, -Uluslararası Lojistik Hukuku-, -Gümrük Mevzuatı ve Uygulamaları-, -İhracatı ve Yatırımları Teşvik Mevzuatı-, -Avrupa Birliği Hukuku-, -Dış Ticarette Yazışma Teknikleri-, -Commercial English-, -Uluslararası İnşaat Hukuku-, -Uluslararası İnşaat Sözleşmeleri ve FIDIC Şartnameleri-, -Kamu İhale Hukuku-, -Uluslararası Sivil Havacılık Hukuku-, -Uluslararası Hukuk-, -Turizm Hukuku-, -Ticaret Hukuku-, -Borçlar Hukuku-, -Şirketler Hukuku-, -Hukuki Tercüme- derslerini vermektedir. Çok iyi derecede İngilizce bilmekte olan KÖKSAL, Fransızca ve Rusça dillerinde de sertifika sahibidir.





Ä°letiÅŸim Bilgileri:


E-mail: eusecon@gmail. com, www. tunaykoksal. org


Gsm: 0544 6839639




FOREWORD



There are many different types of construction projects such as the building of a private house or the construction of tunnels and viaducts across mountains. But the main purpose of different construction projects is to complete the work to the agreed standart and to do so on time and on budget. The effect of Information Technology on global construction is a reality and the implications for construction disputes are obvious. This book throws fresh light on the management and settlement of disputes in a number of countries including Turkey. The book also reveals that many problems are not limited to particular jurisdictions or cultures and there are inherent features of the construction sector and its disputes.





This book targets to assist to those engaged in drawing up or advising upon construction contracts. I would like to thank each of all contributors. I am also indebted to Mrs. R. Özgün KEHYA for kindly reviewing the publication. My thanks also go to Mr. Serhat ÖZER for his constant encouragement and helpful comments on the content of this book. Of course, I remain, alone, responsible for all shortcomings of my book.






I sincerely hope that this book will provide a valuable and practical guide to contractors and civil engineers when they deal with the management and resolution of complex disputes arising from different construction projects.








İÇİNDEKİLER : TABLE OF CONTENTS





FOREWORD-V
INTRODUCTION-XI
CHAPTER I
LEGAL FRAMEWORK OF INTERNATIONAL CONTRACTING SERVICES SECTOR-1
CHAPTER II
THE LEGAL FRAMEWORK OF OBTAINING BUSINESS AND PROCUREMENT PROCESS IN INTERNATIONAL CONTRACTING SERVICES SECTOR-31
CHAPTER III
THE LEGAL FRAMEWORK OF VARIOUS INTERNATIONAL PARTNERSHIP MODELS USED IN INTERNATIONAL CONTRACTING SERVICES SECTOR-61
CHAPTER IV
THE PROCESS FOR PREPARATION AND IMPLEMENTATION OF INTERNATIONAL CONSTRUCTION CONTRACTS-107
CHAPTER V
SPECIFIC REMARKS ON THE CONTENT OF FIDIC CONDITIONS OF CONTRACT-143
CHAPTER VI
THE SETTLEMENT MECHANISMS OF DISPUTES BETWEEN THE PARTIES ACCORDING TO FIDIC CONDITIONS OF CONTRACT FOR CONSTRUCTION-179
CHAPTER VII
THE METHODS OF DISPUTE SETTLEMENT FOR DISPUTES ARISING FROM INTERNATIONAL CONSTRUCTION CONTRACTS AND BUSINESS PARTNERSHIP CONTRACTS-197
CONCLUSION-219
BIBLIOGRAPHY-223
ANNEX-237
COOPERATION AGREEMENT-244
CONSORTIUM AGREEMENT-1-247
CONSORTIUM AGREEMENT-2-250
CONSULTANCY AGREEMENT-256
GENERAL CONSTRUCTION AGREEMENT-261
GENERAL CONTRACTING AGREEMENT-297
COMPLETE INFRASTRUCTURE DESIGN AND APPLICATION CONTRACT-301
INVESTMENT AGREEMENT-326
IRREVOCABLE FEE PROTECTION AGREEMENT-351
JOINT VENTURE (JV) AGREEMENT-1-353
JOINT VENTURE AGREEMENT-2-356
LETTER OF INTENT (LOI)-362
MEMORANDUM OF UNDERSTANDING (MOU)-364
CONSTRUCTION CONTRACT-369
SPONSOR SERVICES AGENCY AGREEMENT-386
SPONSORSHIP AGREEMENT-392