Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

İHALE YARGI KARARLARI ( Konularına Göre Tasniflenmiş Özetlenmiş )

İHALE YARGI KARARLARI ( Konularına Göre Tasniflenmiş Özetlenmiş )



Sayfa Sayısı
:  
1040
Kitap Ölçüleri
:  
16x23 cm
Basım Yılı
:  
2013
ISBN NO
:  
9786055118389

165,00 TL

Bu ürün şu anda stoklarımızda yok!
Yazarın diğer ürünlerine gözatmanızı tavsiye ederiz...











ÖNSÖZ


4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'na göre yapılan ihalelerde, genel kural, öncelikle idareye şikâyet başvurusunda bulunulmasından sonra Kamu İhale Ku­rumu'na itirazen şikâyet başvurusunda bulunulmasıdır. Bağımsız idari otorite olarak adlandırılan Kamu İhale Kurumu yargı organı niteliği taşımamaktadır. 1982 Anayasasında da belirtildiği gibi idarenin her türlü işlem ve eylemi yargı denetimine tabidir. Bu bağlamda Kamu İhale Kurulu'nca alınan her türlü karara karşı dava açılabilir.


İdari yargı aşamasında davalar idare mahkemesi, bölge idare mahkemesi ve Danıştay'da görülmektedir. Sayılan bu üç yargı organın aynı olaydaki karar­ları arasında da farklılıklar olabilmektedir.

Bilindiği üzere ihale mevzuatı çok sık değişmektedir. Yazılı kuralların sık­lıkla değiştirilmesinin yanı sıra gerek Kamu İhale Kurulu'nun gerekse yargı or­ganlarının içtihatlarının zaman içinde değiştiği görülmektedir. Sonuçta gerek Kamu İhale Kurulu kararları gerekse yargı kararları zaman içinde güncelliğini kaybetmektedir.


Bu çalışmada ihale ile ilgilenenlerin yargı kararlarını kolay takip edebil­mesi için kararlar konularına göre tasnif edilmiştir. Bunun yanı sıra değişen mevzuat nedeniyle güncelliğini ve geçerliliğini yitirmiş kararlar ayrıştırılarak güncel kararlara kolaylıkla ulaşılabilmesi amaçlanmıştır.


Salim DEMİREL - Murat ARAPGİRLİ Eylül 2013 - Ankara