Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mayıs (38)      Nisan (73)      Mart (139)      Şubat (116)

İdari Yargının Genel Esasları

İdari Yargının Genel Esasları



Sayfa Sayısı
:  
496
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2014
ISBN NO
:  
9789752532601

175,00 TL









 

ÜÇÜNCÜBASKIYA ÖNSÖZ

Mevcudu tükenen "idarîYargının Genel Esasları" adlıbu eser, idarîyargıda teşkilat­lanma, usûl, görev ve yetki gibi konulara ilişkin yeni yasal değişiklikler de kapsama alınarak güncellenmişve yeniden basılmıştır. Bu doğrultuda; idarîyargıdüzeninde bölge idare mah­kemelerinin teşkilâtlanma ve görevlerindeki değişiklikler, karar düzeltmenin kaldırılmasıyla kanun yollarında oluşan yeni hukukîdurum ve idarîyargıda ilk kez öngörülen "ivedi yargıla­ma" gibi konulara da eserde yer verilmiştir.

Esere bilgi ve kaynak olarak, zaman içinde ulaşılabilen diğer bir kısım eser ve bilgiler ile örnek kararlar eklenmiştir. Çalışmamızda, ulaşabildiğimiz ve konu ile ilgili bilgi veren eserlere atıf yapılmaya ve kaynakçada da yer verilmeye çalışılmıştır. Anlatımda esasen 2. baskıdaki yöntem izlenmiş, eserlere yerine göre; aynı, benzer, aksi, farklıgörüşve izah tarzlarına, destekleyici münderecat mahiyetinde de atıf yapılmıştır.

Bazıeserlerin zaman içinde yapılan yeni baskılarıkaynakçaya eklenmişve bunlara metin içinde atıf yapılmıştır. Bununla birlikte, bu eserlerin önceki baskılarıda içlerinde yer alan özgün ya da farklıbilgilere gözetilerek kaynakçada muhafaza edilmiştir. Doğrusu bun­da, önceki baskıda atıf yaptığımız eserlerin her bir sayfasını, o eserlerin yeni baskılarındaki sayfalarına uyarlayamayışımız ya da uyarlamada hata yapmaktan kaçınmak isteyişimiz de etkili olmuştur.

Çalışmada yararlanılan kaynaklar kaynakçada verildiğinden, ayrıca atıfta tekraren ya­zılmamış, atıflarda eserin yazarının soyadıve eser sahife numarasıile yetinilmiştir. Aynı scyada tekabül eden birden fazla eserin fark edilmesi için, parantez içinde yayın yılıya da eserin adının bir kısmıda atıfa eklenmiştir. Her zaman söylendiği gibi, bu tür eserlerde hata, eksik bulunabilir ya da farklıgörüşler ileri sürülebilir. Biz de farklıgörüşte olduğumuz ya da karşıçıktığımız hususlarıbilim etiğine uygun olarak, incitici ifadeler kulianmadan dile getirmeye çalıştık. Faziletin de, varsa gözden kaçan eksiklerimizi, hatalarımızıve ileri sürdüklerimizin aksi ya da farklıdüşünceleri bize, yapıcışekilde duyurmakta, konuya hüsnüzan ile bakmakta olduğunu düşünüyoruz, insanla­rın güzellikleri, farklıalternatifleri birbirlerini kırmadan ortaya koyarak, düşünerek, tartışarak birlikte keşfetmeleri gereken bir Dünyada yaşamaktayız. Eksiğimizle, varsa istemeden yap­tığımız ve gözümüzden kaçan eksiklerimizle, hatalarımızla veya yanlışlarımızla siz değerli öğrencilerin ve muhatapların huzurundayız. Ama her ne olursa oldun, elimizden geldiğince güzel ve doğru bilgilerin sizlere ulaşmasına gayret ettiğimizi, rehavet ve duyarsızlığın ise zaten vicdanîsorumluluk olduğunu deklare etmeliyiz.

Yararlıolmasıdileği ve saygılarımla...

Prof. Dr. R. Cengiz Derdiman 05.12.2014