Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Hukuk Politikası

Hukuk Politikası



Sayfa Sayısı
:  
301
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2016
ISBN NO
:  
9786059623032

960,00 TL









Son birkaç yüzyıldır, hukuk ve politika ilişkisi çoğunlukla hukukun, politikanın aracı olduğu gerçeği üzerinden bir sorun alanı haline getirilmekte ve tartışılmaktadır. Bu durum, son yıllarda, Ülkemizde sıklıkla duyduğumuz "hukukun ya da yargının siyasallaşması", "siyasetin hukuka ya da yargıya müdahalesi" gibi kavramlarla ifade edilmektedir.

İnsanoğlu iki dünya savaşı yaşadıktan sonra, bu ilişkide hukukun yanında olmaya, politikayı hukuka araç kılmaya karar verdi ve hukuk devleti kavramını keşfetti. Böylece hukuku siyasete egemen kılmak [istiyordu, ancak] reel politik aynı minval üzere işlemedi. Hukuk, bugün hala yerel parlamentolar tarafından, siyasetin gölgesinde, ideolojiler çatışması ekseninde yapılmaktadır. Özetle, hukukun üstün kılınması yönündeki çabaların başarıya ulaşmış, siyasetin direncini kırabilmiş olduğu söylenemez.

Türkiye'de, hatta bu nitelik ve boyutta Dünya'da ilk olan bu çalışmada bu hususlara da değinilecek olmakla birlikte, asıl ilgi, politikanın nasıl olup da hukuka araç yapılabileceği ve amacına hizmet eden bir hukukun oluşumuna hizmet edebileceği konusu üzerinde olacaktır. Bir başka söyleyişle, hukuk yapımı konusu ana temayı oluşturacaktır. Buna göre, bu çalışma hukukun, medeni bir toplumda insan eliyle, ideal tarzda nasıl yapılabileceği, yani bizi iyi ve doğru hukuka ulaştıracak yol, yöntem ve araçların neler olduğu, olabileceği hususunun tartışılmasına hasredilmiş olmaktadır.

(Tanıtım Bülteninden)

Konu Başlıkları
    Toplumsal Değer Kavramı
    Hukukun Toplumsal Mahiyeti
    Hukuk Yapımının Tarihsel Süreç İçinde Değerlendirilmesi
    Toplumsal Değişme ve Hukuk
    Toplumsal Sorunların Çözümünde Hukuk Yapımı Ve Toplumsal Değerler
    Güncel Hukuk Yapımı Anlayışımıza Bir Bakış