Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (68)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

HUKUK MUHAKEMELERİ KANUNUNUN TATBİKATI ( Seçilmiş ve Özetlenmiş Son İçtihatlar Işığında 6100 sayılı )

HUKUK MUHAKEMELERİ KANUNUNUN TATBİKATI ( Seçilmiş ve Özetlenmiş Son İçtihatlar Işığında 6100 sayılı )



Sayfa Sayısı
:  
847
Kitap Ölçüleri
:  
16x23 cm
Basım Yılı
:  
2014
ISBN NO
:  
9786055118600

87,00 TL

Bu ürün şu anda stoklarımızda yok!
Yazarın diğer ürünlerine gözatmanızı tavsiye ederiz...












ÖNSÖZ


 

"Usûl esasa mukaddemdir" sözü Osmanlı Mecellesinin ilk hükümlerinden biri olmakla birlikte usûlün esastan önceliği sadece Mecellenin değil, bütün hukuk doktrinlerinin paylaştığı bir husustur. Hukukta usûl incelemesinden sonra mahke­melerin esasa ilişkin inceleme yapabileceklerini ifade eden ilkedir. Yargıda usûl o kadar önemlidir ki, çok önemli ve güneş gibi parıldayan bir delil bile "usûl"e uy­gun olmayan bir tarzda toplanmışsa geçerliğini kaybeder. Çağımızın geliştirdiği bir kavram olan "adil yargılanma hakkı"nm da neredeyse yüzde 9O'ı 'usul'le, yani de­lil toplamak, tanık dinlemek veya dinlememek, bilirkişi, iddia ve savunmaya yeterli imkân verilmesi gibi kavramlarla ilgilidir.


Bilindiği gibi, Neuchâtel Medenî Usul Kanunu'nun, küçük bazı değişiklikler ve farklılaştırmalar sonucu yapılan çevirisinden yararlanılarak hazırlanan 1086 sa­yılı Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunumuz 1927 kabul edildi ve seksen yıl zar­fında, küçük veya büyük çapta olmak üzere otuzaltı kez değişti ve bugüne kadar uygulandı. Ülkemiz son dönemde, çok büyük çaplı yeni bir kanunlaştırma hareketi yapılmaktadır. Bu kanunlaştırma hareketinin temelinde, esas itibariyle, Avrupa Bir­liği hukuk kurallarına uyum düşüncesi bulunsa dahi, akademisyen ve uygulayıcıla­rımızın yıllar içerisinde edindikleri tecrübeler göz önünde bulundurularak hazırlan­dığı için 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanununun daha milli bir hüviyete bü-riidüğünü söylenebilir.


Son zamanlarda sayılan giderek artan "torba kanun" uygulamasına bakıldı­ğında, kanun değişikliklerini takip etmek, hukukçular için bile zor hale geldi. An­cak hukukçular olarak görevimiz; bunları en kısa zamanda en iyi şekilde öğrenmek, hâkim olarak uygulamak veya avukat olarak hukuk kurallarının tam olarak uygu­lanmasını sağlamaktır. Bu kitap bu ihtiyaca bir nebze olsun yararlı olursa kendimi bahtiyar sayacağım.


Esasını yargı kararlan oluşturması sebebiyle, her ne kadar usulen ben hazırla-dıysam da bu Kitap; davayı açan ve takip eden AVUKATLAR, bütün işlemlerini yapan KALEM PERSONELLERİ ve kararı veren HAKİMLER'e aittir.


Bu kitabı hazırlamam konusunda bana fikir veren, sürekli cesaretlendiren, desteklerini hiç esirgemeyen ve aynı zamanda kitabın editörlüğünü yapan T.C. Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Taylan Özgür KİRAZ'a ve emek ve gayretleri ile kitabı yayına hazırlayan BİLGE yayınevine çok teşekkür ederim.


 


Bahçelievler / İstanbul, 01.01.2014


 


Deniz ABAY