Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (68)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Hizmet Tespiti Davaları

Hizmet Tespiti Davaları



Sayfa Sayısı
:  
236
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2018
ISBN NO
:  
9789750248498

64,50 TL











Kayıt dışı çalışma sorununun aşılamadığı ülkemizde sigortalı hizmetlerin tespiti davaları uygulamada sıkça karşımıza çıkmaktadır. Olumlu tespit davası niteliği taşıyan bu davalara ilişkin yargılama usulünün şekillenmesinde esas itibariyle Yargıtayın kararları etkili olmuştur.


 


Hizmet tespiti davalarının temelini, Anayasada bulunan feragat edilemez sosyal güvenlik hakkı oluşturmaktadır. Bu davaların açılması 5 yıllık hak düşürücü süreyle sınırlandırılmıştır. Hizmet tespiti davaları kamu düzenine ilişkindir. Hizmet tespiti davasına bakan hâkim, taraflarca sunulan delillerle bağlı olmayıp gerçek durumun hiçbir kuşku ve duraksamaya yer vermeyecek ölçüde ortaya çıkması için her türlü araştırmayı yapmakla yükümlüdür. 


 


Bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, sigortalı hizmetlerin yargı kararıyla tespiti davalarının tarihsel gelişimi üzerinde durulmuştur. İkinci bölümde, hizmet tespitinin şartlarına yer verilmiş; üçüncü bölümde hizmet tespiti davalarının yargılama usulü yürürlüğe giren 7036 sayılı İş Mahkemeleri Kanunu hükümleri de göz önüne alınarak incelenmiştir. Dördüncü bölümde ise, hizmet tespitinin sonuçlarına değinilmiştir. 


 


Kitapta, Türk hukukundaki düzenlemeler öğreti, Bölge Adliye Mahkemesi ve Yargıtay kararları ile birlikte incelenip değerlendirilmektedir.


 


Konu Başlıkları


Hizmet Tespitinin Şartları


Dava Şartları, Yargılama Usulü, İspat ve Resen Araştırma İlkesi


Bölge Adliye Mahkemeleri ile Yargıtay Uygulaması


Kanun Yolları


Hizmet Tespitinin Sonuçları