Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Hekimlerin, Gebeliklerin Sonlandırılmasından Kaynaklanan Sorumluluğu

Hekimlerin, Gebeliklerin Sonlandırılmasından Kaynaklanan Sorumluluğu



Sayfa Sayısı
:  
259
Kitap Ölçüleri
:  
16x24
Basım Yılı
:  
2015
ISBN NO
:  
9789750232725

365,00 TL









  Gebeliklerin sonlandırılması insanlık tarihi kadar eski bir olgu olup, farklı disiplinlerde binlerce yıldır olan tartışmalar hala süregelmektedir. Gebeliklerin sonlandırılmasını gerekli kılan çok çeşitli nedenler ortaya çıkabilmektedir. İçinde yaşanan toplum ve zamana göre değişen uygulamalarla sorunlar çözülmeye çalışılmakla beraber, ne mutlak yasaklar getirmenin ne de istendiği her durumda özgürce sonlandırılmasına izin vermenin bir çözüm oluşturmayacağı ve daha büyük sorun ve tartışmaları beraberinde getireceği bilinmektedir. Nitekim ülkemiz de dahil olmak üzere hemen her ülke hukukunda gebeliğin sonlandırılmasına belli koşullar altında izin verilmiş, bu koşulları taşımayan sonlandırmalarda ise kişilerin sorumluluğuna gidilmiştir. 

Kitapta gebeliklerin sonlandırılması konusu, kavram, tarihsel gelişim ve bazı ülkelerdeki durum hakkında verilen bilgilerin ardından, hekimlerin, özellikle de yasal olarak bu konuda yetkili kılınmış kadın hastalıkları ve doğum uzmanlarının tazminat hukuku ve ceza hukuku sorumluluğu açısından irdelenmiştir. Konuya ilişkin yasal düzenlemeler gözden geçirilerek hukuka aykırılığın ve dolayısıyla sorumluluğun ortaya çıkabileceği durumlar değerlendirilmiş, sorunlu olduğu düşünülen bazı hususlara çözümler önerilmiştir. 

Kitapta hukukçuların yanı sıra, hekimlere, özellikle de kadın hastalıkları ve doğum uzmanlarına ulaşılarak, hem hastalarının haklarını daha iyi koruyabilmeleri ve onlara zarar vermemeleri, hem de cezai ve hukuki sorumluluk altına girmemeleri açısından yardımcı olunması hedeflenmiştir.
 
Konu Başlıkları
Kavram, Tarihsel Gelişim, Bazı Ülkelerdeki Durum
Gebeliklerin Sonlandırılmasından Kaynaklanan Özel Hukuk Sorumluluğu
Gebeliğin Sonlandırılmasından Kaynaklanan Ceza Hukuku Sorumluluğu