Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Halka Açık Olmayan Anonim Şirketlerde Birikimli

Halka Açık Olmayan Anonim Şirketlerde Birikimli



Sayfa Sayısı
:  
155
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2018
ISBN NO
:  
9789750249655

280,00 TL











Kitapta; kapalı ortaklıklarda birikimli oy kullanımının oyun teorik araçlarla incelenmektedir. Toplumsal üniteler arasında meydana gelen çatışma ve işbirliği durumlarının matematiksel yöntemler kullanılarak modellenmesi oyun teorisinin temel konusunu oluştururken, azınlık ve çoğunluk pay sahiplerinin arasında meydana gelebilecek mutlak rekabetçi seçimler ve azınlık pay sahiplerinin oluşturacakları koalisyonlar da oyun teorisinin doğal ilgi alanlarıdır.


 


Matematiksel bir modellemeye ulaşabilmek için ilk bölümde ağırlıklı olarak birikimli oyun matematiksel boyutları incelenmeye çalışılmıştır. Bu bağlamda ilk belirleme, pay sahiplerinin birikimli oy dağılımını gerçekleştirirken denklem kurmak yerine eşitsizlik ilişkisini göz önüne almaları gerektiğidir. 


 


İkinci bölümde; oyun teorisinin genel hatlarını okuyucuya sunmakta ve teorinin belki de en önemli kavramlarından Nash dengesi hem normal hem de kapsamlı oyun gösterimleri açısından açıklanmaktadır. 


 


Kitabın son bölümde ise; genel kurul oyun alanı olarak değerlendirilerek, özellikle azınlık pay sahiplerinin oluşturacakları koalisyonların önemine vurgu yapılmaktadır. Dolayısıyla yönetime ilgisizliğin ortadan kaldırılmasının azınlığın yararına olduğu sonucuna kilit oyuncu kavramı etrafında varılmaktadır. 


 


Konu Başlıkları


Birikimli Oy


Oyun Teorisi


Oyun Teorisi ve Birikimli Oy