Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar


Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Aralık (80)      Kasım (60)      Ekim (124)      Eylül (80)

Haksız Rekabet Hukukunda Genel İşlem Şartı Kullanımı

Haksız Rekabet Hukukunda Genel İşlem Şartı Kullanımı



Sayfa Sayısı
:  
161
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2015
ISBN NO
:  
9789750231711

330,00 TL









  6102 sayılı Ticaret Kanunu’nun Haksız Rekabet Hukukuna ilişkin hükümleri, mehaz kanunda meydana gelen değişiklikler göz önünde tutularak genişletilmiş ve 6762 sayılı Kanunda yer almayan haksız rekabet halleri mevcut Kanun’da yerini almıştır. Bu yeni haksız rekabet teşkil eden davranışlardan birini de çalışmamızın da konusu olan, dürüstlük kuralına aykırı işlem şartları kullanımı oluşturmaktadır.  

Genel işlem şartları ticari hayatta sıklıkla kullanılmaktadır. Taraflardan birinin, önceden tek taraflı olarak hazırlayıp karşı tarafa dayattığı bu sözleşme hükümlerinin denetime tabi tutulmaması ticari hayatta birçok sorunun doğmasına da sebebiyet verebilecek niteliktedir. Kanun koyucu dürüstlük kuralına aykırı genel işlem şartı kullanımının haksız rekabet kapsamında değerlendirerek pazarın dürüst ve bozulmamış bir şekilde işlemesini bu sayede temin etmeye çalışmıştır.  

Çalışmamız, genel işlem şartlarına karşı koruma getiren TK md. 55/1-f hükmünün incelemesine ayrılmıştır. Uygulamada sıkça karşılaşılan bir kurum olması fakat buna rağmen koruma yollarının fazla bilinmemesi nedeniyle çalışmanın uygulamada eksik kalan bu boşluğu dolduracağı inancındayız.  



Konu Başlıkları

 
    Dürüstlük Kuralına Aykırı İşlem Şartları Kullanmak Suretiyle Haksız Rekabet Oluşturmak
    Haksız Rekabet ve Genel İşlem Şartlarının Dürüstlük Kuralıyla İlişkiler
    Dürüstlük Kuralına Aykırı İşlem Şartı Kullanmanın Haksız Rekabet Oluşturmasına İlişkin Koşullar
    Dürüstlük Kuralına Aykırı İşlem Şartlarının Kullanılması Halinde Hak Sahipleri, Yaptırımlar ve Koruyucu Hükümler Arasında Çatışma Sorunu