Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Eski-Yeni Vakıflar Kanununa Göre Vakıf Evladiyet Hukuku - M.SERHAT YENER

Eski-Yeni Vakıflar Kanununa Göre Vakıf Evladiyet Hukuku - M.SERHAT YENER



Sayfa Sayısı
:  
248
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2018
ISBN NO
:  
9786052328620

210,00 TL











ÖNSÖZ


 


Bilindiği gibi vakıf, bir malın Allah adına hapsedilmesi; kamu hizmetlerinin ve sosyal dayanışmanın sürekliliği için Allah uğruna tahsisi anlamını taşır. Böylesine yüce amaçlara hizmet için kurulan vakıfların oluşturduğu vakıf ruhu ve vakıf sevdası, insanın benliğine işlediğinde bu insan ömrünün sonuna kadar bu yolda gayret sarfeder. Topluma yararlı olmak için çeşitli faaliyetlerde bulunur. Vakıf Hukuku ile ilgilenmek, Vakıf Hukukunu incelemek, yorumlarda bulunmak ve elde ettiği fikirsel sonuçları kamuoyuna sunmak, vakıfla dolaylı, dolaysız ilgisi olanları aydınlatmak, bu konudaki en yüce uğraşıdır.


İşte kadim dostum Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Eski Hukuk Müşaviri M.Serhat Yener değindiğim görevi hassasiyet ve başarı ile ifa ederek yayın ve hukuk alanına armağan ettiği bu yeni kitabında “ Evladiyet Hukuku” nu işlemekte; genel olarak vakıf türleri ve yönetim usullerini özetledikten sonra “Vakıf Evladı” sıfatının kazanılması, vakfiyeden doğan hakları ve bunların miras hukuku ile ilişkileri, mütevelliliğin kazanılması, vazife, ücret, sıla, sükna hakları ayrı ayrı işlenmektedir. Sayılan özellikleri nedeniyle bu eser, tüm hukuk camiası, vakıf yönetimleri ile ilgili kişi ve kuruluşlar ve özellikle vakıf evlatları, mütevellilileri tarafından aranacak başvuru kitabı olacaktır.


1974-1977 yılları arasında Vakıflar Bölge Müdürlüğü avukatlığı ifa etmiş bir kişi olarak, Yüksek Yargıtay 1.H.D. Üyesi olduğum dönemde tanıyıp sevdiğim ve yararlandığım dostum M.Serhat Yener’i bu müstesna ve hukuk alanımızda büyük bir boşluğu dolduracak olan bu yapıtından dolayı kutluyor, başarılar diliyorum.


 


M.Emin SEÇKİN


Yargıtay Onursal Üyesi


 


 


İÇİNDEKİLER


 


BİRİNCİ BÖLÜM


Eski Vakıf Hukukunda Mazbut ve


Mülhak Vakıflar - İlgili Vakıf Kavramları -


Vakfiyeden Doğan Haklar - Miras Hukuku İlişkileri


 


İKİNCİ BÖLÜM


Vakfiyeden Doğan Haklara Tasarruf


Feragat ve Zamanaşımı


 


ÜÇÜNCÜ BÖLÜM


 


Kaynakça


Yazar Özgeçmiş


Makaleleri


 


Kitapları