Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (43)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Denetim ve Güvence Hizmetleri ( SMMM ve YMMlere Yönelik İlkeler ve Teknikler )

Denetim ve Güvence Hizmetleri ( SMMM ve YMMlere Yönelik İlkeler ve Teknikler )



Sayfa Sayısı
:  
629
Kitap Ölçüleri
:  
16x23 cm
Basım Yılı
:  
2014
ISBN NO
:  
9786054749294

3,0 / 5 Derecelendirme (1 Oylama)
55,00 TL

Bu ürün şu anda stoklarımızda yok!
Yazarın diğer ürünlerine gözatmanızı tavsiye ederiz...









KİTAP HAKKINDA

Kitap ilk olarak 1982 yılında "Denetim İlkeleri ve Teknikleri" adı altında yayımlanmış idi. O zaman ülkemizde muhasebe ve denetim mesleği yasal olarak düzenlenmemişti. O günden bu güne on bası yapıldı. Şimdi onbirinci bası yayımlanmakta. Artık muhasebe mesleği de yasal düzenlemeye dayanmaktadır. TÜRMOB ve Sermaye Piyasası Kurulu mesleğin gelişmesine önemli katkılarda bulunmaktadır. Bu gelişmelerin ışığında kitabımızda önemli değişiklikler yapılmıştır. Denetim Raporu bölümü tamamen değişmiş ve meslek ahlâkı, hileli finansal raporlama, önemlilik ve risk, denetim amaçlan ve yönetim iddiaları bölümleri uluslararası düzenlemeler doğrultusunda kitaba eklenmiştir. Böylece kitap yirmiiki bölüme ulaşmışür.

Kitabın amacı denetim ve güvence hizmetleri ile ilgili temel kavranılan vermek ve öğrencilere denetimde karar alma ve kanıt toplama konulannda yol göstermektedir. Açıklamalar tamamen güncel uluslararası denetim standartlarım içeren bir biçimde yapılmış, SPK tebliğleri ve düzenlemeleri dikkate alınmıştır. Kitap temelde lisans ve lisans üstü düzeylerde ders kitabı niteliğindedir. Bölüm sonlanndaki ve yirmiikinci bölümde yer alan vak'alann kullanılması ile aktif eğitim yapılmasına yardımcı olacaktır.

Kitap hazırlanırken muhasebe denetimi konusunda başvurulabilecek bir kaynak eser olarak da planlanmıştır, özellikle kamu ve özel kesim işletmelerinde görev yapan iç denetçilere, teftiş birimi elemanlanna muhasebe denetimi uygulamalannda izleyecekleri denetim yollan gerekli ayrıntıda verilmeye çalışılmıştır. Bu yönüyle eser öğrencilerin yanısıra SMMM ve YMM'lik sınavlarına; teftiş heyetleri sınavlanna hazırlananlara, muhasebe ile ilgilenenlere, iç denetim ve bağımsız denetim görevlerini üstlenenlere, denetim işletmelerinde çalışanlara, muhasebe organizasyonu yapanlara, yöneticilere ve uygulamacılara yönelik olarak düzenlenmiştir.
 

Konu Başlıkları

 
Denetim İşlevi ve Muhasebe Mesleği
Muhasebe Mesleği ve Genel Kabul Görmüş Denetim Standartları
Denetim Raporu
Bağımsız Denetimde Meslek Ahlakı
Hileli Finansal Raporlama ve Denetçinin Sorumluluğu
Denetim Amaçları
Denetim Süreci ve Planlaması
Denetim Sürecinde Önemlilik ve Risk
Denetim Kanıtları ve Teknikleri...