Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (50)      Mart (140)      Åžubat (116)      Ocak (138)

Ceza Muhakemesinde Olağanüstü Yasa Yolları ve Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru

Ceza Muhakemesinde Olağanüstü Yasa Yolları ve Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru



Sayfa Sayısı
:  
1448
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2018
ISBN NO
:  
9786052332634

265,01 TL











Bir hukuk devletinde, mahkemelerin hatalı ve hukuka aykırı kararları görmezden gelinemez. Bu nedenle, mahkeme kararlarındaki hatalar, yanlış uygulamalar ve hukuka aykırılıkların giderilmesi için hukuki çarelere baÅŸvurma imkanı tanınmıştır. Böylece mahkeme kararlarına karşı kanun yoluna baÅŸvurma imkanının bulun-ması, mahkemelerce daha isabetli ve daha kaliteli kararların verilmesine yol açacaktır.


Ä°lk derece mahkemesi kararının kesinleÅŸmiÅŸ olup olmadığına göre, baÅŸvurulacak kanun yolları olaÄŸan kanun yolları ve olaÄŸanüstü kanun yolları olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Ä°tiraz, istinaf ve temyiz, kesinleÅŸmemiÅŸ kararlara karşı baÅŸvurulan olaÄŸan kanun yolları, Yargıtay Cumhuriyet BaÅŸsavcısının itiraz yetkisi, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının itirazı, kanun yararına bozma ve yargılamanın yenilenmesi ise kesinleÅŸmiÅŸ kararlara karşı baÅŸvurulabilen olaÄŸanüstü kanun yollarıdır.


  Bir ekip çalışması sonucu hazırladığımız bu kitapta, CMK’nun 308-323. maddelerinde düzenlenen olaÄŸanüstü yasa yolları ve ayrıca yargılamanın yenilenmesi ile baÄŸlantısı nedeniyle de Anayasa Mahkemesi’ne bireysel baÅŸvuru konuları incelenmiÅŸtir. Kitapta konulara iliÅŸkin açıklama, Yargıtay ve AÄ°HM’nin emsal kararlarına yer verilmiÅŸtir.