Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Åžubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Babil

Babil



Sayfa Sayısı
:  
328
Kitap Ölçüleri
:  
16x23 cm
Basım Yılı
:  
2008

90,00 TL









ÖNSÖZ

İç kapakta da ayrıntılı olarak yazıldığı gibi BABÎL veya BABEL aşırı gururlanan insanlara gücenen tanrının, mağrur ve şımarık insanların dillerini unutturup, aynı dili konuşan kişileri birbirlerini anlamaz hale getirmesi olayıdır.

Türkiye′mizde de en azından yarım asırdan beri devleti idare edenlerin yeterince eÄŸitilmeden diploma almaları, iyice öğrenmedikleri ve bilmedikleri iÅŸlerin başına geçmeleri, bu ve diÄŸer birçok iÅŸleri düzenleyen hatalı kanunlar yapmaları, en eski tarihlerde ve halen tüm medeni memleketlerde görülmemiÅŸ ve görülmeyen derecede kötü düzenlemeler yapmaları ve çok baÅŸarısız uygulamaları, buna raÄŸmen yapılan hatalı kanunları egoistçe engeli nedeni ile sorumlu tutulmamaları ve bir bakıma komik diÄŸer bakımdan bu BABÄ°LLİĞİN Türkiye′de artarak sürüp gitmesi bu kitapçığın yazılmasına neden olmuÅŸtur.

Devleti idare edenlerin son elli yıldaki BABİLLİGİ yani ne yaptığını tam anlamaması ve bilmemesi,

- bilmediğini de bilmemesi BABİLLİGİ, dünyada gelişen teknikler ve yeni icatlar nedeni ile azalacağı yerde daha da artması çok düşündürücü ve ürkütücü bulunmuş ve birçok BABİL incelemesinin sonuna tarihten ders alınacak büyük sözlerle, tavsiye ve nasihatlere ila-


veten son asırların en büyük lideri olduÄŸu dünyada kabul edilen Mustafa Kemal Atatürk′ün:

"ÇALIŞMADAN, YORULMADAN, ÖĞRENMEDEN RAHAT YAŞAMA YOLLARINI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRMİŞ MİLLETLER ÖNCE HAYSİYETLERİNİ VE DAHA SONRA İSTİKLALLERİNİ KAYBETMEYE MAHKUMDURLAR!" diyen görüşü bir uyarı aracı olarak yazılmıştır.

Gittikçe artan, katlanarak artan ve ilkokuldan üniversite öğretim üyelerine kadar tüm aydınlanma imkanlarını kapsayan aktüel BABİLLİK ümitsizliğimize neden olduğundan bazı BABİL eleştirmelerinin sonunda, "bu kötü gidişle yakında İstiklal Harbi yapmaya mecbur kalabiliriz." gibi yakışıksız kanılar da açıklanmıştır.

En kötü BABİL örnekleri olarak kitabın bir bölümünde borçluyu ilgilendiren her maddesi ve tüm maddeleri emredici kurallara aykırı banka kredi mukavelelerini genelleştiren bankaların, haklı veya haksız daha çok kazanç sağlamak amacı ile 1985 - 1988 yıllarında, İcra İflas Kanununun 331-354 maddeleri ile borcunu ödemeyen veya ödeyemeyen kimselerin 10 günden 3 yıla kadar hapsedilmesini, hırsızların ve katillerin hapis cezalarını, iyi hal nedeni ile ertelenebilmesine ve paraya çevrilebilmesine rağmen, İcra İflas Kanunu 331-354 maddelerine dayalı hapis cezalarının ertelenmesinin yasaklanmış olmasıdır.

Çekleri düzenleyen 14.7.1867 tarihli Fransız Kanunu ile daha sonra diğer medeni memleketlerde de yürürlüğe giren çek kanunlarının hiçbirinde, hile ve dolandırıcılık gibi bir suç unsuru bulunmadıkça, hapis


cezası öngörülmediÄŸi halde borç verdiÄŸi veya bağışladığı paranın ödenmesi için çek düzenleyenleri en az 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptıran 19.03.1985 tarihli ve 3167 sayılı Çek Kanunu ile "Hiç kimse parasal borçlarını ödememesi nedeni ile hürriyetinden yoksun bırakılamaz." ÅŸeklindeki Avrupa BirliÄŸi kuralının Anayasa′nm 17. maddesine eklenmesinden sonra çıkarılan, 08.03.2003 tarihli 4814 sayılı Kanun da karşılıksız çekler nedeni ile hapis cezasını kaldıramamıştır.

Bu iki kanunun kaynağı Fransa ve Ä°sviçre′den baÅŸka hiçbir medeni memleketin kanunlarında da bulunmayan "parasal borçlar nedeni ile hapis cezaları" Türkiye′miz yönünden yüce milletimize yakışmayan ve sadece gözü doymaz bankaların egoizminden kaynaklanan birer BABÄ°LDÄ°R.

Kitabın 73-103 sahifelerinde incelenen ikinci BABÄ°L, vergi kaçakçılığını önleyecek önemli hapis ve para cezaları düzenleyen kanunlarımız, yıllardan beri yürürlükte bulunduÄŸu halde, vergi toplayıcısı maliyenin bilgisizlik, ilgisizlik, ihmal ve hataları nedeni ile beyana tabi vergilerin %98′den fazlasının kaçırılıyor olmasının eleÅŸtirilmesi ve vergiyi artıracak tedbirlerin önerilmesidir.

Kitabın 110 uncu sahifesinde tüm Türk tarihinde ilk defa halkın serbest iradesi ve reyi ile iktidar olan Demokrat Parti Hükümeti ile yasama organının tamamını yıkan ve Yassıada′ya hapsedip, emredici Anayasa kurallarına aykın ÅŸekilde muhakeme eden ve cezalandıran 27 Mayıs 1960 Askeri Darbesidir. Bu darbenin BABÄ°L-LİĞİNDEN baÅŸlıca örnekler şöyledir:



A) Önce memur ve subay maaşlarını yetersiz sapta
dığı ve 1950′den önce CHP Ä°ktidarının yaptığı gibi gaz,
tuz, şeker, Sümerbank kumaşı gibi aynî yardımları da
kesen Demokrat Partiye düşman 27 Mayıs 1960 tarihli
darbenin haksız faili olup 38 subaydan oluşan Milli Bir
lik Komitesi, Demokrat Parti ve seçmenlerine sadece
muhalif değil, düşman da olduğundan Demokrat Parti
taraftarlarını birçok seçimde reyden yoksun bırakmış
tır.

B) 27 Mayıs 1960 tarihinde değişmez bir Milli Birlik
Kararı ile ölünceye kadar ve hayat boyu yasama organı
na dahil 38 subaydan oluÅŸan Milli Birlik Komitesi ka
sım ayında kendi aralarında anlaşmazlığa düşmüş, as
keri darbeyi gür sesi ile ilk defa radyodan duyuran Al
bay Alpaslan TürkeÅŸ ile diÄŸer 13 subayı (14′ler) adı al
tında Milli Birlik Komitesinden çıkarmış çeşitli yabancı
memleketlere devlet temsilcisi olarak görevlendirmiş ve
yurt içinde muhalefeti engellemek için 14′lerin kendi is
teği ile yurda dönmesini de engellemiştir.


C) 38 kiÅŸilik Milli Birlik Komitesi darbe tarihindeki
inancının aksine, subay ve astsubayların tümünün De
mokrat Partiye düşman olmadığını sonradan anladığın
dan, mukabil bir askeri darbeden korku nedeni ile De
mokrat Parti sempatizanı gördüğü 7000 kadar subay ve
astsubay görevliyi bir gecede emekliye sevk etmiş, bun
ların her birine oyalanmaları için özel bir kanunla şir
ketlerde savunma görevlisi veya yardımcısı gibi ücretli
ve zoraki iÅŸler vermiÅŸtir.

D) 27 Mayıs 1960 tarihinde yürürlükte bulunan
Anayasa, her türlü suçluyu yargılayacak mahkemeleri
sınırlı olarak sayıp görevlendirdiği halde, bu mahkeme-


lere güvenmeyen Milli Birlik Komitesi, Ä°stanbul′da sahilden uzak olup sanıkların kaçmasına engel olacağını düşündüğü Yassıada da özel bir mahkemeyi görevlendirmiÅŸ ve idam cezalan dahil bu mahkemenin verdiÄŸi kararları kesin saymış, temyiz edilmesini yasaklamıştır.

1984 - 1985 tarihinden sonra daÄŸa çıkan ve 40 bine yakın asker, sivil, çocuk, kadın vatandaşın ÅŸehit edilmesine ve yaralanmasına neden olan Abdullah Öca-lan′m idam kararını, AB′nin tazyiki ile erteleyen ve kaldıran Türkiye Devleti′nin 27 Mayıs 1960 devresindeki temsilcisi ve tek başına kanun yapıcısı Milli Birlik Komitesi, Yassıada mahkemesini idamına karar vereceÄŸinden emin olduÄŸu CumhurbaÅŸkanı Celal Bayar′m 65 yaşını geçmiÅŸ olması nedeni ile idamını engelleyen Ceza Kanununu da deÄŸiÅŸtirmiÅŸ 65 yaşını doldurmuÅŸların idam edilemeyeceÄŸini açıklayan maddeyi Ceza Kanunundan çıkarmıştır

E) Daha pek çok BABİLLİK yapan 27 Mayıs darbeci
leri Yassıada da tutuklu bulunan Demokrat Partilileri
kaçırmak üzere Kumkapı′dan Yassıada′ya kadar deniz
altı tüneli yapmaya giriştiği nedeni ile bazı kimseleri tu-
tuklamış sorgulamış, BABİLLİGE düştüğünü anlayarak
soruşturmayı kapatmıştır.

F) 28 Nisan 1960 tarihinde Ä°stanbul Beyazıt′ta bu
lunan Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ile
çatışan Demokrat Parti Hükümeti polislerinin, bir kaç
gün içinde bir çok öğrenciyi gizlice öldürdüğü, bazı öğ
rencileri ayaklarına ağırlıklar baÄŸlayarak BoÄŸaz′da de
nize atıp boğulmalarına neden olduğu iddiaları da Yas-
sıada′da ceza davalarına neden olması, hatta Demokrat
Parti Hükümetinin kaç öğrenciyi öldürdüğü, denize at-


tığı veya gizli mezarlıklara gömdüğü gibi suçlan araÅŸtırmak üzere Ä°stanbul Hukuk Fakültesi Öğretim üyelerinden merhum Prof. Dr. Kemal OÄŸuzman′m baÅŸkanlığında bir araÅŸtırma heyeti görevlendirilmiÅŸ ve yüzden fazla öğrencinin öldürülme ÅŸeklini, gizli mezarlarını aylarca araÅŸtıran bu heyet, sadece sekiz öğrencinin gizli mezarlara gömüldüğünü içeren bir raporu 27 Mayıs darbecilerine vermiÅŸ, ancak Yassıada Davalarında, 28 Nisan günü Beyazıt′ta polisle çatışan ve sekme bir kurÅŸun neticesinde ölen bir öğrenci dışında gizli bir öldürme olmadığı saptanmıştır. Bu da 27 Mayısın babilliklerinden birisidir.

25.4.1985 Tarihli ve 3182 sayılı olup, ayrıntılı ve anlaşılır hükümlerden oluşan Bankalar Kanununu değiştiren 18.6.1999 tarihli ve 4389 sayılı Bankalar kanunu yapılmış, 14. maddesi (15) sahifeden, 16. maddesi (22) sahifeden oluşan bu kanun Devlet tarafından yeterli görülmediğinden,

17.12.1999 tarihli 4491 sayılı,

12.5.2001 tarihli 4672 sayılı,

30.1.2001 tarihli 4743 sayılı kanunlar çıkarılmış,
sözde önceki Bankalar Kanununu iyileştiren ve 3-5 ay
ara ile Babil eseri olarak ortaya çıkan bu kanunların hiç
biri bankaların hortumlamasmı engelleyemediğinden,
bu defa yürürlükteki Bankalar Kanununa ilaveten
12.8.2003 tarihli ve 4969 sayılı birinci Uzan Kanunu çı
karılmış, banka hortumlamalanndan yönetici ve hakim
ortaklara ilaveten "bunlann eş ve çocuklan da" tarihte
ve dünyada benzeri bulunmayacak şekilde sorumlu tu
tulmuş ve MK ile Ceza Kanunlanna göre, adam öldürse


bile sorumlu tutulamayan 11 yaşından küçük çocuklar, Devletin denetim noksanından kaynaklanan banka hortumlarından sorumlu tutulmuştur.

12.8.2003 tarihli ve 4969 sayılı bu insafsız ve BABİL ürünü kanunu 4 ay sonra çıkarılan 26.12.2003 tarihli 5020 sayılı ikinci Uzan Kanunu takip etmiş, banka hortumlarının mali sorumluluğundan "eş ve çocukları" da sorumlu tutan 4969 sayılı Kanunun babil ürünü ek sorumlularına "kan ve kayın hısımları ile bunların evlatlıklarım" da ilave etmiştir.

5020 sayılı Kanunun 27. maddesi, sözde hortumcu banka sorumlularından yıllarca önce taşınmaz veya gemi ipoteÄŸi alıp tapu ve gemi siciline tescil ettiren iyini-yetli 3. ÅŸahısları da, sicilde tescilli haklarından yoksun bırakmak, bu hakları da TMSF′ye aktarmak için bir bankanın hortumlanmasmdan sorumlu tutulan kiÅŸilerden 3. ÅŸahıslara iktisap ettiÄŸi ve MK.917. maddesi gereÄŸince devletin güvencesi altında bulunan sicillerin TMFS′ya karşı geçersiz olduÄŸunu kanunlaÅŸtırmış ve en büyük BABÄ°LLÄ°K′lerden birini üretmiÅŸtir.

Bakırköy 8.Asliye Hukuk Mahkemesi ile Ä°stanbul 3. Ä°dare Mahkemesinin Anayasa′nın en az 134 maddesine aykırı olduÄŸunu, Anayasa Mahkemesine 2004 yılında duyurmasına raÄŸmen, Anayasa Mahkemesi′nin, müracaat dilekçesinde noksanlar olduÄŸu gibi bahanelerle iÅŸin esasına girmemiÅŸ olması, Anayasa ile MK., BK., TK. ve Ceza Kanunu gibi temel kurallara aykırılığı diÄŸer Ä°de-re Mahkemesi ile Danıştay 12. Dairesi tarafından defalarca açıklanan "Anayasa′ya aykırılık" bu sakatlığı giderecek Anayasa Mahkemesince bir türlü incelenmemiÅŸtir.


CumhurbaÅŸkanının seçimini düzenleyen Anaya-sa′nm 102. maddesine göre, toplantı nisabının 367 kiÅŸi olup olmadığının tesbiti için, CHP.nin müracaat ettiÄŸi Anayasa Mahkemesi, hemen iki-üç gün içinde toplanacak TBMM.de toplantı nisabının asgari 367 üye olmasını hükme baÄŸlamış olmasına raÄŸmen, Anayasa′nm 134 hükmüne aykırılığı iddia edilen UZAN KANUNU Davasını gündeme dahi almamış olması da en büyük babillik-lerden biridir.

Hakimlerin hatalı iÅŸlemlerinden doÄŸrudan sorumlu tutulabileceÄŸini açıklayan HMUK 573. maddesi ile bu sorumluluktan hem önce Devletin ve sonra da kusurlu hakimin mali sorumluluÄŸunu açıklayan Anayasa′nm 40., 125. ve 129. maddelerini, UZAN KANUNUnun Anayasaya aykırılığını duyuran davaları üç yıldan beri gündeme almayan Anayasa Mahkemesi üyelerini ÅŸikayet edecek, bu emredici kuralların uygulanmasını talep edecek, Anayasa′nm 108. maddesine dayalı CumhurbaÅŸkanlığı Yüksek Denetleme Kurulu, BaÅŸbakanlık Yüksek denetleme kurulu ve herhangi bir savcılığın bugüne kadar ihbar ve ÅŸikayette bulunmamış olması da Türkiye′nin geleceÄŸini tehlikeye sokan ve istiklal harbi yapmak zorunda kalabileceÄŸini gösteren vahim bir ba-billiktir.

Kitabın 278. sahifelerinde özetlenen diÄŸer bir BABÄ°L-LÄ°K, dünyanın en güzel yeri ve eÅŸi bulunmayacak kadar güzel coÄŸrafyası olan, Ä°stanbul BoÄŸazı′nda yapılmış 28 bin 873 binadan 9 bin 616 adedinin ruhsatsız olması ve bu ruhsatsız binaların, Ä°stanbul′u en iyi idare ettiÄŸi ileri sürülen belediye baÅŸkanının görevli bulunduÄŸu bir devrede yapılmış olmasıdır.


Benzer bir babillik 2006 yılında müteahhit Acar Åžirketlerinin iÅŸten çıkardığı bir müdürün ihbarı üzerine kamuya duyurulan ve 1987 yılında ormanlık araziye %6 bina yapmak üzere belediyeden ruhsat alan Acar Åžirketlerinin 1987-2006 yılları arasındaki 19 yılda %6 bina yerine %60 hatta %90 orman alanına binalar yapması ve bu 19 yılda Bayındırlık ve Orman Bakanlığı′nm kanunsuz ve ruhsatsız binalara engel olmaması, ilgili belediyelerin de seyirci kalması,

- ÅŸayet BABÄ°LleÅŸmedi ise,

Türkiye′nin korkması ve ürkmesi gereken diÄŸer bir babilliktir.

MuÄŸla′da, Bodrum′da ve diÄŸer bir çok yeÅŸillik alanı vilayetlerimizde, ormanlara yapıldığı gerekçesi ile belediyeler ve bazen mahkemeler tarafından yıkılmasına karar verilen yahut resmi kararlarla yıkılabilecek olan ruhsatsız bina ve bir çok lüks villanın 10 seneden beri yıkılmaması yahut Anayasa′nm 169, 170. maddeleri ile Orman Kanununun 17, 18. ve 93, 94. maddeleri gereÄŸince Devlete mal edilmemesi de Türkiye′mizi istiklal harbine zorlayabilecek bir diÄŸer ÅŸuursuzluk yani babilliktir.

Esere bulunabileceğiniz katkılarınızı, eleştirilerinizi 0212 244 54 52 no.lu fax aracılığı ile bana iletmenizi rica, eserin yayınlamasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Saygılarımla.

Gümüşsüyü, Aralık 2007 Hayri Domaniç

İÇİNDEKİLER

13.6.1999 VERGÄ° KANUNU YAPIMINDA VE
UYGULANMASINDA HATALAR


24.09.2001, T.B.M.M. SAYIN BAÅžKANLIÄžI′NA, SAYIN BAÅžBAKANLIÄžA, SAYIN ADALET BAKANLIÄžI′NA. PARASAL BORÇLARIN ÖDENMEMESÄ° NEDENÄ°YLE HAPÄ°S CEZASI ÖNGÖREN YASAYA Ä°LÄ°ÅžKÄ°N DÄ°LEKÇE ....

69




02.05.2002/2 VERGÄ° YÃœKÃœMLÃœLERÄ°NÄ°N
YAKIN TARİHTEKİ YAYGIN VERGİ KAÇAKÇILIĞI DA,
VUK. 359. MADDE ve BENZERÄ° HÃœKÃœMLERÄ°N
YUMUŞATILMASINI DEĞİL, DAHA DA
AÄžIRLAÅžTIRILMASINI GEREKTÄ°RMEKTEDÄ°R

95


27.12.2002 KARŞILIKSIZ ÇEK VERENLERE,
ÇEK BEDELÄ°NÄ°N % 100′ü KADAR PARA CEZASI VE
AYRICA % 40 CEZA TAZMİNATI ÖNGÖREN KANUN
TASARISI HATALIDIR 104

29.05.2003 27 MAYIS, OLUMSUZ NETÄ°CELERÄ°
HALÂ SÜREN AĞIR BİR HATADIR 110

03.06.2003 27 MAYIS′çı CHP′lilerin
DARBE GEREKÇELERİ 121

12.04.2005 Ä°NSAN HAKLARINA AYKIRI
UZAN KANUNLARINDAN BİR ÖRNEK 130

07.07.2005 TÃœM SEMAVÄ° DÄ°NLERDE OLDUÄžU GÄ°BÄ°


KUR′AN-I KERÄ°M′in DE TÃœRKÇE YAZILIP OKUNMASI
VEYA EN AZINDAN, ATATÃœRK CUMHURÄ°YET
DEVRESİNDE OLDUĞU GİBİ HEM ARAPÇA, HEM DE
TÃœRKÇE YAZILIP OKUNMASI, KUR′AN-I KERÄ°M′in DE
EMRİ GEREĞİDİR 152




20.02.2006 - BANKACILIK DAHİL HUKUKUN HİÇBİR
DALINI BİLMEYENLERİN,- BİLMEDİĞİNİ DE
BÄ°LMEYENLERÄ°N, HAZIRLAYIP KANUNLAÅžTIRTIÄžI
BANKACILIK KANUNLARINDA AÄžIR VE Ä°NANILMAZ
HATALARDAN BİR BÖLÜMÜ:
T.C. TARİHİNDEN BAZI BABİLLİK ÖRNEKLERİ

166
278



12.6.2006 01.11.2005 TARÄ°HLÄ° MÃœKERRER RESMÄ°
GAZETEDE YAYINLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİREN
5411 SAYILI BANKACILIK KANUNU′NA 08.03.2006
TARÄ°H VE 5472 SAYILI KANUNUN 2. MADDESÄ° Ä°LE
EKLENEN VE GERİYE DÖNÜK OLARAK BAZI
VERGİLERİ İÇEREN GEÇİCİ 24. MADDENİN
ANAYASA′NIN 38 VE 73. MADDELERÄ°NE AYKIRI
OLDUĞU KONUSUNDA HUKUKİ GÖRÜŞTÜR

306



13.06.2006 YILLARDAN BERİ ÖDENMESİ
GEREKEN VERGÄ°NÄ°N SADECE % l′Ä° KADARINI
ÖDEYEN VERGİ YÜKÜMLÜLERİ KADAR, BUNLARI
DENETLEMESÄ°NÄ° BÄ°LMEYEN DEVLET DE
SORUMLUDUR. YETERÄ° KADAR BÄ°LGÄ° EDÄ°NEMEYEN
VE DOLAYISI Ä°LE DENETLEMESÄ°NÄ° BÄ°LMEYEN ACEMÄ°
VERGÄ° MEMURLARININ BÄ°LGÄ°LENDÄ°RÄ°LMESÄ°, AYRICA
DENETÄ°MÄ°NDEKÄ° HATALARI NEDENÄ° Ä°LE CEZAÄ°
SORUMLULUKLARI DA ÖĞRETİLMELİDİR

315



3167 SAYILI ÇEK KANUNUNUN HAPİS CEZASI
ÖNGÖREN MADDELERİ İLE İLGİLİ OLARAK
ADALET BAKANLIÄžFNA YAZILAN 29.09.2006
TARİHLİ DİLEKÇE,

319