Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (43)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Avrupa Birliğinde Karar Alma Mekanizması , Yardımcı Organlar ve Ajanslar

Avrupa Birliğinde Karar Alma Mekanizması , Yardımcı Organlar ve Ajanslar



Sayfa Sayısı
:  
682
Kitap Ölçüleri
:  
16x23 cm
Basım Yılı
:  
2013
ISBN NO
:  
9786051520926

2.760,00 TL









Prof. Dr. Ercüment TEZCAN

 

 

1966'da Aydın'da doğan Ercüment Tezcan, 1989 yılında Ankara Üniversitesi Si­yasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirmiştir. Lisansüstü eğitimini tamamlamak üzere, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi burslu öğrencisi olarak Mart 1990'da Fransa'ya gitmiştir. Reims ChampagneArdenne Üniversitesi Hukuk ve Ekonomi Bilimle­ri Fakültesi'nde Kamu Hukuku alanında yüksek lisansını 1992'de tamamlayan Tezcan, doktora çalışmalarını Paris V (Rene Descartes) Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde yürütmüştür. Aynı fakültede 1996'da "Avrupa Topluluğu Huku­kunda İhmal Davaları ve Üye Devletlerin Sorumlu Hale Gelmesi" (Le recours en manquement et la mise en responsabilite des Etats membres en droit com-munautaire) konulu doktora tezini savunarak, pekiyi dereceyle Hukuk Bilimleri alanında "Hukuk Doktoru" unvanını almıştır. Tezcan, 1 Ağustos 1996 tarihin­de Galatasaray Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde Yardımcı Doçent Doktor kadrosuyla göreve başlamıştır. 2002'de Avrupa Birliği Hukuku alanında Doçent olan Tezcan, 2007'de Profesör unvanına layık görülmüştür.

 

Tezcan, akademik hayatı boyunca "AB Hukukuna Giriş", "AB Kurumlar Hu­kuku" ve "AB Yargı Sistemi ve İşleyişi", "AB Tarihi", "AB Siyasi Rejimi" ve "Türkiye-AB İlişkileri" gibi dersler vermiştir. Bunun yanı sıra Tezcan'ın konuyla ilgili "AB Hukukunda Üye Devletlerin Bireylere Karşı Tazminat Sorumluluğu ve Bu Konudaki Uygulamalar", "AB Kurumlar Hukuku", "AB Hukuku'nda Birey", "AB Komisyonu" kitapları ve "Başlangıçtan Günümüze AB Kurumlan" başlıklı editörlüğünü üstlendiği kitabı yayınlanmıştır. Yurt içi ve yurt dışındaki birçok dergide AB Hukukunun çeşitli konularıyla ilgili çok sayıda makalesi yayınlanan Tezcan'ın, benzer konularda yurt içi ve yurt dışı konferanslarda sunduğu tebliğ­leri de mevcuttur.

 

 

Arş. Gör. İlhan ARAŞ

 

 

1987'de Erzurum'da doğan İlhan Araş, 2008'de Çanakkale Onsekiz Mart Üni­versitesi İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olmuştur. ÇOMÜ SBE Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalında 2010 yılında yüksek lisansını tamamla­yan Araş, İstanbul Üniversitesi SBE Avrupa Birliği Anabilim Dalında doktora çalışmalarını yürütmektedir.

 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak görev yapan Araş; başta Avrupa Birliği ile ilgili konular olmak üzere, çeşitli alanlarda makaleler ve "Uluslararası Hukukta Güncel Sorun , Alanları", "Başlangıçtan Günümüze Avrupa Birliği Kurumlan" kitaplarında bö- j lümler yazmıştır.  


 

 

 

TEŞEKKÜR

 

 

Bu çalışmanın ortaya çıkmasında katkısı olan herkese teşekkür etmek boynumun borcudur. Kuşkusuz bunlar arasında lisans, yüksek lisans ve doktora süresince bana emeği geçen hocalarım en başta gelmek­tedir. Bu noktada Mili Eğitim Bakanlığı bursuyla gittiğim Fransa'da bana Avrupa Birliği Hukuku nosyonunu kazandıran ve tez danışmanlığımı da üstlenmiş olan değerli hocam Sayın Prof. Marie-France Christophe-Tchakaloff'un ayrı bir yeri vardır.

  Aynı bağlamda Prof. Dr. Beril Dedeoğlu başta olmak üzere kendile­riyle akademik anlamda her türlü tartışmayı yapabildiğim ve bildiklerini benden hiçbir zaman esirgemeyen Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümündeki değerli meslektaşlarımın hepsine teşekkürü bir borç bilirim.   Ancak bu kitabın ortaya çıkmasında asıl teşekkür etmem gerekenler bu kitabın ortaya çıkmasında baştan itibaren benimle birlikte çalışan ya­zarlardır. İsim isim belirtmek gerekirse İlhan Araş, Altuğ Günar, Muzaffer Akdoğan, Mert Topçu, Esra Sarıçayır, Deniz Çelik ve Akın Sağıroğlu bu kitabın ortaya çıkmasında baştan itibaren değerli katkılarını hiçbir zaman esirgememişlerdir. Kendilerine teşekkür etmek en büyük görevimdir.   Kitapta yer alan bölümler, tarafımdan en az iki kez okunmak sure­tiyle üzerinde gerekli değişikliklerin yapılması teklif edilmiş; gerektiği durumlarda da değişiklikler bizzat tarafımdan yapılmıştır. Ancak tabi ki her bölümdeki görüşler ve değerlendirmelerin sorumluluğu yazarlarına aittir.


 

 

Çalışmanın dizgi ve kapak tasarımında emeği geçen On İki Levha Yayıncılık çalışanlarına da bu vesileyle şükranlarımı arz etmek isterim.

 

Tüm bunların ötesinde çalışma boyunca gerek moral gerekse moti­vasyon açısından bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen sevgili eşime de teşekkür ederim.

 

Tüm bu katkı ve desteklere rağmen, hala bu çalışmada mutlaka birtakım eksikler çıkacaktır. Bu eksiklerin sorumluluğu ise şahsıma aittir. Saygılarımla.

 

Ercüment TEZCAN  


 

 

 

AB'nin karar alma mekanizması, oldukça detaylı ve karmaşık olarak nitelendirilmesine rağmen, bu durumun literatürde tam olarak yansıtıl-madığı, AB'nin istişari/yardımcı organları ve onlarca ajansının da yete­rince incelenmediği düşüncesi kitabın temel motivasyonu olmuştur. Bu kapsamda çalışmadaki konuların, literatürde yeterince işlenmeyen konu­lar olmasına özen gösterilmiştir. Bu açıdan çalışmanın AB çalışmalarına katkı sağlamasını diliyoruz.

 

Kitabın ortaya çıkmasındaki en önemli isim olan Prof. Dr. Ercüment Tezcan'a kitabın ortak editörü olma ve kitapta bölümler yazma fırsatını verdiği için ne kadar teşekkür etsem yetersiz kalacaktır.

 

Çalışmaların niteliği, genel anlamda kitabın kalitesini de yansıtır nitelikte olmuştur. Bu nedenle, yazarlara çalışmalarıyla yoğun bir şekilde ilgilendikleri için teşekkür ediyorum.

 

Son olarak, kitap sürecinde kendisinden çaldığım zamanların bir olmasa da, eşime teşekkürlerimi sunuyorum.

 

Kitaptaki bölümler yoğun çalışmaların sonucu ortaya rağmen, birtakım eksiklikler ya da hatalar barındırabilir. Söz konusu eksikliklerin/hataların sorumluluğu şahsıma aittir. Kitabın konuyla ilgili a yapanlara faydalı olmasını dilerim.

Saygılarımla.

İlhan ARAS

 

 

 

İÇİNDEKİLER

 

 

BİRİNCİ BÖLÜM: AVRUPA BİRLİĞİ KARAR ALMA MEKANİZMASI

    • Avrupa Birliği'nde Karar Alma Konsepti ve Karar Alma Süreçlerinin Sınıflandırılması
      Ercüment TEZCAN


İKİNCİ BÖLÜM:YARDIMCI ORGANLAR


  • A. İSTİŞARİ ORGANLAR
    • Avrupa Birliği'nde İstişari Organlar ve Oluşumlar
      Ercüment TEZCAN
    • Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi: Bölgeleri ve Halkları Birliğe Yaklaştırmak
      İlhan ARAS
    • Avrupa Birliği Ekonomik ve Sosyal Komitesi: Örgütlü Sivil Toplum ve Birlik Arasındaki Organ
      İlhan ARAS

    B. MALİ BİRİMLER
    • Avrupa Birliği'nde Mali Birimler: Avrupa Yatırım Bankası ve Avrupa Yatırım Fonu
      Mert TOPCU

    C. DENETİM VE KONTROL MAKAMLARI
    • Avrupa Ombudsmanı: Yapısı, İşleyişi ve Faaliyetleri
      Akın SAĞIROĞLU
    • Avrupa Yolsuzlukla Mücadele Ofisi ve Avrupa Veri Koruma Denetmeni
      Altuğ GÜNAR

    D. KURUMLAR ARASI KURULUŞLAR
    • Avrupa Birliği'nde Kurumlar Arası Kuruluşlar: AB Yayınlar Ofisi, Avrupa Personel Seçim Ofisi ve Avrupa İdare Okulu
      Muzaffer AKDOĞAN


ÜÇÜNCÜ BÖLÜM: AJANSLAR

    • Avrupa Birliği Ajanslarıyla İlgili Birtakım Değerlendirmeler
      Ercüment TEZCAN
    • Avrupa Birliği'nde Ajanslar, Uygulama Ajansları ve Ortak Girişimler
      İlhan ARAS / Deniz ÇELİK / Esra SARIÇAYIR