Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mayıs (38)      Nisan (73)      Mart (139)      Şubat (116)

Aracı Kurumlarda İç Denetim Uygulaması

Aracı Kurumlarda İç Denetim Uygulaması



Sayfa Sayısı
:  
175
Kitap Ölçüleri
:  
16x23 cm
Basım Yılı
:  
0000
ISBN NO
:  
9786054539420

25,00 TL

Bu ürün şu anda stoklarımızda yok!
Yazarın diğer ürünlerine gözatmanızı tavsiye ederiz...









ÖNSÖZ Günümüzde sermaye piyasalarında, işletme çevrelerinde ve tüketici eği­limlerinde meydana gelen önemli değişiklikler, işletme organizasyonlarının, yönetim fonksiyonlarının ve kurumsal yapının sürekli sorgulanmasına neden olmaktadır. Değişen piyasa koşullarına uyum sağlayabilmek için işletmeler, politikalarını belirli aralıklarla gözden geçirmekte ve uyguladıkları prose­dürleri bu doğrultuda revize etmektedirler. Yönetim tarafından belirlenen ve değişen koşullara göre geliştirilen politika ve prosedürlerin etkin şekilde uy­gulanabilmesi ancak iyi bir iç denetim sistemi ile mümkündür.

Bu çalışmada, aracı kurumlarda uygulanan iç denetim sisteminin uygu­lamadaki etkinliği araştırılmıştır. îç denetim sisteminin uygulamadaki güçlü ve zayıf yönleri belirlenerek, değerlendirmeler yapılmıştır. Değerlendirme yapılırken kullanılan veriler, sektörde faaliyet gösteren aracı kurumların kendi beyanları olup, değerlendirmeler ulusal ve uluslararası düzenlemeler göz önünde bulundurularak yapılmıştır.

Kitabın aracı kurumlarda yürütülen iç denetim uygulamalarına ve bu alanda yapılacak akademik çalışmalara yardımcı olmasını dilerim. Tüm meslek yaşamım boyunca desteklerini esirgemeyen değerli hocalarıma ve kitabın yazımı sürecinde gösterdikleri sabır nedeniyle aileme teşekkür ede­rim.

Dr. Yıldırım Ercan ÇALIŞ İstanbul, 2013       Sermaye piyasalarında küreselleşmenin etkisiyle yaşanan büyük değişimler, artan rekabet ortamı, iç denetim sistemlerinin kapsamını doğrudan etkilemiştir. Şirketlerin amaçlarına ulaşabilmesi için hazırlanan iç kontrol prosedürlerinin etkin şekilde uygulanabilmesinin temel yolu, değişen piyasa koşullarına göre kendini sürekli yenileyen iyi bir iç denetim sisteminin kurulmasıdır. Önceleri hata ve işlem odaklı olarak faaliyet gösteren iç denetim çalışmaları, günümüzde risk ve süreç odaklı faaliyet göstermektedir.

Bu çalışmada, işletmelerin faaliyetlerindeki verimliliği artırabilmek, şirket faaliyetlerini geliştirebilmek ve işletmeye katma değer sağlayabilmek amacıyla yürütülen iç denetim çalışmaları geniş kapsamlı olarak değerlendirilmiştir. Sektörde faaliyet gösteren aracı kurumlardan alınan bilgilerden hareketle, aracı kurumlardaki iç denetim uygulamasının etkinliği ölçülmüş ve somut önerilerde bulunulmuştur.
 

Konu Başlıkları
Denetim ile İlgili Temel Kavramlar
Aracı Kurumlarla İlgili Temel Kavramlar
Aracı Kurumların Denetim Faliyetlerine Yön Veren Düzenlemeler
Aracı Kurumlarda İç Denetim
İç Denetiminin Araçı Kurumlarda Uygulanabilirliğine Yönelik Anket ve Değerlendirilmesi