Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Anonim Şirketlerde Yönetim Kurulu Kararlarının Butlanı

Anonim Şirketlerde Yönetim Kurulu Kararlarının Butlanı



Sayfa Sayısı
:  
256
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2018
ISBN NO
:  
9789750249686

95,00 TL











Anonim şirket, yönetim kurulu tarafından yönetilir ve temsil edilir. Türk Ticaret Kanunu'nun 374. maddesi uyarınca yönetim kurulu, kanun ve esas sözleşme ile genel kurul yetkisinde bırakılmış bulunanlar dışında, şirketin işletme konusunun gerçekleştirilmesi için gerekli olan her çeşit iş ve işlemler hakkında karar almaya yetkilidir. Bu da yönetim kurulunun karar alma konusunda ne kadar geniş bir alanda hareket ettiğini göstermektedir.


 


Yönetim kurulunun karar ve kararlar dışındaki diğer hukukî işlemleri birçok kişiyi etkileyebilir. Bu kişiler arasında pay sahipleri, şirket alacaklıları, şirkete borçlu olanlar ve hatta kararın alındığı anda şirket ile hiçbir ilgisi bulunmayan ancak ileride şirkete ortak olması muhtemel kişiler bulunabilir. Yönetim kurulu, sonuçlarını şirket içi ilişkilerde doğuracak kararlar alabileceği gibi; şirketi temsil vazifesinin bir sonucu olarak şirket adına üçüncü kişilerle hukukî ilişkiler de kurabilir. Yönetim kurulu, anonim şirketin iktisadî geleceğini derinden etkileyecek ya da anonim şirket olma vasfını değiştirecek kararlar da alabilir. Bu kararların hukukî olarak denetlenmesi son derece önemlidir.


 


Türk Ticaret Kanunu, kaynağını İsviçre Borçlar Kanunu'nun 714. maddesinden alan 391. maddesiyle pozitif hukuktaki önemli bir boşluğu doldurmaktadır. İşte bu çalışmada, butlan başta olmak üzere yönetim kurulu kararlarının hükümsüzlüğü halleri inceleme konusu yapılmaktadır. 


 


Konu Başlıkları


Yönetim Kurulu Kararlarının Butlanı Halleri


Yönetim Kurulu Kararlarının Yokluğu


Yönetim Kurulu Kararlarının İptali


Yönetim Kurulu Kararlarının Askıda Geçersizliği