Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar


Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Eylül (38)      Ağustos (71)      Temmuz (62)      Haziran (61)

Ahlâk Terimleri (Ansiklopedik Sözlük)

Ahlâk Terimleri (Ansiklopedik Sözlük)



Sayfa Sayısı
:  
477
Kitap Ölçüleri
:  
16x23 cm
Basım Yılı
:  
2003
ISBN NO
:  
9752952488

104,00 TL









Ali Seyyar; 1960 yılında Sakarya-Tarakh-Akçapınar köyünde
doğdu. 1967′den 1993′e kadar Federal Almanya′da yaşadı. İlk ve
, orta eğitimini (Gymnasium) Ulm′de tamamladı (1967-1983). Mannheim
Üniversitesi, İktisat Fakültesinden mezun olduktan sonra aynı . üniversiteden master′ını yaparak, kendisine ′Diplom - Vo!kswirt′ tf unvanı tevcih edildi (1983-1990).


*- Üniversite eğitiminin yanında yeminli tercümanlık ve Goethe Enstitüsünün öğretim elemanı olarak değişik eğitim kurumlarında yabancılara Almanca öğretmenliği yaptı. Ayrıca, Ludwigshafen Belediyesi, Yabancılar Danışma Meclisi üyesi ve başkan yardımcısı olarak gurbetçilerimizin sosyal sorunlarıyla da yakından ilgilendi.


Doğu Almanya′nın Batı Almanya′ya iltihakından sonra 19914993 yıllan arasında Doğu Almanya′nın Saksonya Eyaleti′nde bir meslek akademisinde (Berufsakademie Mittelsachsen) öğretim görevlisi olarak Alman öğrencilerine ve işadamlarına "İnsan Kaynakları Yönetimi" ve "Sanayi Asistanlığı" dallarında meslekî - teknik eğitim dersleri verdi.


Memleketine dönüş yaptıktan sonra, İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünde (ÇEKO) doktora eğitim programına başladı (1994) ve "Almanya′da Bakıma Muhtaçların Sosyal Güvenliği" konulu teziyle doktor oldu (1997). 1998 de Sakarya Üniversitesi, İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi. ÇEKO Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atandı. Halen bölümün Sosyal Siyaset ve Sosyal Güvenlik Ana Bilim Dalı Başkanlığını yürütmektedir. 2000 yılında Doçent olan Ali Seyyar, Almanca ve İngilizce bilmektedir.




Takdim ve Takdir

insanı farklı kılan özelliklerinden birinin dil olduğunda kuşku yoktur. Dil ile tanışılır, dil ile iletişim kurulur ve bilgi, dil ile üretilir ve dağıtılır. Dil denen bu sihirli yapının tuğlaları, kelimelerdir. Kolonları ve kirişleri ise kavramlar. Kısaca, kavramlar pek çok anlam yumağı ve pek çok kelime ile ilişkisi ve akrabalığı bulunan daha özel kelimelerdir. Biz ancak kavramlarla düşünebilir ve kavramlarla anlatabiliriz.

Kavramlar, paket programlara benzerler. Gittikleri yere bütün bileşenleri ile birlikte giderler. Ve onlar sıradan kelimelere gibi köksüz değildirler. Kendi köklerine her an referansları vardır. Bir kavramın doğumu için, çoğunlukla, tıpkı hipotezler gibi, önce bir mânâ bulunur. Bunun üzerinde onlarca, yüzlerce usta çalışır, rötuş yapar. Sonra adeta bir teori oluşturma dönemi gelir ve onu büyük ölçüde belirgin hâle getirirler. Uzun zamanlarda oluşturulan bu mânâyı, bir kelime ile de karşılarlar. Böylece bu kelime, kavram özelliği kazanır. Artık bu kavram zikredildiğinde adı olduğu anlamın bileşenlerine adeta linkler oluşur. Bu sebeple uydurma ve köksüz/soysuz kavramlarla, özellikle soyut konular, oldukları gibi anlatılmazlar. Ayrıca her kavramlaştırma, bir tanımlama ve sınırlamadır. O kavramları aldığınızda, o sınırlamalardan birini benimsemiş ve onun süjesi ya da objesi olmuş olursunuz. Artık anladığınız bu çerçevede anlamak zorundasınız.

Kavramlar, özellikle de sosyal bilimlerde çok önemli anlama ve düşünme araçlarıdır. Dolayısıyla kavram sözlükleri de yine özellikle sosyal bilimcinin olmazsa olmaz yardımcılarıdır. İyi düşünmek ve iyi yazmak isteyen her sosyal bilimci, her bilim dalı için en az bir tane kavram sözlüğüne sahip olmalıdır. Genel olarak sosyal bilimler, felsefe, sosyoloji, edebiyat, hukuk, ahlâk gibi ana bilim dallarında, bu dallara özel sözlükleri olmayanların doğal olarak düşünmelerinde ve anlatmalarında da eksik olacaktır.

Değerli Bilim Adamı Dr. Ali Seyyar Bey "Ahlâk Terimleri Sözlüğü " ile bu alanda bir boşluğu doldurmuş ve sözünü ettiğimiz sağlam düşünme ve iyi anlatma hedefine ulaşmaya katkı sağlamıştır. Dr. Seyyar′m hazırlamış olduğu sözlüğü zevkle ve heyecanla taradım. Bir kısmını tamamen, bir kısmını da ana hatlarıyla göz gezdirerek okudum, tik edindiğim intiba, uzun ve yorucu bir çalışmanın ürünü olduğu, sahasında gerekli hemen bütün kavramları kapsaması ve kavramların açıklanmaları sırasında ilave pek çok bilgi içeriyor olmasıdır. Açıkladığı kavramların İngilizce ve Almancalarını veriyor olması ise, sözlüğün ayrı bir özelliğidir ve okuyucuya ek kolaylıklar sağlamaktadır. "Ahlâk Terimleri Sözlüğü ", bu yolda atılmış önemli bir adımdır. Elbette mükemmelliğin sınırı yoktur ve insan ürünü olan her eser, daha da mükemmelleştirilebilir.

Dr. Seyyar′ın bu çok yararlı çalışması, bu haliyle heyecan ve takdir duygularımızın oluşmasına yetmiştir. Hakkım olmayarak kendilerini kutluyorum.

Prof. Dr. Faruk Beşer

SAÜ-tlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi