Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Açıklamalı - İçtihatlı Kamu İhale Mevzuatı ( Kamu İhale Kurul Kararları Ve Danıştay Kararları - Örnek Uygulamalı )

Açıklamalı - İçtihatlı Kamu İhale Mevzuatı ( Kamu İhale Kurul Kararları Ve Danıştay Kararları - Örnek Uygulamalı )



Sayfa Sayısı
:  
814
Kitap Ölçüleri
:  
16x23 cm
Basım Yılı
:  
2009
ISBN NO
:  
9786054144679

80,00 TL

Bu ürün şu anda stoklarımızda yok!
Yazarın diğer ürünlerine gözatmanızı tavsiye ederiz...









Volkan SIRABAŞI - Kamu İhale Uzmanı, Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi



1976 yılında Ankara\\\′da doğdu. Aslen Sivas ili Gürün ilçesi nüfusuna kayıtlıdır. 1995 yılında başladığı üniversite eğitimini 1999 yılında Ankara Hukuk Fakültesinde tamamladı. 2000 yılında yapılan Adli Yargı Hâkim-Savcı Adayları Seçme Sınavında başarılı olarak yılsonuna doğru Ankara Adliyesinde göreve başladı. 2002 yılının sonlarında Sakarya Cumhuriyet Savcısı olarak atandı. Aynı yıllar içerisinde Gazi Üniversitesi S.B.E Özel Hukuk Anabilim Dalında Yüksek Lisansını tamamlayarak Ankara Üniversitesi S.B.E Medeni Hukuk Anabilim Dalında Doktora eğitimine
Kurumu\\\′nda Uzman olarak göreve başladı. Daha sonra İngiltere ve Polonya\\\′ya gönderilerek bu ülkelerde eğitim aldı.

Ülkemizin değişik illerinde \\\"Kamu İhale Mevzuatı\\\" alanında kamu kurum ve kuruluşlarına, üniversitelere, belediyelere ve özel sektöre eğitim vermektedir. Kamu görevinde 8 yılını bitirmiş olup, bu süre içerisinde çok sayıda teşekkür - takdir plaketi ve belgesi almıştır. Bilişim Hukuku ve Kamu ihale Hukukunda yayınlanmış kitaplan ve çok sayıda akademik makalesi bulunmaktadır. Ankara Barosunda \\\"Kamu İhale Hukuku\\\" alanında dersler vermektedir.






İrfan YILMAZ — Kamu İhale Uzmanı



1970 yılında Kayseri\\\′nin Yahyalı ilçesinde doğdu. 1991 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun oldu. Mezun olduktan kısa bir süre sonra aynı yıl içerisinde, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Adıyaman İl Müdürlüğünde Mimar olarak göreve başladı. 1993 -1996 yıllarında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü İmar Proje Dairesi Başkanlığında çalıştı.

1997 yılında tedviren Belediye İlişkileri ve Fonlar Dairesi Başkanlığı görevine atandı. Bu görevden sonra 1998 - 2000 yıllarında sırasıyla Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Mimari Proje Dairesinde ve İller Bankası Genel Müfettiş Yardımcısı olarak başladığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığındaki görevinden ayrılarak, 03.06.2003 tarihinde Kamu İhale Kurumunda Kamu İhale Uzmanı olarak çalışmaya başladı ve bu süreçte Kamu ihale mevzuatı konusunda bir çok seminer ve eğitim faaliyetlerine katıldı. Halen Kamu İhale Uzmanı olarak görevine devam etmektedir. Ankara Barosunda \\\"Kamu İhale Hukuku\\\" alanında dersler vermektedir.







öNSöZ

Kamu finansmanı, özellikle de kamu gelirlerinin yetersizliğine yönelik eleştiriler, daima beraberinde kamu harcamalarında israf tartışmalarını da içerir. 1.1.2003 yılında yürürlüğe giren 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve yine aynı tarihte yürürlüğe giren 4735 sayılı Kamu Sözleşmeleri Kanununun ülkemizde kamu alımlarının hukuki rejimine ilişkin ciddi bir boşluğu doldurduğu; kamu harcamalarında tasarrufun sağlanmasına yönelik uluslararası standartlara paralel düzenlemeler içerdiği kuşkusuzdur.

Kamu kaynaklarını kullanan idareleri, yapacakları alımlarda saydamlık, rekabet, eşit muamele, güvenirlik, kamuoyu denetimi, ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanması ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamakla sorumlu tutan; bir başka ifade ile kamu alımlarında piyasa ekonomisi kurallarının bütünüyle işletilmesini öngören Kamu İhale Kanunu göreceli yeni bir kanundur. Uygulaması, geniş bir ikincil mevzuata dayalı ve/veya desteklenen bu Kanunun yayınlandığı tarihten bu yana, üçü kapsamlı olmak üzere 17 kez değiştirilmiş olması, normlaştırma ve hukuk uygulaması bakımından ayrı bir incelemenin konusunu oluşturabilecek niteliktedir. 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kadar olmasa da 4735 sayılı Kamu Sözleşmeleri Kanunu da şu ana kadar 4 kez değişmiştir.

Temel Kanunlar arasında sayılabilecek 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve 4735 sayılı Kamu Sözleşmeleri Kanunundaki değişiklikler ve bu değişikliklerle ilgili ikincil düzenlemeleri içeren, güncel, konunun uzmanları tarafından hazırlanmış temel bir metnin mevcudiyeti, hiç kuşku yok ki, bu kanunları uygulama konumunda olanların işlerini kolaylaştırır. Titiz ve özenli çalışmalarını, konuya hâkimiyetlerini yakından izleme olanağına sahip olduğum, öğrencim Kamu İhale Uzmanı Volkan SIRABAŞI ve Kamu İhale Uzmanı İrfan YILMAZ tarafından hazırlanan elinizdeki bu derleme de bu amaca yöneliktir.

Disiplinli ve titiz çalışmalarıyla gelecekte kamu ihale hukuku alanına katkılar getireceğine içtenlikle inandığım genç arkadaşlarım için bu derlemenin bir başlangıç olmasını, daha kapsamlı eserlere imza atarak başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.


Ankara, Nisan 2009

Prof. Dr. Mustafa AKKAYA
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi

SUNUŞ

22 Ocak 2002 tarih ve 24648 sayılı Resmi Gazete\\\′de yayımlanarak 01.01.2003 tarihinde yürürlüğe giren 4734 sayılı Kamu İhale Kanununda, yayımlandığı tarihten günümüze kadar geçen sürede toplam 17 kez doğrudan değişiklik yapılmıştır. Bu özelliği nedeniyle, Cumhuriyet tarihinin belki de, bu kadar kısa süre içinde en çok değişen kanunlarından biri olduğu söylenebilir. Değişikliklerin en kapsamlı olanları, 4761 ve 4964 sayılı Kanunlar ile yapılmıştır.

22 Ocak 2002 tarih ve 24648 sayılı Resmi Gazete\\\′de yayımlanarak 01.01.2003 tarihinde yürürlüğe giren 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununda ise, yayımlandığı tarihten günümüze kadar geçen sürede toplam 4 kez doğrudan değişiklik yapılmıştır.

Son değişikliğin yapıldığı 5812 sayılı \\\"Kamu İhale Kanunu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun\\\" 20 Kasım 2008 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilmiş, 5 Aralık 2008 tarih ve 27075 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Toplamda 36 maddeden oluşan 5812 sayılı Kanunun, 30 maddesi ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanununda, 4 maddesi ile de 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununda değişiklik yapılmıştır. Son iki maddesi ise, yürürlük ve yürütme maddesi olarak düzenlenmiştir.

5812 sayılı Kanun tüm hükümleri ile birlikte 05 Mart 2009 tarihi itibariyle yürürlükte olup, 4761 ve 4964 sayılı Kanunlardan sonra kamu ihale mevzuatındaki en kapsamlı değişiklik olmuştur.

5812 sayılı Kanunla yapılan değişikliklere özet olarak baktığımızda; istisnalar maddesinin kapsamının genişlediği, yeni kavramların tanımlandığı, iş deneyimine ilişkin esasların değiştiği, ihaleye katılamayacak olanlarla ilgili değişiklik yapıldığı, ihale ilan süreleri ve kurallarının yeniden oluşturulduğu, belli istekliler arasında ihale usulünde değişik yapıldığı, pazarlık usulünün uygulamasındaki esasların değiştirildiği, doğrudan temin alımıyla ilgili değişiklik yapılarak kapsamının genişletildiği, ilanın uygun olmaması maddesinde değişiklik yapıldığı, tekliflerin alınması ve açılması maddesine teklif fiyatlarının açıklanması ile birlikte yaklaşık maliyetinde açıklanacağı düzenlemesinin eklendiği, tekliflerin değerlendirilmesinde eksik belgerin tamamlatılmayacağı ve birim fiyat teklif cetvelinde aritmetik hata bulunması halinde teklifin değerlendirme dışı bırakılacağı, Kamu İhale Kurumunun aşırı düşük tekliflerin tespiti, değerlendirilmesi ve ekonomik açıdan en

avantajlı teklifin belirlenmesi amacıyla sınır değer veya sorgulama kriterleri ya da ortalamalar belirlemeye yetkili olduğu, fiyat dışı unsurların öneminin arttırıldığı, ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibi de varsa bu isteklinin de ihalelere katılmaktan yasaklı olup olmadığının Kamu İhale Kurumundan teyit ettirileceği, kesinleşen ihale kararının bildirilmesi ve sözleşmeye davet prosedürünün değiştirildiği, yapım işlerinde hesaplanan sınır değerin altında teklif veren isteklilerden biri üzerinde ihalenin bırakılması halinde kesin teminatın sınır değerin yüzde altısı oranında alınacağı düzenlemesinin getirildiği, ihale sonuçlarının Kamu İhale Bülteninde yayımlanacağı, danışmanlık hizmet ihalelerinin kapsamı ve yapılma şartlarının değiştiği, Kamu İhale Kurumunun iddiaları inceleme yetkisinin kaldırıldığı, itirazen şikayet başvuru ücretinin artırıldığı, idareye yapılacak olan şikayet ve Kuruma yapılacak olan itirazen şikayet başvurularının yeniden düzenlendiği, idarelerce uyulması gereken diğer kurallar maddesinde değişiklik yapıldığı, ihale sürecindeki bildirim ve tebligatların yeni esaslara bağlandığı, çerçeve anlaşma ihalelerinin yeniden düzenlendiği, Dinamik Alım Sistemi uygulanabileceği ve Kanun kapsamındaki idarelerin finansal kiralama suretiyle yapacakları mal alımlarında uygulanacak esas ve usullerin Kurum tarafından belirleneceği şeklinde sıralanabilir.

5812 sayılı Kanunun idareye şikayet ve Kamu İhale Kurumuna itirazen şikayet başvurularına ilişkin hükümleri yayımı tarihinden 30 gün sonra yani 04 Ocak 2009 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiş olup, söz konusu başvuru yollarında köklü değişiklikler yapılmıştır. Bu doğrultuda İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Yönetmelik 03 Ocak 2009 tarih ve 27099 sayılı Resmi Gazete\\\′de yayımlanmış olup, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında yapılan ihalelerde; aday, istekli veya istekli olabileceklerin ihale sürecindeki işlem veya eylemlerin hukuka aykırılığı iddiasıyla yapacakları şikayet ve itirazen şikayet başvuruları ile bu başvuruların incelenmesi ve karara bağlanmasına ilişkin usul ve esaslar düzenlenmiştir. Söz konusu Yönetmeliğin \\\"Bildirim ve Tebligat Esasları\\\" maddesi 05 Mart 2009 tarihinde diğer maddeleri ise 04 Ocak 2009 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Yine; 4734 sayılı Kanununun 53, 54, 55 ve 56 ncı maddeleri ile 03 Ocak 2009 tarihli ve 27099 sayılı Resmi Gazete\\\′de yayımlanan İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Yönetmeliğin uygulanmasına ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Tebliğ, 28 Ocak 2009 tarih ve 27124 sayılı Resmi Gazete\\\′de yayımlanmış olup yayım tarihinde de yürürlüğe girmiştir.

5812 sayılı Kanunla değişik 4734 ve 4735 sayılı Kanunlar çerçevesinde hazırlanan Uygulama Yönetmelikleri (Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği, Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği, Yapım İşleri İhale-




leri Uygulama Yönetmeliği, Danışmanlık Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği, Çerçeve Anlaşma İhaleleri Uygulama Yönetmeliği) ve ekleri (Tip İdari Şartnameler, Tip Sözleşmeler, Standart Formlar) 04 Mart 2009 tarihli ve 27159 sayılı Mükerrer Resmi Gazete\\\′de yayımlanarak 05 Mart 2009 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu çerçevede, Kamu İhale Genel Tebliğinde de gerekli değişikliklerin yapılması için Kamu İhale Kurumu tarafından çalışmalar devam etmekte olup, bu değişiklikler gerçekleştirilinceye kadar Kamu İhale Genel Tebliğinin, 5812 sayılı Kanunla değişik 4734 ve 4735 sayılı Kanunlar ile Uygulama Yönetmeliklerine aykırı hükümlerinin uygulanması hukuken mümkün değildir.

Kamu ihale konusundaki hem uygulayıcı ve akademisyen hem de denetleyici olarak kazanmış olduğumuz bilgi ve deneyimlerimizi kitap haline getirdik. Kitabın yayınlanması konusunda tarafımıza gelen yoğun talep, baskı ve ilgiden dolayı kıvanç duyarız.

Kitabın basımını gerçekleştiren Adalet Yayınevinin tüm çalışanlarına teşekkürü borç biliriz.

Söz konusu uygulamaya yönelik mevzuatı, açıklamaları ve Kamu İhale Kurulu ile Danıştay kararlarını içeren bu kitabın; ihale yapan idarelere, kamu ihalelerine katılan gerçek ve tüzel kişilere ve diğer ilgili olan herkese faydalı olmasını temenni ederiz...

Nisan 2009, Ankara

Volkan SIRABAŞI - İrfan YILMAZ

Bu çalışma ile ilgili her türlü görüş, eleştiri ve önerilerinizi aşağıdaki adrese gönderebilirsiniz. Katkılarınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Bu kitaptaki görüşler ve yorumlar, yazarların şahsi düşünceleri olup çalıştıkları Kurumu bağlamamaktadır.

e-mail: volkansbasi@mynet.com




İÇİNDEKİLER


5812 Sayılı Kanun İle Kamu İhale Mevzuatında Yapılan
Değişikliklere İlişkin Açıklamalar 1
4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu 37
4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu 103
Uygulama Yönetmeliklerinde Yapılan Değişikliklere İlişkin
Açıklamalar ve Örnek Uygulamalar 119
Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği 147
Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği 197
Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliği 251
Danışmanlık Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği 309
Çerçeve Anlaşma İhaleleri Uygulama Yönetmeliği 369
İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Yönetmelik (Şikayet-
İtirazen Şikayet Yönetmeliği) 393
İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Tebliğ (Şikayet-İtirazen
Şikayet Tebliği) 407
İdareye Yapılacak Şikayet Başvuru Dilekçesi Örneği/Kamu İhale
Kurumuna Yapılacak İtirazen Şikayet Başvuru Dilekçesi Örneği,
Şikayet Başvurusu Üzerine İdare Tarafından Alınacak Karar
Örneği 425
Sağlık Hizmeti Sunan 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu
Kapsamındaki İdarelerin Teşhis ve Tedaviye Yönelik Olarak
Birbirlerinden Yapacakları Mal ve Hizmet Alımlarına İlişkin
Yönetmelik 433
Kamu İhale Genel Tebliğine İlişkin Açıklama 437



01.02.2009 ve 31.01.2010 Dönemine Ait Eşik Değerler, Parasal
Limitler; İtirazen Şikayet Bedelleri 439
Kamu İhale Mevzuatı İle İlgili Danıştay Kararlan 443
Kamu İhale Kurulu Kararlan 595
Türk Ceza Kanunu İlgili Hükümleri 699
Muayene ve Kabul Yönetmelikleri 701
Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım
Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri
Yarışmaları Yönetmeliği 723
Yapım İşlerinde İş Deneyiminde Değerlendirilecek Benzer İşlere
Dair Tebliğ 757
4735 Sayılı Kamu İhale Kanunu Kapsamındaki Yapım İşlerinde
Beklenmeyen Fiyat Artışları Nedeniyle Uygulanacak İlave Fiyat
Farkı Esaslarının Uygulanmasına İlişkin Tebliğ 769
Diğer Kanunların İhale Mevzuatına İlişkin Hükümleri 777