Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Åžubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

6831 sayılı Orman Kanunu ve Yönetmelikleri ilgili Diğer Gayrimenkul Mevzuatı (2. Baskı) - İLYAS ÇÜGEN

6831 sayılı Orman Kanunu ve Yönetmelikleri ilgili Diğer Gayrimenkul Mevzuatı (2. Baskı) - İLYAS ÇÜGEN



Sayfa Sayısı
:  
1077
Kitap Ölçüleri
:  
14x20
Basım Yılı
:  
2019
ISBN NO
:  
9786053007555

840,00 TL









KÄ°TAP HAKKINDA

Kitabımızın birinci basımından bugüne kadar geçen zaman içersinde, baÅŸta 3402 sayılı Kadastro Kanunu olmak üzere yasalarımızda önemli deÄŸiÅŸiklikler olmuÅŸ yeni bazı yasalar yayımlanmıştır. Türkiye Cumhuriyetinin baÅŸkanlık sistemine geçmesi nedeniyle Yasalarda yapılan bu deÄŸiÅŸikliklerin ilgili maddelerde yerlerine iÅŸlenmesi suretiyle güncellenmesi yapılmış ve ayrıca yeni çıkan bazı Yasaların kitaba alınması gerekliliÄŸi doÄŸmuÅŸ ve bu konu dikkate alınarak kitabın yeniden derlemesi yapılmıştır.
Elinizdeki bu kitap, 6831 sayılı Orman Kanunu ve uygulama yönetmelikleri ile orman kanununda en önemli deÄŸiÅŸikliÄŸi yapan 6292 sayılı yasa ile uygulama ilkelerini belirleyen 355 sıra nolu tebliÄŸi kitaba alınmıştır. Bundan ayrı taşınmaz hukukunun temelini oluÅŸturan orman hukuku ile ilgili gayrimenkul mevzuatının ve dava dosyalarında ve hukuki uyuÅŸmazlıklarda adı geçen önemli bazı mülga yasalarda kitaba konulmuÅŸtur.
Bu amaçla; Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanlığı ve Orman Genel MüdürlüÄŸü merkez birim teÅŸkilatı ile taÅŸra teÅŸkilatı olan Orman Bölge Müdürlükleri ve Orman Ä°ÅŸletme Åžefliklerinde ve Orman Kadastro Komisyonlarında görev yapan orman yüksek mühendisi, orman mühendisi, ziraat mühendisi, orman teknikeri, orman muhafaza memurları ve fen elemanları; Tapu Kadastro Genel MüdürlüÄŸü ile Tapu ve Kadastro il ve ilçe müdürlüklerinde görev yapan, tapu ve kadastrocular, tekniker ve teknisyenler, fen ve kadastro kontrol mühendisleri ve elemanları, ziraat ve orman mühendisleri ve harita mühendislerinin arazide ve bürolarında çalışırlarken ellerinin altında bulundurmaları gereken bir kitaptır.
Özellikle; Adli ve Ä°dari yargıda, kürsüde görev yapan Hakimlerimiz ile, Yargıtay 1., 3., 4., 8., 14., 16., 17., ve 20. Hukuk Dairelerinde görev yapan BaÅŸkan ve Üyelerimiz, Tetkik Hakimleri ve Avukatlarımızın sahip olmaları gereken bir bir hukuk kataloÄŸu niteliÄŸinde el kitabı olarak hazırlanmıştır
Bu kitap, orman kanunu baÅŸta olmak üzere taşınmaz hukukunu ilgilendiren ilgili kanunların sistematik bir derlemesi olup ayrıca eski tarihli davalarda uygulaması geçen önemli bazı mülga kanunlara da kitapta yer verilmiÅŸtir.
Dünya nüfusunun 8 milyara yaklaÅŸtığı, kentlerin metropolleÅŸtiÄŸi, çarpık kentleÅŸmenin ve yerleÅŸim birimlerinin arttığı, çevrenin kirletildiÄŸi, doÄŸadaki tabi deÄŸer ve kaynakların acımasızca tüketildiÄŸi ve yok edildiÄŸi dünyamızda, ormanların insan ve yaÅŸam için vazgeçilmez hayati önemini hatırlamak gerekir. Ä°nsan için oksijen ve akciÄŸerler neyi ifade ediyorsa evrende yer alan ve hayat mekanımız olan dünyamız için de ormanlar aynı ÅŸeyi ifade eder. SaÄŸlıklı ve güvenli sürekli bir yaÅŸam için, yeÅŸili, doÄŸayı ve ormanlarımızı koruma mecburiyetimiz vardır.

Bu gerçekten hareketle Orman Kanunu ve uygulama yönetmelikleri güncellenerek kitapta yer almış, 6831 sayılı Orman Kanunu ilk metin ile 3116 sayılı Orman Kanunu orijinal ilk metin ayrıca 1 Kanun-i Sâni 1285 tarihli Orman Nizamnamesi ve Havza-i Fahmiyye ile ilgili 17 Kanun-i Sâni 1326 tarihli Tezkire-i Sâmiyye’nin Osmanlıca aslından tarafımızdan yapılan tercümesi kitaba alınmıştır.

Bundan ayrı kitabın sonuna orman hukuku ile ilgili bir lügatçe-sözlük eklenmiÅŸtir.