Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mayıs (0)      Nisan (73)      Mart (139)      Åžubat (116)

488 sayılı Damga Vergisi Kanunu

488 sayılı Damga Vergisi Kanunu



Sayfa Sayısı
:  
1207
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2015
ISBN NO
:  
9786056371561

6.800,00 TL









  Yazar uzun süredir vergi kanunlarının uygulamasında bulunduÄŸu için, uygulamadaki birikimlerini, yeni uygulayıcılara aktarmak ve uygulayıcılara yardımcı olmak için böyle bir baÅŸvuru eseri hazırlamıştır.

Ä°stisna hükümlerine ve (2) sayılı tablo ile getirilen istisnalara raÄŸmen, damga vergisinin uygulanabilirliÄŸinin anlaşılabilmesi ve uygulayıcılar için, Damga Vergisi Kanunu'nun açıklama ve yorumu ile ilgili yeterli sayıda eser olmadığı görülmektedir.

Önce kanun maddeleri yazıldıktan sonra o madde ile ilgili açıklama ve yorumlar yazılmış, sonra konuları, Maliye Bakanlığının tebliÄŸlerindeki hükümler, sonra Gelir Ä°daresi BaÅŸkanlığının sirküleri ve özelgeleri, Danıştay kararları ve Vergi Dairesi BaÅŸkanlıklarının karşılaÅŸtıkları konularla ilgili vermiÅŸ oldukları özelgeleri okumak incelemek suretiyle açıklamaya çalışmıştır.

Hemen her madde ile ilgili yapılan açıklamalarda, bu sayılan kaynakların hepsi de araÅŸtırılmış ve bir yoruma varılmıştır. BilindiÄŸi gibi, 646 sayılı K.H.K. ile inceleme elemanları yazmış oldukları vergi inceleme raporlarında özelgelere uymak zorundadırlar. O nedenle de kitaba alınan özelgelerin ayrı bir önemi mevcuttur.
 
Konu Başlıkları
Mükellefiyet ve Ä°stisnalar
Verileme Ölçüleri ve Nispet
Verginin Ödenmesi
Sorumluluk
ÇeÅŸitli Hükümler
Damga Vergisi Kanunu Dışındaki Kanunlarla Getirilen İstisnalar
Damga Vergisi Kanununa Ekli Tablolar