Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

2017 Anayasa Değişiklikleri ile Uyumlu Anayasa Hukuku Pratik Çalışmaları

2017 Anayasa Değişiklikleri ile Uyumlu Anayasa Hukuku Pratik Çalışmaları



Sayfa Sayısı
:  
332
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2020
ISBN NO
:  
9786053009740

43,00 TL











Öğrencinin derslerde edindiği teorik bilgiyi uygulamaya aktarabilme becerisini geliştirmeyi amaçlayan pratik çalışmalar, hukuk eğitiminin vazgeçilmez bir parçasını oluşturur. Pratik çalışmalar ile öğrenci, mevcut bilgi birikimini genişletip içselleştirebildiği gibi soyut hukuk kurallarının somut olaya uygulanması, hukuk kurallarının yorumlanması, yargı kararlarının tahlili gibi konularda da deneyim kazanır. Bu sayede, eğitimini tamamlayıp meslek hayatına atıldığında, karşılaştığı sorunların üstesinden gelmek için gerekli donanımı kazanmış olur ve uygulamaya yabancılık çekmez.


 


Başlangıçta dar bir zümreyi ilgilendiren, soyut bir hukuk dalı olarak algılanan anayasa hukuku, anayasa yargısının yaygınlaşması ile hem içtihadî bir karakter kazanmış hem de normlar hiyerarşisindeki konumu nedeniyle diğer hukuk dallarını da şekillendiren pozitif bir hukuk dalı haline gelmiştir. Yargısallaşma olgusu, anayasa hukukunu gündelik hayatla temas eden, kanlı canlı bir hukuk dalına dönüştürmüştür. Özellikle somut norm denetimi ve bireysel başvuru yollarının varlığı nedeniyle, anayasa hukukunun temel kavram ve kurallarını bilmek ve gerektiğinde bu kuralları uygulamaya taşımak, hukuk uygulayıcıları için pratik bir zorunluluktur.


 


 


Bu eser, hukuk fakültelerinde okutulan anayasa hukuku derslerinde yardımcı kaynak olarak kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Hukuk fakültesi öğrencilerinin anayasa hukuku derslerinde öğrendiği teorik bilgileri pekiştirmek, bu bilgileri uygulamaya aktarma becerilerini geliştirmek temel amaç olarak benimsenmiştir. Dört bölümden oluşan kitabın ilk bölümünde, otuz adet cevaplı pratik çalışmaya yer verilmiştir. İkinci bölümde yer alan altmış adet pratik çalışma, öğrencinin kendini denemesi ve daha sonra derslerde tüm öğrencilerin birlikte çözümlemesi amacıyla cevapsız bırakılmıştır. Üçüncü bölüm, sınav formatında hazırlanan yüz yetmiş beş adet çoktan seçmeli sorudan oluşmaktadır. Son bölümde ise cevaplı pratik çalışmaların çözümünde yararlanılan yirmi dört adet yargı kararı özeti yer almaktadır.