Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (50)      Mart (140)      Şubat (116)      Ocak (138)

Yargıtay Ceza Genel Kurulu Kararları ( 2005 - 2015 )

Yargıtay Ceza Genel Kurulu Kararları ( 2005 - 2015 )



Sayfa Sayısı
:  
2293
Kitap Ölçüleri
:  
16x24
Basım Yılı
:  
2015
ISBN NO
:  
9786051466132

325,00 TL

Bu ürün şu anda stoklarımızda yok!
Yazarın diğer ürünlerine gözatmanızı tavsiye ederiz...









Kemalettin EREL

Yüksel FAZLA
Fatma Betül ÖRER
Dursun ÇAKIL
Mehmet KÖSE Coşkun HALİTOĞLU
Süleyman BOZOĞLU
Ömer Faruk KURŞUN 
Oğuzhan KIR

Yargıtay Ceza Genel Kurulu Tetkik Hakimleri


Birlikte yaşamanın kaçınılmazlığı ilkesinin gereği olarak; zaman tünelinden süzülerek gelen hukuk kurallarının yazılı metinlerinin kaynağını yazılı olmayan hukuk kuralları teşkil etmektedir. Din, ahlak, görgü, örf ve adet dediğimiz bu kurallar, toplumun ortak kabulleriyle stabilize edilerek yazılı hale getirilmesiyle kanun denilen yazılı metinler oluşturulmaktadır. 
Ne var ki gelişen toplumlarda iletişimin ve ulaşımın sınır tanınmamasının sonucu olarak küreselleşen yapı içindeki ülke insanlarının karışıp kaynaşmaları kültürel yapılarda da kontrol dışı değişikliklere yol açarken, yazılı olmayan hukuk kurallarının ötelenmesine de sebebiyet vermiştir. Bu gelişme ve değişimlerin neticesinde yazılı hukuk kurallarının kaynağı da kurutulmuştur. 
Menşeinden ilham alamayan yazılı hukuk kuralları toplumun ihtiyaçlarına cevap veremez halde olunca sık sık değiştirilme yöntemleriyle sorunlara çözüm aransa da, arzulanan sonuçların alınamadığı bir sürü denemelerden de anlaşılmaktadır. 
Nitekim kısmi değişikliklerle seksen yıllık geçmişi olan 765 sayılı Türk Ceza Kanununda 5237 sayılı Kanunla yapılan köklü değişiklikler, aradan 10 sene geçmesine rağmen hukukçular arasında tartışılır olmaktan kurtulamamıştır. Benzeri tartışmalar ceza usul hükümlerinde de sürdürülmektedir. 
Usul ve Ceza Kanunlarında mahkemelerince yapılan bu tartışmalar sonucu verilen kararlar doğal olarak temyiz mercii olan Yargıtay’ın ilgili dairelerine gelmekte, ihtilafların yeni ve çok sayıda olması nedeniyle de son inceleme mercii olarak Yargıtay Ceza Genel Kurulumuza intikal etmektedir. 
Yoğun iş yüküne rağmen Genel Kurulumuz; hukukun etik kurallarını ilke edinen, görüş ve düşüncelerin tümüne eşit mesafede duran, güçlülerin değil, haklıların hakkını verebilmek için bağımsızlığını ve tarafsızlığını mahşeri vicdanıyla yoğurarak ittihaz ettiği kararlarla hukuki tartışmaların çözüm mercii ve içtihat kapısı olmaya özen göstermektedir. Aynı zamanda; Türk Ceza Muhakemesi Sisteminde oluşan uyuşmazlıkların çözümü açısından en üst konumda bulunan Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarafından, yerel mahkemelerde görev yapan meslektaşların karşılaştığı sorunların çözümüne de katkı sağlayabilmek amacıyla sadece önüne intikal eden somut uyuşmazlıklarla sınırlı olarak değil, benzer problemlerin çözümüne de katkı sağlayacak şekilde konular ele alınmakta, böylece somut uyuşmazlıklar açısından bağlayıcı, benzer konular açısından ise uygulayıcılar ve öğretiye yol gösterici bir sorumluluk üstlenmektedir. Gerek uygulayıcı konumundaki yerel mahkemelerde görev yapan hâkim ve savcılardan, gerekse akademisyenlerden alınan olumlu geri dönüşler bu misyonun başarılı biçimde yerine getirilmekte olduğunun işaretleridir. 
Ceza Genel Kurulumuzca kılı kırk yararak yapılan durum tespitinden sonra verilen bu kararlar, Genel Kurulumuza katılan ve çıkan kararlarımızı imzalarıyla hayatiyete geçiren Daire Başkanları ve Üyelerin eserleridir. Alanlarında uzmanlaşan ve değerli şahsiyetlerden oluşan böyle bir Yüksek Kurula başkanlık etmek elbette ki benim için büyük bir onurdur. 
Usul ve cezai ihtilafların çözümüne yönelik bu kararlarımızın sahasında oluşacak boşlukları doldurması ve ihtiyaç duyulan sorunlara çözüm kaynağı oluşturmasını diliyorum. 
Genel Kurulumuzca muktezaya bağlanan dosyaların bidayetinden verilen kararların imzalanması aşamasına kadar yoğun emek ve mesai harcayan Tetkik Hâkimlerimiz ile kurulumuzun emektar ve özverili personeline teşekkür ediyorum. 
Yararlanmak isteyen herkese bu eserin hayırlara vesile olmasını diliyorum.  

  • GİRİŞ-1
  • 5237 SAYILI TÜRK CEZA KANUNU-3
  • 5271 SAYILI CEZA MUHAKEMESİ KANUNU-1431
  • 1412 SAYILI CEZA MUHAKEMELERİ USULÜ KANUNU-2041
  • ÖZEL CEZA KANUNLARI-2147