Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Åžubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Yargıda Kumpasın Köşe Taşları Akp ve Cemaat

Yargıda Kumpasın Köşe Taşları Akp ve Cemaat



Sayfa Sayısı
:  
246
Kitap Ölçüleri
:  
13.5 X 19.5
Basım Yılı
:  
2014
ISBN NO
:  
9789944610865

1.200,00 TL









AKP içinde toplanan geniÅŸ bir muhafazakâr saÄŸ çevre ve taban, kendi iktidarları ve yarattığı geniÅŸ ekonomik, toplumsal, siyasal ve kültürel sorun alanları ile yüzleÅŸmekten kaçıyor ve içinde yer aldıkları iktidar alanının biriktirdiÄŸi gerilimleri kendi hülyaları ile kapatmaya çalışmaktan bir türlü vazgeçmiyorlardı. Gezi Hareketi ile baÅŸlayan ve Soma faciasına kadar uzanan kısa bir zaman sürecinde, aslında geniÅŸ bir ekonomik rant alanı ile bir baskı mekanizmasının asli sahibi olduklarını fark ederek uyandılar. Ve tabii ki derhal kendi düzenlerinin "düÅŸman"larına karşı, geleneklerinden çok iyi tanıdığımız biçimde ÅŸiddet ve nefretle harekete geçtiler.

Bu kitapta, "yeni iktidarın" yani AKP ve Gülen grubunun özellikle yargı ve polis merkezli hikâyesinin aÅŸamalarını takip edeceksiniz. AKP ve Gülen grubunun yargıdaki ilk ve erken hazırlıkları ile aralarındaki çekiÅŸme ve çatışmanın bundan sonraki muhtemel yönleri konusundaki geliÅŸmelere dair kimi somut olayları, yargıdaki geliÅŸmeleri, diÄŸer yandan ErdoÄŸan-Gülen Cemaati arasındaki savaÅŸ ve bunun ErdoÄŸan-Gül çekiÅŸmesi ile tamamlanması süreçlerini göreceksiniz.

Entelektüel soru iÅŸaretlerine yanıt vermekle yetinmeyen, duruÅŸlarıyla "Nasıl Yapmalı?"ya da cevap olan Demokrat Yargıçlar, bugün iktidar eliyle dayatılan karanlığın üzerine fener tutarcasına yaptıkları deÄŸerlendirmelerle hem tutarlı bir aydın cesareti göstermekte hem de sorunların gerçek nedenini görünür kılmaktadır. Elinizdeki çalışma iÅŸte bu cesaret ve tutarlılıkla dünden bugüne uzanan geliÅŸmelerin altını çizmekte; iktidarın, yalnızca Yargı'da deÄŸil toplumsal yaÅŸamın hemen her kesitinde örmeye çalıştığı kumpasları da ortaya çıkarmaktadır.