Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Viktimoloji

Viktimoloji



Sayfa Sayısı
:  
320
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2020
ISBN NO
:  
9789750259388

69,00 TL










Viktimoloji (mağdurbilim), "suç mağdurlarını çalışma" bilimidir. Mağdurun olayın merkezinde olduğu aile, toplum, suçlu yargılaması, yasal, mental ve sağlık bakım sistemleri, medya ve koruyucu ilişkiler, temel çalışma konularıdır.


 


Adli Viktimolojide, mağdur, şüpheli ve olay yeri arasındaki ilişkiler değerlendirilmektedir. Burada şüpheli ile mağdur arasındaki ilişkilerin olay yerindeki deliller ışığında incelenmesi ana temayı oluşturmaktadır. Saha çalışmaları kendisini mağdur olarak tanımlayan kişilerin sahteciliğe başvurabileceğini, özellikle gördükleri zarardan dolayı tazminat alabilme ya da kendini masum olarak gösterebilmek için sahtecilik ve dolandırıcılığa yöneldiğini göstermektedir. Adli viktimoloji, temelde çalışmalarını şüphecilik üstüne yoğunlaştırmıştır.


 


Mağdurlar, suçun fiziksel, mental ve duygusal acısını deneyerek yaşayanlardır. Onlar, suç olayını yaşayarak tanıklık eder ve ondan etkilenirler. Şiddet suçunun toplumda oluşturduğu etkilerini sadece mağdurlar açısından değil, aynı zamanda mağdurlarla çalışan ilgili birçok birimlerdeki bireyler açısından da düşünmek gerekmektedir. Bunlar, sağlık profesyonelleri olabildiği gibi yargılama sistemi ve diğer ilgili birimlerde çalışan personel ile birlikte toplumun diğer bireyleridir.


 


Viktimoloji, cinsel şiddet, fiziksel şiddet, siber şiddet, yaşlı istismarı ve çocuk istismarı olmak üzere tüm şiddet eylemlerinin mağdur üzerindeki etkileri üzerinde yoğunlaşan bilim dalıdır.


 


Viktimoloji; sosyal bir problem olarak olaya yaklaşmayı ve sorun tanımı ile çözüm çalışmalarında multidisipliner bir yaklaşımı hedeflemektedir.


 


Konu Başlıkları


Adli Viktimoloji


Suç Korkusu


Kadın Mağdur


Çocuk Mağdur


Cinsel Şiddet Mağduru


Siber Şiddet Mağduru


Alo–İmdat Hatları


Adli Rapor