Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Nisan (50)      Mart (140)      Åžubat (116)      Ocak (138)

Vergi Uyumu Teori ve Uygulama

Vergi Uyumu Teori ve Uygulama



Sayfa Sayısı
:  
168
Kitap Ölçüleri
:  
16x24
Basım Yılı
:  
2015
ISBN NO
:  
9789750234200

145,00 TL









  Maliye bölümlerinde okutulan “Mali Sosyoloji” ve “Vergi Psikolojisi” derslerindeki kaynak eksikliÄŸini gidermek amacıyla hazırlanan kitap, uzun yıllar bu dersleri veren yazarın notlarından, ders anlatımı esnasında öÄŸrencilerinden gelen sorulardan ve mesleki tecrübelerinden oluÅŸmaktadır. Vergi uyumu konusunda 1970'li yıllardan günümüze kadar hem yurt dışında hem de ülkemizde yapılan teorik ve uygulamalı çalışmaları ayrıntılı bir ÅŸekilde analiz etmesi bakımından lisansüstü öÄŸrencileri için de önemli bir kaynak olacaktır. Ayrıca, yazar vergi ve maliye konularına iliÅŸkin daha önce kaleme aldığı kitap ve makalelerden edindiÄŸi tecrübeleri de kitaba aktarmıştır.

Kitapta vergi uyumu konusundaki temel kavramlar açıklandıktan sonra ekonomik, psikolojik ve davranışsal vergi uyum modelleri ve bu modellerin güçlü ve zayıf yönleri ile gerçek hayatta vergi uyumu düzeyini açıklamadaki baÅŸarıları deÄŸerlendirilmiÅŸtir. Nobel Ekonomi ödülü alan ilk ve tek psikolog unvanlı akademisyen olan Kahneman’ın oluÅŸturduÄŸu “beklenti teorisi” ve vergi davranışları üzerindeki etkisi incelenmiÅŸtir. Resmi veri, anket ve deney yöntemi kullanarak yapılan çalışmalar deÄŸerlendirilmiÅŸ, bulguları tartışılmıştır. Kitap çeÅŸitli faktörlerin (vergi oranları, denetim oranı, gelir, ceza, sosyal baskı, vergi ahlakı, adalet duygusu, yaÅŸ cinsiyet, vs.) vergi uyumunu teori ve uygulamada nasıl etkilediÄŸini kapsamlı bir ÅŸekilde açıklamaktadır.

Kitap, konuların güncelliÄŸi, sade anlatımı ile konu hakkında araÅŸtırma yapanlara, meslek sınavlarına hazırlananlara ve uygulama kısmında görev alan Maliye Bakanlığı mensuplarına hitap etmektedir.
 
Konu Başlıkları
Temel Kavramlar
Vergi Uyumunun Önemi
Vergi Uyum Modelleri
Ekonomik Modeller
Psikolojik Modeller
Uygulamada Kullanılan Yöntemler
Türkiye Üzerine Yapılmış Çalışmalar
Yurtdışında Yapılan Anket, Mülakat ve Resmi Veri Çalışmaları
Türkiye Üzerine Ampirik Bir Çalışma