Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Vergi Hukuku ve Uygulama Funda BAŞARAN YAVAŞLAR

Vergi Hukuku ve Uygulama Funda BAŞARAN YAVAŞLAR



Sayfa Sayısı
:  
415
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2018
ISBN NO
:  
9786053006060

580,00 TL











Vergi hukuku sadece teorik açıklamalarla öğrenilebilecek bir alan değildir. Teorik bilgi uygulamaya aktarılmadıkça, uygulamada ne şekilde kullanılacağı bilinmedikçe, ezber düzeyinde kalma tehlikesi büyüktür. Pek çok hukuk fakültesinin bünyesinde, lisansta, teorik vergi hukuku derslerinin yanı sıra pratik çalışmalara yer verilmesinin nedeni budur. Bu bağlamda, “Vergi Hukuku ve Uygulama” başlıklı bu kitabın ana amacı, başta lisans öğrencileri olmak üzere tüm ilgililere vergi hukukuyla ilgili sorunların ne şekilde karşılarına çıkabileceğini ve sahip oldukları teorik bilgiyi bu sorunları çözmek için ne şekilde kullanabilecekleri konusunda yardımcı olmaktır.


Kitabın sistematiği ve içeriği, uzun yıllardır hukuk fakültelerinde vermekte olduğum vergi hukuku derslerinin sistematiği ve içeriğine paralel şekilde oluşturulmuştur. Bu çerçevede, Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararlarının yanı s ıra, olaylara ve -bini aşkın öğrencimizin sınav neticelerinin kısa süre içinde açıklanması zorunluluğunun bir sonucu olarak son yıllarda başvurmak zorunda kaldığım- olay ve kararlara dayalı test sorularına yer verilmiştir. Her bir bölümde bazı yargı kararları incelenerek ve olay soruları çözümlenerek, temel teorik bilgi ve bunun ne şekilde kullanılacağı konusunda yol göstermek istenilmiştir. Nihayet, kitabın sonuna, idari yargı hakim adaylarına geçmiş yıllarda yöneltilmiş bazı vergi hukuku soruları eklenerek, bu mesleği düşünen öğrencilerimizin/ilgililerin sınavla ilgili fikir sahibi olmaları arzu edilmiş; kitabın içine de benzeri test soruları yerleştirilerek, kendilerini sınayabilmelerine imkan tanınmıştır.


Belirtmek gerekir ki; gelen bir teklif üzerine test soruları ile sınırlı bir kitap şeklinde başladığım projenin mevcut haline dönüşmesi, başta Gizem ve Metin’in ardından da Tuğçe’nin, sevgili çalışma arkadaşlarımın, kararlı istekleri sayesinde olmuştur. Her ne kadar kitapta yer verilen karar, olay ve testlerin hemen tamamı, yirmi altıncı yılı içerisinde bulunduğum meslek hayatım boyunca derslerimde kullandığım materyallerin bir kısmından oluşmaktaysa da, özellikle Danıştay kararı incelemelerinin ve olay çözümlerinin yazıya aktarımı ile teorik kısa test sorularının oluşturulmasında emeğin çoğu onlara aittir.