Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Uluslararası Gen Hukuku Sempozyumu

Uluslararası Gen Hukuku Sempozyumu



Sayfa Sayısı
:  
146
Kitap Ölçüleri
:  
16x24
Basım Yılı
:  
2018
ISBN NO
:  
9789750251856

275,00 TL











Bu kitap; Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve İstanbul Barosu-İstanbul Barosu Sağlık Hukuku Merkezi işbirliği ile 2 Mayıs 2018 tarihinde İstanbul Barosu ev sahipliğinde Türkiye ve Polonya'daki meslektaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirilmiş olan "Uluslararası Gen Hukuku Sempozyumu"nun sunumlarını içermektedir. 


Sunulan tebliğler çerçevesinde, Türk hukuku ve yabancı hukuk sistemlerine göre gen tekniğindeki gelişmelerin hukuki boyutu ele alınıp disiplinler üstü bir konu olarak etik boyutuyla birlikte tartışılmıştır. 


Hızlı biçimde gelişen ve değişen teknoloji, beraberinde gen teknolojisini de geliştirmekte ve bu gelişimin sonuçları özellikle bilimsel araştırmalarda, tıp, ilaç, gıda sektörü ve tarım gibi çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. 


Bu anlamda gen hukuku, bu tür gelişmeleri ve bilim özgürlüğünü çerçevesinde teşvik etmekle birlikte gen teknolojisinden doğabilecek zararları önlemek, anayasal hakları korumak, hak ve yükümlülükleri, özellikle de gen teknolojisi kullanımında özen yükümlülüğünü belirlemek gibi amaçlara hizmet etmek için, hukukun her alanda gerçekleştirdiği gibi bu alanda da belirleyeceği kurallarla düzen sağlamak amacına hizmet edecektir. 


Bu nedenle gen teknolojisinin yasal çerçevesinin belirlenmesi büyük önem taşımakta ve yapısı gereği multidisipliner olan bu konunun, hukuki boyutuyla farklı açılardan incelenmesi gereklilik olarak ortaya çıkmaktadır. Kitapta, Gen Hukuku bu çerçevede detaylı olarak incelenmektedir.