Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Türk Ceza Hukukunda İftira Suçu

Türk Ceza Hukukunda İftira Suçu



Sayfa Sayısı
:  
223
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2018
ISBN NO
:  
9789750251528

335,00 TL









  İçinde bulunmuş olduğumuz çağın iletişim çağı olması sebebiyle insanların birbirleriyle ve toplumla iletişim kurabilmeleri kolaylaştığı gibi haklarını aramak amacıyla yetkili makamlara erişimleri de kolaylaşmıştır. Bilginin yayılma hızının artmış olması insanların faydalı bilgilere erişimi açısından kolaylıklar yaratmış olsa da, bu durum kötü niyetli insanların elinde masum kişilere karşı silah olarak kullanılmaktadır. 

Günümüzde masum bireyler, kötü niyetli insanların ihbar ve şikâyet yoluyla veya basın yayın yoluyla haklarında yapacakları isnatlar neticesinde yetkili makamlar nezdinde şüpheli-sanık konumuna gelebilecekleri gibi, toplum nezdinde de karalanmış olacaklardır. Bu sebeple masum bireylerin haksız isnatlardan korunmasını sağlamak amacıyla geçmişten günümüze hemen hemen her hukuk sisteminde "İftira" bir suç tipi olarak düzenlenmiş bulunmaktadır.

İftira suçunu düzenleyen Türk Ceza Kanunu madde 267'de bu suçun, ihbar veya şikâyette bulunarak ya da basın yayın yoluyla işlenebileceği düzenlenmiştir. Bu düzenlemeden hareketle eserde; bireylerin Anayasadan kaynaklı ihbar ve şikâyet haklarının, basının Anayasa kaynaklı haber verme hakkının sınırları, iftira suçu açısından değerlendirilmektedir. Yine Türk Ceza Kanununda yer alan "Hakaret" suçu bakımından getirilen "İddia ve Savunma Dokunulmazlığı" düzenlemesinin iftira suçu açısından uygulanıp uygulanamayacağı detaylı olarak incelenmektedir.

Konu Başlıkları
 
Basın ve Yayın Yoluyla İftira
Hukuka Aykırı Fiil İsnadı
Yetkili Makamlara İhbar veya Şikâyet
Sosyal Medya Aracılığıyla İftira İftiradan Dönme
İddia ve Savunma Dokunulmazlığı

 

Soruşturmanın Başlangıcı